Galaxis Útikalauz Történetíróknak – 012 /Cathcart-rendszer/

A Történetírók Kézikönyve A Galaxishoz című műsorban a Star Citizen történelmével foglalkozó írók sorra veszik az ismert rendszereket.


A Cathcart rendszert a 2438. évben fedezte fel egy szökevény, Adelaide Lorris. Úgy gondolják, hogy egy ideig a búvóhelyeként használta a rendszert, majd amikor a felfedezők túl közel értek, eladta azt ahelyett, hogy hagyta volna, hogy más felfedezze.

A rendszert a legfőbb ellenségéről, Winton Cathcartról nevezték el, aki a 2464. évben végzett vele.

A rendszer központjában egy A-típusú törpecsillag van, amely körül nem kering bolygó, csak egy aszteroidaöv veszi körül.

Tekintettel arra, hogy a rendszer nem rendelkezik bolygóval, a Földi Egyesült Nemzeteknek (United Nations of Earth | UNE) nem tudta, hogy mit kezdjen vele, így roncstemetőként használták. Az UNE nem jelentett be hivatalos igényt a rendszerre, mivel nem is volt mire bejelenteni.

A roncsok között később megjelentek az első telepesek, akik a nagyobb darabokat elkezdték összeilleszteni, hogy barkácsolt űrállomásként használják azokat.

Az egyik ilyet Spidernek hívják, amely onnan kapta a nevét, hogy a részeket pókhálószerű huzalokkal kötötték össze.

A Spider vált a kalózok legnagyobb és legforgalmasabb kikötőjévé az ismert univerzumban.

A Cathcartot több, gazdátlan rendszer veszi körül és van olyan szóbeszéd, amely szerint ezekből a rendszerekből egy a birodalomtól független szövetség jöhet létre.

A birodalmi felügyelet hiánya akkor szúrt szemet, amikor Dean Kellart több rendszeren keresztül üldözték, a rendfenntartók pedig rájöttek, hogy a rendszerben szinte semmilyen irányításuk nincs.

Később a birodalom bejelentette az igényét a szomszédos Nexus-rendszerre, amely többek szerint egy próbálkozás volt arra, hogy törvényt és rendet hozzanak erre a területre és megtörjék a törvénytelen kormányzást.

A Nexus-rendszerből kitelepített lakók nem fogadták jól, hogy el kellett hagyniuk az otthonaikat és harcba bocsátkoztak a birodalommal.

A 2935. évben került sor a Walzer mészárlásra, amelynek során az OP Damien állomáson egy csapat törvényen kívüli rengeteg embert megölt.

A birodalom meggyőződése szerint a támadók a Cathcart rendszerből érkeztek és válaszul elrendelték az erőszakos felkelők intenzív bombázását. A hadművelet kudarcba fulladt, mivel a rendszer olyan mértékben telített volt roncsokkal, hogy a haditengerészet hajói nem tudtak megfelelő közel kerülni a célpontokhoz.

A Cathcart-rendszerről ide kattintva olvashatsz többet.

Az eredeti műsor 2016. december 14. napon került adásba.

A fordítás a Relay.sc munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.