Kilian-rendszer

A Kilian ahová az ifjú katonák a hadviselés művésztét tanulni jönnek, és ahová az öreg katonák visszatérnek életük alkonyán. Nekik, és minden más embernek, ez a rendszer az UEE katonai erejének ragyogó szimbóluma. A Birodalom szívében, a Terrától egy ugrásnyira található, sok száz katonai barakkal, kiképzőtáborral, űrkikötővel és ellátó létesítménnyel. A Kilian gazdaságának egésze a masszív katonai jelenlétre épül, a fegyvergyártók és hajó tervezők csapatostul jönnek a rendszerbe a termékeiket kínálni. A MacArthuron található Flottatámaszpont űrkikötői, és a Corin tengerészgyalogos főhadiszállása között a Kilian talán a galaxis legbiztonságosabb helye… feltéve, hogy a törvény jó oldalán állsz.

A Kilian maga egy tizennégy bolygóval övezett, A-típusú, fősorozatbeli csillag. Felfedezése az emberiség galaktikus terjeszkedésének korai szakaszában történt. A zöld sáv bolygóinak terraformálására nagyon hamar sor került, ahogy a katonai erők idevezénylésére is. Bár nem volt külön terv arra, hogy a rendszerből kifejezetten katonai támaszpontot csináljanak, a felfedezések korai napjainak előretolt bázisából a galaxis legfontosabb főhadiszállásává fejlődés magától ment végbe, ahogy a hatalom a Terrát övező régió felé tolódott. Csak az UEE Hadsereg tart fenn továbbra is formális főparancsnokságot a Földön, a Flotta és a Tengerészgyalogság vezérei már a Kilian rendszer bolygóinak páncélozott város-bázisaiból irányítják a csapat- és flottamanővereket. A fejlődés melléktermékeként létrejött Kilian méretes civil népessége, így a rendszer teljes jogú tag az UEE Szenátusban.

A Három Nővér

A Kilian első három bolygója törpevilág, nem hivatalosan a Három Nővérként ismerik őket. A nővérek pályája közel van a naphoz, és lényegében lakhatatlan szikladarabok. Némi kohászati nyersanyagot bányásznak a nővérek legkisebbikén, a Killian III-on. Egyébként a bolygócskák az UEE fegyvertesztjeinek helyszínei: felszínük több száz évnyi antianyag robbanás és railgun becsapódás nyomát viseli.

Magma

Kilian IV a rendszer elsődleges bányásztelepe. Ahogy a név is jelzi- melyet egy különösen fantáziátlan felfedező adott neki -, a Kilian IV-et szuperforró fémek borítják és erős vulkáni tevékenység jellemzi. Nincs stabil földterület a Magmán, így a bányászok hatalmas szállítókat működtetnek, amik képesek egész finomítókat egyik helyről a másikra repíteni.

Bengal03

MacArthur

Az UEE Flotta főhadiszállása, és a Bengal osztályú hordozó szülőhelye. MacArthur (mely nevét a haditengerészeti személyzet által nagyra értékelt iróniával a múlt évezred híres szárazföldi tábornokáról kapta) ad otthont a galaxis legnagyobb emberi flottabázisának. Ez az a hely, ahol évente több tízezer tengerész pilótát képeznek, és ahol minden nagy hadgyakorlatot kitervelnek és koordinálnak. A bolygó körül számtalan űrhorgony és szárazdokk kering. Az ismert univerzum legnagyobb hajóit, beleértve a Bengalt, a MacArthur körüli űrben építik.

Ez azt jelenti, hogy a MacArthuron a kereskedő nagyot kaszálhat. Törvényes oldalon a kereskedő hozhat feldolgozott érceket, fegyveralkatrészeket, pajzsgenerátorokat, és milliárdnyi egyéb alkatrészt ami csak egy nagy hadihajó építéséhez kellhet. A feketepiacot előnyben részesítők szintén meggazdagodhatnak a MacArthuron, mivel a bolygó lakossága a hajók magányos legénységeiből áll, és ők igényelnek bizonyos dolgokat. Az utóbbiak azért nem árt, ha tudják, hogy a Kilian rendszerben több a katonai őrjárat, mint a Vanduul vonal innenső oldalán bárhol.

Piaci ajánlatok – MacArthur
Vétel: Fegyverek +2
Vétel: Pajzsok +2
Vétel: Fúvókák +1
Eladás: Szórakoztató cikkek (Feketepiac) +4
Eladás: Vas +2

OSHA

Az Osha egy kis terraformált világ, ahol a katonák családjainak nagyja, és a kisegítő személyzet lakik. Mérsékelt égövi világ, erősen beépítve: arkológiák mindenfelé, a katonák több százezer férjének, feleségének és gyerekének az otthonai, olyan katonáké, akiket a rendszerben szolgálnak valahol, vagy akiket távoli csillagokhoz vezényeltek. Némi profitlehetőség van az oshai szállításokban is, mert a lakosság keresi az emberlakta űrből származó luxuscikkeket.

Keene

Az Oshánál valamivel nagyobb Keene szintén civil világ. Vele ellentétben viszont a katonasághoz kapcsolódó cégek és üzleti vállalkozások birtoka. Ha egy gyártónak katonai szerződése van, lefogadhatod, hogy a központi irodája valahol a Keene-n van. A gyártók versengenek a bolygón elérhető gyárnak használható helyekért, mivel a rendszeren belüli üzemek sokkal hatékonyabb ellátást tesznek lehetővé. Ami azt jelenti, hogy a helyi erőforrásoktól függetlenül, a vécépapírtól a űrhajó válaszfalakig, mindent itt gyártanak.A Roberts Space Industries és az Anvil Aerospace egyaránt hivatalos bemutatótermet tart fenn a Keene-n, melyeket civilek is látogathatnak.

Kilian VIII

A Kilian VIII egy óceánbolygó apró hibával: igen toxikus, és tökéletesen lakhatatlan. Ami a bolygó körüli pályáról trópusi paradicsomnak tűnik, valójában egy vízből, ammóniából, és több illékony folyadékból álló nagy sűrűségű folyadék-gömb. Nincs ma olyan űrruha technológia, ami képes lenne megóvni egy embert a VIII-as felszínén, sőt, a legtöbb űrhajótest is feloldódik a legkisebb érintkezés után.

Begnal02

Corin

Az UEE Tengerészgyalogságának otthon adó Corin egy halálos jégvilág, itt zajlik a kiképzés, a csapatok vezetése és elszállásolása. A jeges tundrákkal és sziklás kőbarlangokkal tarkított Corin technikailag kívül esik a rendszer zöld sávján. A Tengerészgyalogság egy hatalmas földalatti bázist tart fenn, de azt is megköveteli, hogy minden újonc túléljen egy hat hónapos kiképzőtábort a bolygó felszínén. Az éppen nem bevetésen levő tengerészgyalogos egységek állandó hadgyakorlatokban vesznek részt. A Corin a galaxis legjobban védett bolygóinak egyike, egy állandóan itt állomásozó Tengerészgyalogos hordozó állja útját az illetéktelen behatolóknak. Legjobb tanácsunk: ne közelíts.

Külső bolygók

A Kilin X-től a Kilian XIV-ig a bolygók lakhatatlanok. A X-nek vékony atmoszférája, és ásványokban gazdag felszíne van. A fémkitermelési jogokat most épp egy folyamatban levő bírósági csatározás függeszti fel, így hát csakis az önkényes jogfoglalás jöhet szóba… amit a régióban tapasztalható masszív katonai jelenlét miatt csak a legbátrabb bányászok vállalnak. A Kilian XI egy gázóriás, amit leginkább üzemanyag utánpótlásra használnak. Automata kitermelő platformok veszik körül a bolygót, és gyűjtik az anyagot az UEE űrkikötők számára. A Kilian XII, XIII, és XIV mind kicsi, gyakorlatilag halott világ nem sok érdekességgel. A XIII, amit néha “kísértetbolygónak” hívnak, lenyűgöző füstkvarc felszínnel van borítva, amihez hasonló látvány nem sok akad a galaxisban.

FIGYELMEZTETÉS UTAZÓKNAK: Minden pilótát figyelmeztetünk, hogy ne próbáljanak a Corinhoz semmilyen vektoron közelíteni. Az ott állomásozó UEE Tengerészgyalogos egységeknek érvényben lévő megsemmisítési parancsuk van minden, a légtérbe lépő űrjárműre. A biztosítás nem fedezi a Corin körüli kordonon való sikertelen áttörésben elvesztett hajók pótlását.

Forrás: Jump Point 8

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.