Galaxis Útikalauz Történetíróknak – 009 /Leir-rendszer/

A Történetírók Kézikönyve A Galaxishoz című műsorban a Star Citizen történelmével foglalkozó írók sorra veszik az ismert rendszereket


A rendszer középpontjában egy A5 típusú, fősorozatbeli, kék és fehér csillag található, ami 80%-kal nagyobb és tízszer fényesebb, mint a Föld Napja.

Három bolygó is található az élhető, zöld zónában és mindegyik komoly érctartalékkal rendelkezik.

A rendszerből hat ugrópont nyílik, közülük egy a Vanduul űrbe, egy a birodalomba, egy pedig egy fejlődő rendszerbe. Két közepes méretű ugrópont van, amelyek közül az érdekesebb a Yulin rendszerbe, ami már a Banu űrben található, így a rendszer kapcsolatban van a birodalmi, az Vanduul és a Banu területtel is. Egy nagyméretű ugrópont van, ami a Banshee rendszerbe vezet.

A Leir rendszert 2677-ben a Banshee rendszerből indulva fedezte fel az ICC kutatócsapata.

Abban az időben llyana Messer, a hatodik Messer volt az uralkodó a birodalomban és mivel még csak 5 éve vette át az uralkodást az apjától, nem volt felkészülve a terjeszkedésre, azzal volt elfoglalva, hogy a meglévő területeken megszilárdítsa a hatalmát, ezért a Leir rendszerre nem figyeltek igazán.

Ennek ellenére érkeztek a telepesek, bányászok és a csavargók, a második bolygón lévő egyik település pedig Leirnek nevezte magát, amelyről végül az egész rendszert elnevezték.

2743-ban Galor Messer, a ház kilencedik uralkodója a Mya bolygó terraformálásának jogát áruba bocsátotta, hogy fedezni tudja a birodalom kormányzati épületeinek felújítását.

Egy teljesen új vállalat, a Hatfield and Harding elképesztően magas ajánlatot tett. A vállalatot Clarence Hatfield, különc milliárdos és Olive Harding, önjelölt bányászbáró vezette. Mivel egyikük sem tudott semmit a terraformálásról, ezért felbérelték Dr. Fayelt a feladat végrehajtására.

Dr. Fayel elindította az első terraformálási műveletet, de közben elkezdte titokban kibányászni a bolygó érceit is a maga és az őt segítő emberek részére, amit meg is tudott tenni, mivel a Hatfield és Harding nem törődött az ellenőrzéssel.

Dr. Fayel a terraformálás és az illegális kitermelés okozta stressz hatására összeomlott, azonban a vállalat nem foglalkozott vele, mivel tartották a határidőket.

Mindez elvezetett 2812. május 03. napjához, amikor a terraformálás befejeződött és a Hatfield and Harding elvesztette a kapcsolatot a bolygóval, majd kapott egy üzenetet Dr. Fayeltől, amiben arról számolt be, hogy megtisztította a bolygót, amely attól a ponttól az ő irányítása alatt van és nem fogja azt feladni.

A Hatfield and Harding zsoldosokat bérelt fel, hogy visszaszerezzék az irányítást Dr. Fayeltől, de amikor leszálltak, Dr. Fayel emberei rajtuk ütöttek és átvették az irányítást a zsoldosok hajója felett, amely ma is a bolygó körül járőrözik és feltartóztatja a nem kívánt látogatókat.

A Hatfield and Harding a szenátushoz fordult, azonban végül nem jártak sikerrel. Mivel a rendszer gazdátlan volt, így a birodalomnak technikailag lehetett volna jogköre eljárni, azonban a Messerek uralkodását követő vérontás után senki nem vállalta, hogy ismét vér tapadjon a kezéhez, ezért békén hagyták a bolygót.

Dr. Fayel és a terraformáló csapat leszármazottai továbbra is ott élnek, a csoportjukat Outsiders-nek hívják.

A Leir II, vagy Mya (ahogy az ott élők hívják) egy sziklás kőzetbolygó, hatalmas hegyvidéki területekkel, ahol fogadják a látogatókat is.

A Leir I szintén egy sziklás kőzetbolygó, amely lakható, de ennek ellenére csak kisebb bányászkolóniák vannak.

A Leir III bolygó a hatalmas homokférgekről, a Valakkarokról híres. Az itt élők nomád életmódot folytatnak és átmeneti településekben élnek. Rengeteg grafit és egyéb érc van, amelyek nagyszerű bányavidékké tenné a bolygót, ha nem kellene tartani a Valakkaroktól.

Az eredeti cikk 2016. november 02. napon jelent meg.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.