Goss-rendszer

A Goss rendszer a természetes szépség megtestesítője. A hatalmas Olympus Pool (Olümposz Medence) emissziós köd előterében fekvő bináris rendszer olyan meghökkentően különbözik minden mástól az űrben, hogy a korai felfedezők nem tudták elhinni, mibe botlottak. Hatalmas, állandó türkiz, arany, és mély narancssárga sávok nyúlnak át az égen vég nélkül ragyogó mintákban, bárhonnan is nézzed a rendszerből. Egy vissza-visszatérő, ellenőrizhetetlen pletyka szerint a rendszer neve onnan származik, ahogy az első felfedező kapitány reagált a látványra: “Gosh” (kb. “A mindenit!”) A majdani utazók azonban jobb ha tudják: ne ismételjék el ezt az anekdotát goss-iak jelenlétében; otthonukra irányuló sértésnek veszik, és több indok nem is kell a verekedéshez.
Mint a földi Grand Canyon, vagy a terrai Magnetic Ridge (Mágnes Orom), a Goss is elsősorban turistacélpont, így azoknak nem kínál sokat, akiket nem érdekel a látvány. Eredetileg rengeteg naturalista vallásos csoport telepedett meg a Goss-on, valószínűleg abban a hitben, hogy rendszer fenséges csillagködös háttere mellett könnyebben tudnak majd kapcsolatba kerülni az isteneikkel. Ennek eredménye, hogy mára önellátó népességgel büszkélkedhet a bolygó, megtermelik amire szükségük van – de többet nemigen. A lényeg, hogy a Goss nem való a nagybani szállítóknak.
Kisebb teherhajókkal viszont már más a helyzet. Kézzel készített goss-i áruk, rengeteg féle válogatott turista csecse-becse, vagy a rendszer lakható bolygóiról származó ritka őshonos életformák; sok olyan, kis tételben hozzáférhető árut lehet találni, amire nagy a kereslet máshol. Jó módszer ez egy kisebb rakterű Aurora, vagy egy 300i pilótájának, hogy finanszírozza a vakációját. Vagy az engedélyköteles életformák esetén a törvényen kívüli pilótáknak is adott a lehetőség, hogy szép kis profitot érjenek el.
Az UEE katonaság is rendszeresen választja Goss-t pihenő kikötőnek a hosszútávú, frontszolgálatos flották számára. A civilek jobban teszik, ha elkerülik a nightclubokat, és hasonló helyeket Casselen, amikor egy UEE hordozócsoport érkezik a rendszerbe! A bolygóra látogató katonák ilyenkor általában már nyolc-tizenkét hónapot töltöttek megszakítás nélkül az űrben, és jól akarják érezni magukat. A helyi hatóságok már hozzászoktak az ilyen látogatásokhoz, és általában hajlamosak figyelmen kívül hagyni kisebb balhékat. A Goss III-on egy nagy katonai kórházkomplexum is található, ami a Vanduulokkal vívott harcokban megsebesült katonák célállomása.

Goss02

FIGYELMEZTETÉS UTAZÓKNAK: Ne közelítsd meg a kettős csillagrendszer középpontját megfelelően megerősített pajzsok nélkül. Tanulmányozd az aktuális gravitációs térképeket áthaladás előtt.

Goss I (Nem elismert)

A legbelső bolygó a Goss rendszerben bőségesen termő világ, a rendszer éléskamrája. Ásványokban gazdag hegyektől a végtelen termőföldekig, a Goss I szolgáltatja a rendszerben élők és az állandóan érkező turisták ellátásához szükséges források 98%-át. Csillagközi kereskedelemnek azonban nincs helye: a Goss I-ről szinte mindent a rendszer másik két bolygójára szállítanak (nagyon rövidtávú fuvarozókat keresnek olykor ilyen szállítmányokhoz, bár unalmas munka, és nagyon kicsi a fizetés). A Goss I-en minden a helyiek tulajdona, és a bolygó törvényei rendkívül szigorúan gátolják a kívülállók (különösen cégek) térnyerését.
Ellentétben a legtöbb sikeres bioszférával, a Goss I-en szinte nincs is óceán.Az egyetlen nagyobb vízfelület, ami nagyjából a földi Földközi-tengerhez hasonló méretű állóvíz, majdnem teljesen élettelen (egy alga-borította kvázi-garnélafaj az egyetlen kivétel).A Casselről, vagy a Birodalom más területéről származó életformák betelepítése teljes kudarccal járt, tisztázatlan okokból a vizi élet nem tud alkalmazkodni az itteni körülményekhez.

Piaci ajánlatok – Goss I
Vétel: Búza +1
Eladás: Luxuscikkek +1

Goss II: Cassel

Cassel (ejtsd: kesz-széll, semmikép sem úgy, mint a Castle szót – gyakori kiejtési hiba, ami szintén nagyon irritálja az ittenieket) a Goss rendszer üdülőbolygója, évente több százmillió turista végső célpontja. A Goss I-gyel ellentétben, a Cassel gyönyörű óceánvilág. A bolygó 85%-át vibráló, élettel teli óceánok borítják, a többi nagyrészt trópusi esőerdő.

A casseli városok az évszázadokkal korábban a goss-i telepesek által épített landoló arkológiák körül alakultak ki. A mérföldek ezreire nyúló gyönyörű tengerpart mentén hatalmas üdülőtelepek nőttek ki a földből, a turisták ezekbe igyekeznek. Akár azért jöttél, hogy az ősi óceánokban tükröződő Olympus Poolban gyönyörködj, vagy a bolygó hírhedt nightclubjai vonzottak, a Cassel mindenki számára tartogat valamit.
A Casselé a galaxis ismert részének legösszetettebb vizi ökoszférája. A több százezer azonosított, és a többi, mélységekben megbújó fajjal a Cassel tengerei páratlan látványt nyújtanak. Leghíresebb közülük a Midas hal; az aranyszín állat mára az otthona szimbólumává vált, és szerte a galaxisban sok akvárium féltett kincse. Ismert helyi fajok még a furcsa hosszúrák, és az emlős z-bálna. Élő állatok szállítására engedély kapni ritkaság, így virágzó feketepiac kínálkozik bárkinek, aki hajlandó drága halat fuvarozni.

Piaci ajánlatok – Cassel
Vétel: Tengeri élőlények +3
Eladás: Kábítószerek (illegális) +2
Eladás: Élelmiszerek +1
Eladás: Luxuscikkek +1

Goss03

Goss III (Nem elismert)

A Goss III egy kis szubtrópusi bolygó, az UEE tulajdona. A bolygó nagyrészt érintetlen, de egy közepes méretű haditengerészeti szerelőbázisnak ad helyet, és a korábban említett kórházkomplexum is itt található. A Goss III általában zárva van a látogatók elől, de bárki, akinek üzleti ügye van a katonai létesítményekkel, viszonylag könnyen tud leszállási engedélyt szerezni.

The Pool (A Medence)

A Goss rendszer árnyoldala, hogy a közeli nebula gyakorlatilag függönyként rejti el a környékbeli kalózok ténykedését. Az tudott dolog,hogy kalóz szervezetek bázisként használják az Olympus Pool külső nyúlványait, és támadják innen a hajóforgalmat, vagy folytatnak illegális kereskedelmet. Úgy hiszik, legalább egy állandó kalóz létesítmény van a Poolon belül, valamint több hagyományos találkozási pont kábítószer szállítások lebonyolításához. A turisták messze kerüljék el az űrnek ezt a részét. A köd lakói különösen szemtelenek, figyelembe véve az UEE gyakori látogatásait a Goss-ra, bár egyes teóriák szerint az UEE valójában bátorítja a kalózkodást a régióban, hogy legyen kin gyakorolni az újonc pilótáiknak.

Forrás: Jump Point 10

Goss-rendszer” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.