Taranis-rendszer

A határvidék sziklás szíve! A Taranis egyrészt Kellar Futásának* egyik rendszereként ismert, másrészt mint alternatív útvonal, hogy a szállítóhajók elkerüljék a Nexus rendszer kalóztelepeit. Bár nem biztos, hogy megéri. A Taranis-t jó okkal kerüli a legtökösebb kalózokon kívül az összes többi: két rendkívül sűrű aszteroida övön kell átkelni két ugrópont között. Az aszteroida és holdtörmelék mezők már sok pilótát küldtek a sírba, akik képességei nem bizonyultak elegendőnek.
A Taranis maga A típusú fősorozatbeli csillag, kékesfehér fénnyel. 2401-ben fedezte fel a híres UNE felderítőhajó, a Mythic Horizon. A felderítés rutinmunka volt, szinte menet közben végezték. A rendszert akkor érdektelennek ítélték, lévén csak egy, kis eséllyel terraformálható bolygóval rendelkezett. Továbbá az elhelyezkedése sem kínált látható stratégiai előnyt, és a nyersanyagok szintjét is alacsony-közepesnek találták. A rendszer felmérése kisebb tragédiával is járt: a Mythic Horizon egyik felderítő repülője teljes legénységével együtt odaveszett egy meteortalálattól. A Taranis III leszálló zónájához közel egy emléktábla magasztalja az emberiség terjeszkedése érdekében hozott nemes áldozatukat.

FIGYELMEZTETÉS UTAZÓKNAK A Taranis látogatóinak rendkívül óvatosnak kell lenniük: csak a legjobb pilóták és legénységek kíséreljék meg az átutazást, akik mélységi aszteroida térképekkel is készültek.

ScreenShot0001

A Taranis nemrégiben a popkultúrában is elfoglalta a helyét az Original System Arena Commanderének köszönhetően. A “Taranis széttört holdja” nevű térkép egyike annak a kettőnek, ami a rendkívül népszerű szimulátor nyilvános demojában megtalálható. A Taranis II-höz közeli törmelékmezőben szállhatnak szembe egymással a játékosok. Az ultra-realisztikus “Battle Royale” keretében Hornet, Aurora, és 300i pilóták harcolhatnak repülő köveket, és pulzáló terraformálókat kerülgetve. A Taranis kiválasztása az Arena Commanderhez még egy fajta (igen veszélyes) turizmust is eredményezett; a magukat “Aréna-bolondoknak” nevező turisták mindenfelől érkeznek, hogy holofotót készítsenek magukról a hold maradványaival a háttérben.

Taranis I

Az első bolygó a Taranis rendszerben is a tipikus nap perzselte törpe; túl forró emberi megtelepedésre, atmoszférával egyáltalán nem rendelkezik, és híján van ásványoknak vagy más értékes nyersanyagoknak. A planetoid egy szokatlan jelenségről lett ismert a 25. század közepén: a felderítési adatok (radar letapogatás, interferometria, és nagy távolságú képalkotási eljárások) olyan képet mutattak, amin egy határozottan emberi arc tűnt át az északi sarki régiót mutató felvételeken. “Taranis Arca” rövid kulturális őrületet indított el a Földön, ami végül egy magánerőből finanszírozott expedíció kiküldéséhez vezetett, mely megerősítette, hogy a kép mindössze egy szokatlan szögből fényképezett hegyvonulatot mutat. Az összeesküvés elméletek hívei kitartanak amellett, hogy a kormány egy ott élő idegen civilizáció nyomait leplezi (annak ellenére, hogy a galaxisban ma létező többi értelmes fajról mindenki tud).

Taranis II & Aszteroida Öv

A ma “széttört holdként” ismert hely, a Taranis II (mint oly sok más bolygó) a Messer korszak hűbelebalázs terraformáló őrületének áldozata. A rendszer zöld sávjába épp hogy beleférő, mag nélküli bolygóként a Taranis II-t terraformálásra és kolonizálásra nem túl esélyes jelöltként sorolták be. De egy olyan kormány vezetése alatt, aminek a “meg tudjuk tenni!” fontosabb volt, mint a “meg kell-e tenni?”, a Taranis is egyike lett a terraformáló baklövésekkel tönkretett tucatnyi világnak. Ez esetben a folyamat végrehajtásával megbízott CRABSOS Inc. névre hallgató garasoskodó bolygófejlesztő vállalat tehető felelőssé. Ebben az időben a mag nélküli bolygók átalakításának szokásos eljárása a körülöttük keringő holdak energiájának hasznosításával folyt. A Taranis II esetében az elégtelen minőségű alkatrészek, és a csaknem rabszolga szintű munkaerő eredményeképp a CRABSOS sikeresen megrepesztette a Taranis kis holdjának köpenyét, milliónyi veszélyes darabra törve azt. A következő száz évben a bolygót bombázó halálos törmelékmező létrehozása mellett a folyamat túltöltötte a keringő terraformáló berendezéseket is. Ezek közül sok máig folyamatosan ég, tovább perzselve a bolygó felszínének értéktelen salakját.
A Taranis II-n és hajdani holdján túl egy rendkívül sűrű aszteroida öv fekszik, amin át kell haladni a rendszeren való átutazáshoz. A repülésre nagy veszélyt jelent, ráadásul az Első Taranis Öv nem különösebben gazdag ásványokban, nagyon kevés bányászigényt jelentettek be rá. A legeslegjobb csempészek szerint jó rejtekhely, és néha a legügyesebb kalózok az övben állítanak csapdát; de még közülük is sokan esnek a becsapódó sziklák áldozatául.

Taranis02

Taranis III & Aszteroida Öv

A Taranis III egy szmogos, viharos világ a rendszer lakható zónájának peremén. Az állandó viharok adták a rendszer nevét is (Taranis a mennydörgés kelta istene). A bolygón nincs emberek számára belélegezhető atmoszféra, de ennek ellenére emberi település alakult ki rajta. A 2436-ban az időjárás irányítási technikák kutatására alapított Bethor kutatóállomás organikusan fejlődött a századok során, és a tevarin menekültek, valamint emberi kivándorlók önálló településévé alakult. Az eredeti vállalati tulajdonosok már régen továbbálltak, a Bethort a pletykák szerint ma egy szindikátus, vagy hasonló kvázi-szervezet irányítja, de a tevékenységüket rejtve tartják a látogatók előtt.
A Második Taranis Öv a Taranis III-on túl helyezkedik el. A belső övhöz hasonló, de kevésbé sűrű, és több biztonságos megközelítési vektor is ismert (olyannyira, hogy a Taranis III megközelítése már kevésbé veszélyes, mint átutazni a rendszeren). 2930-ben itt történt az Indomitable (Rettenthetetlen) nevű Bengal osztályú hordozó híressé vált esete, amely egy kalóz Q-hajó üldözése közben a Második Övben szerzett komoly sérüléseket.

Taranis IV

A Taranis IV egy közepes méretű gázóriás főleg hidrogénből és héliumból. A rendszer egyik ugrópontjától egy köpésre van, így rendszeres megállója a maguknak üzemanyagot finomítani képes hajóknak. Az ilyen megállások azonban nem gyakoriak: ritkaság, hogy valaki megfelelő üzemanyag mennyiség nélkül érkezzen a Taranis rendszerbe; ezen felül a bolygó teljesen érdektelen. Sosem létesítettek itt orbitális űrállomást.

Piaci ajánlatok – Bethor
Vétel: Kábítószerek +1
Vétel: finomítatlan ércek +1
Eladás: alapvető élelmiszerek +3
Eladás: Elektronikai cikkek +1

Forrás: Jump point 18

 • 2014-06-25 - 13:23
  Permalink

  Jók ezek a Galaktikus Útmutatók. Az érdekelne, h. ez h. működik a játékon belűl?
  Van a neten vhol térkép a neten?
  Kell e majd a hajó(k)ba üzemanyag?
  Hogy lehet majd hozzájutni a játékhoz?
  Rengeteg kérdésem van.
  Hol találok rá választ?
  Kérek mindenkit, h. ne az alábbi linket ajánlja:
  https://robertsspaceindustries.com
  Itt a fenti kérdéseimre nem találtam választ. (Vagy csak én vagyok béna…)

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.