Galaxis Útikalauz Történetíróknak – 011 /Bremen-rendszer/

A Történetírók Kézikönyve A Galaxishoz című műsorban a Star Citizen történelmével foglalkozó írók sorra veszik az ismert rendszereket.


A Bremen-rendszer központjában egy K-típusú, fősorozatbeli törpecsillag van, amely körül négy bolygó kering.

Először a legendás felfedező, Bao Yun látogatott a rendszerbe a 2441. évben, majd a szkennelést eladta a Földi Egyesült Nemzeteknek (United Nations of Earth | UNE).

Az UNE úgy gondolta, hogy a a Bremen II (Rityf) megfelelő bolygó a terraformálásra.

A rendszer a második Tevarin háború idején talált magára, amikor az UEE pénzt fektetett a mezőgazdaságba, hogy etethesse a hatalmas hadseregét, a Rytif pedig a mezőgazdaságra koncentrált.

A földművelők egy csoportja szövetséget alapított, hogy csoportként nagyobb súllyal vehessenek részt a tárgyalásokon. Belőlük alakult a Bremen Mills, ami most a Terra Mills része.

A rendszer a háború után gazdaságilag összeomlott. Ebben az időben került sor a Stalford-katasztrófára, amelynek során a Bremen Mills központja felrobbant, több száz ember halálát okozva. Ezek után a Terra-Agri megvásárolta a Bremen Mills-t és Terra Mills néven futott tovább. Ez az a vállalat, amely napjainkban alapanyagot szállít a Big Benny’s részére.

Bremen vált az egyik Messer-ellenes mozgalom központjává, az ellenállásban való részvételüknek köszönhető a szenátusban elfoglalt helyük.

A bolygók:

A Bremen I egy kis, halott sziklabolygó, amelyről az értékes érceket nagyon hamar kibányászták. Egy régi hiedelem szerint ha a Bremen I felé megbillentyjük a hajó szárnyát, miközben látótávolságban van, akkor szerencsénk lesz a hosszú út során.

A Bremen II, vagy Rytif egy földszerű, sziklás bolygó, amelyet a felfedezését követően terraformáltak. Ez az otthona a Terra Mills és a Consolidated Outlands cégeknek. Silas Koerner, a Consolidated Outlands megalapítója azért választotta a Rytifet, mivel ott nőtt fel és az ősei hosszú idő óta a bolygón éltek.

Van olyan pletyka, ami szerint a bolygón komoly érctartalék van és az összeesküvés-hívők szerint ez az oka, amiért az UEE a Bremennek képviseleti jogot adott a szenátusban, nem az ellenállásban betöltött szerepe.

A bolygó fő leszállóhelye Stalford, amely turisztikailag is a fejlődő területek közé tartozik a híres történelmi helyeivel és a különböző alapanyagokból készült házi söreivel.

A Bremen III egy sziklás, mag nélküli bolygó, amelyet a Bremen I-hez hasonlóan teljesen kibányásztak. A közelében található egy aszteroida, amelyet “Bloody Smile” (Véres Mosoly) néven ismernek, mivel egy hosszú, vörös színű alumíniumcsík futott végig rajta, mielőtt kibányászták volna.

A Bremen IV egy jégóriás, amely védelmet nyújt a belső bolygóknak az üstökösöktől és egyéb objektumoktól, mivel eltéríti azokat, mielőtt áthaladnának a pályáján. A gázkitermelés a bolygó körül komoly kockázatot jelent, így nincs is komolyan kiépítve ennek az infrastruktúrája.

A Bremen-rendszerről ide kattintva olvashatsz többet.

Az eredeti műsor 2016. november 30. napon került adásba.

A fordítás a Relay.sc munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.