Időkapszula #21 – 2681: Felperzselt föld

Az Időkapszula huszonegyedik része.


Nyugaton, az Orion-rendszerben, a kommunikáció a harmadik világgal megszakadt. Még hetekbe telik mire valaki észreveszi. Mire feltűnik, a községnek már csak a maradványait találják. Az Ügyvivőség azonnal kiküld egy ügynököt nyomozásra.

ESEMÉNY KIÉRTÉKELÉSE

Helyszín: Dell Község/Víztisztító

Település/Armitage Bolygó/Orion-rendszer

VKÜ: Rhedon Lamr

Az égbolt ismétlődő lövések nyomait mutatja, ami valószínűleg egy kisebb hajóról jött. Nem egyértelmű, hogy használtak e nagy kaliberű fegyvereket vagy bombákat. Nagy perzselés nyomok találhatók a település keleti és délnyugati peremén, ami arra utal, hogy ott landoltak a támadók. A megperzselődött föld minták a laborba lettek küldve további elemzésre. A lövések irányultsága egybeesik azzal a leírással, hogy több irányból érkezett a támadás. A kommunikációs torony megsérült, de nem úgy tűnik, hogy különösebb célpont lett volna. Furcsa. Ha fosztogatók voltak, nem azt támadnák először?

A felszínen, a kutatás során fura töltényhüvelyeket találtam szerte a kisvárosban. Nem tűnik emberinek. Ki fogjuk analizálni. Továbbítjuk a Banu Protektorátusban dolgozó Ügyvivőségi Ügynököknek.

A támadók alaposak voltak, házról-házra haladtak. Mindenkit és mindent megöltek. Mindenkit be tudtak azonosítani, mind a hatszáz-harmincnyolc lakost, kivéve egyet:

John Phillips. 38 éves farmer. Semmi nem indokolta, hogy megtámadják, már ha egyáltalán sor került erre. Az elemzők már elkezdték kivizsgálni. Teljes hozzáférést adnak, amint végeztek.

Lopás/Rablás tűnik a fő motivációnak, de a hiányzó tárgyak következetlenek. Néha drága holmikat otthagytak, míg értéktelennek tűnőket elvittek.

Vasquez ügynök felfedezett egy kis CommLink kamerát, ami a támadás alatt valahogy működésben volt. Átnéztem a felvételt, de többségében hasznavehetetlen. Van viszont egy képkocka, amin, kitisztítva/zoomolva mintha egy támadó látszana.

VanduulRaidScreenGrab3b (1)

Vanduul-nak nevezték el őket.

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2012.09.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.