Galaxis Útikalauz Történetíróknak – 010 /Kabal-rendszer/

A Történetírók Kézikönyve A Galaxishoz című műsorban a Star Citizen történelmével foglalkozó írók sorra veszik az ismert rendszereket.


A Kabal-rendszerben egyáltalán nincsenek lakosok.

Egy F-típusú, fősorozatbeli csillag van a központjában, amely körül három bolygó kering.

A Kabal I egy ásványokban gazdag törpebolygó.

A Kabal II egy Marshoz hasonló, sivatagos bolygó, ami egy jó jelölt a terraformálásra, mivel rendelkezik mágneses mezővel, ami segítene megtartani a légkörét.

A Kabal III egy lakatlan bolygó. Semmilyen bizonyíték nem utal arra, hogy korábban terraformálták volna, annak ellenére, hogy korábban volt lakossága, a kutatók Tevarin romokat találtak a felszínén, azonban nem tudni, hogy mi történt a lakókkal.

Az egyik népszerű elmélet szerint az első Tevarin háború idején minden hadképes lakost besoroztak a hadseregbe, akik többet nem tértek vissza, az ottmaradók pedig meghaltak.
Egy másik elmélet szerint az Elysium és Kabal közötti ugrópont összeomlott, majd újraformálódott, bár erre sincs semmilyen bizonyíték.

Az Esperia mérnökei a bolygón találták meg a Tevarin Prowler terveit, amelynek alapján elkészítették a saját gyártmányú csapatszállítójukat.

A Kabal Clster Alpha egy ásványokban igen gazdag aszteroidamező, amely a Kabal III Lagrage pontjában elhelyezkedve kering a rendszer csillaga körül.

A rendszerben egy ugrópont van, amely a Leir rendszerbe vezet.

Az eredeti műsor 2016. november 16. napon került adásba.

A fordítás a Relay.sc munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.