Galaxis Útikalauz Történetíróknak – 007 /Kilian-rendszer/

A Történetírók Kézikönyve A Galaxishoz című műsorban a Star Citizen történelmével foglalkozó írók sorra veszik az ismert rendszereket


Tizennégy bolygó és három ugrópont van a rendszerben, utóbbiak a Davian, Ellis és Cathcart rendszerbe vezetnek. A Cathart felé vezető ugrópont kis méretű. A rendszer csak két ugrásnyira van a Naprendszertől.

Ez a legbiztonságosabb rendszer, mivel itt van a birodalom flottájának és tengerészgyalogságának a központja, egyedül a hadsereg az egyetlen katonai erő, aminek nincs bázisa a rendszerben.

A rendszer csillaga egy G-típusú, fősorozatbeli csillag, mint a mi Földünk Napja. Közvetlenül a csillag körül kering a Három Nővér (Three Sisters).

A Három Nővér ugyanazon a pályán kering, ami az első Nővér és a csillag gravitációja miatt alakult ki.

Az első Nővér egy gázóriás, a második és harmadik pedig sziklás bolygókezdemények. A második nővér a negyedik, a harmadik nővér az ötödik Lagrange pontjában van az első nővérnek.

A negyedik bolygó a Magma, egy aktív vulkáni tevékenységet folytató lávabolygó. Vannak rajta nyersanyagok, azonban nagyon veszélyes és nehéz hozzáférni ezekhez.

Macarthur a haditengerészet főhadiszállása és itt van az egész univerzum legnagyobb haditengerészeti bázisa, ahol a Bengal hordozót is fejlesztették és ahol ma is építik ezeket.

A Kilian rendszerbe kezdetben csak pár előretolt bázist helyzetek, majd felismerték, hogy milyen komoly nyersanyagtartalékokkal rendelkezik és 2751-ben a hajógyárakat is átköltöztették a rendszerbe.

Az Osha (Kilian VI) gyakorlatilag egy szuperföld és a lakosság nagyobb része ezen a bolygón lakik.

Keene egy sziklás kőzetbolygó és a vállalatok főleg ezen a bolygón telepedtek le.

Kilian VIII egy gyönyőrű óceánbolygó, ami rendkívül mérgező a hajótestek és űrruhák számára.

Corin (Kilian IX) egy jégbolygó, ami a tengerészgyalogosoknak ad otthont. Mindenki, aki jelentkezik a tengerészgyalogosokhoz, részt vesz egy hat hónapos kiképzésen ezen a bolygón. Ez egyben a egyik legjobban védett bolygó, mivel egy tengerészgyalogosokkal megtöltött Bengal hordozó védi.

A Kilian X egy nyersanyagokban gazdag törpebolygó. 2941 óta folyamatban van egy bírósági eljárás, ami a bányászati jogok miatt indult.

A Kilian XI egy gázóriás, amely köré állomásokat építettek, amelyek üzemanyagot szívnak ki a bolygóból.

A Kilian XII egy jeges bolygó, nem túl jelentős.

A Kilian XIII egy törpebolygó, füstös felszínnel.

A Kilian XIV egy jellegtelen bolygó.

A Kilian-rendszerről ide kattintva olvashatsz többet.

Az eredeti cikk 2016. október 05. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.