Időkapszula #23 – 2789: A hidegháború vége

Az Időkapszula huszonharmadik része.


UEE 33. Flotta, C-Szárny, SS LightHammer

 

A MÁSODTISZT NAPLÓJA – 5.29.2789

ShipBridge_1

06:12 : Tisztek találkája. Átvettük a COMSEC frissítéseit az elmúlt hat órából. Semmi ijesztő. A Kiel-rendszerben egy Reaper osztályú hajó egyik fegyvere bemondta az unalmast. Egy ágyú félrelőtt egy komputer hiba miatt. Nálunk, a „Tükör” a helyén maradt.

07:24 : Szolgálatra jelentkeztem. A parancsnok még mindig betegeskedik. Teljes rendszerdiagnosztikát futtattam, és érvényesítettem a fegyver csomagokat. Minden rendben van velük. Néztem, ahogy a Tükör repülési próbákat csinál, amik gyors telepítési szimulációknak tűntek a felső atmoszférában.

11:15 : Nills (Kommunikáció) úgy tűnt, nincs jól. Minden csendesnek tűnt, így leküldtem az orvosira. A helyettese tökéletesen teljesített.

12:32 : Végre ettem valamit. Az egész legénység unja magát. Volt egy kis zúgolódás a kantinban. Továbbítom a parancsnoknak, és megpróbálok kitalálni valamit, hogy oldjam a feszültséget.

15:34 : Nem tudom, hol kezdjem. Épp a Xi’An hordozó harci szimulátorán dolgoztam, mikor Shaw (Kommunikáció) felhívta a figyelmemet a Spektrum híreire. Bekapcsoltam a híd képernyőit, és láttam, hogy Akari Szenátor a Terra-ról önállóan kötött egy megállapodást a Xi’An-al. 19:00-kor (LST) kéne életbe lépnie. A rendszerközi Kommok persze azonnal beindultak. Az emberek azt hitték, hogy csak vicc. Talán pár aktivista meghekkelte a Hírközlőt? Nem ez lenne az első alkalom. Nem vehetjük komolyan ezt az egyezményt, ugye? Le kéne tartóztatni Akari-t árulásért? A hír még napokig nem éri el a Földet, így senki sem tudja, mitévő legyen. Ugyanúgy megdöbbentem, mint mindenki más, ezért értesítettem a parancsnokot, aki azonnal jelentkezett a hídon.

16:20 : Még mindig vakon repülünk. Minden hajó teljes készültségben van. Nézzük, hogy mutatnak e bármiféle agressziót a Tükrök. Eddig semmi. Ez az egész lehet egy Xi’An trükk is. Nem biztos, hogy nem próbálkoznak valami komplikált dologgal.

19:02 : A Xi’An Tükrünk visszahívta a vadászgépeit, lekapcsolta a fegyvereit, és visszahúzódott.

Akkor most béke van?

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2012.10.02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.