Információk Tony Zurovectől

Egyeseknek sikerült elcsípni az amúgy elég hallgatag, Persistent Universe-ért felelős austini fővezért, Tony Zurovec-et. Válaszolt is pár kérdésre…


Hány óra van ott?

Hajnali 2:18…

Amikor az ingame chat-ről kérdezték:

A chat jelenleg teljesen globális. A holnapi update szerver instance-onként teszi osztottá (tehát egy instance-ban lévő emberek látják egymás üzeneteit). A chat csatornák egy újabb update során jönnek majd, már támogatva vannak hálózati szolgáltatás szintjén, de még nincs kivezetve a felhasználói felületre.

Amikor az ingame chatdobozokról kérdezték:

Úgy gondolom majd engedélyezheted. A kényelemért vannak, ha nem akarja valaki, úgyis simán kommunikálhatnak máshogy a játékosok realtime, TeamSpeak-kel, Skype-pal, mobillal…

Amikor az osztott hangárokról kérdezték:

A baráti hangárok látogathatósága a Social Module 2.0-ban fog jönni. Ez a következő fő mérföldkő, de már igyekszünk korábban betenni, amint áttérünk a fő fejlesztői csatornára. Irónikus, de az ehhez szükséges kód nagyrésze már készen van, csak másik fejlesztői csatornán.

Mérföldkövek

Az igazi szórakozás a social mérföldkövek után kezdődnek. Erről majd írok a social modul publikus startjánál közölt írásomban. A social mérföldkövek inkább szólnak az alap funkcionalitás alapozásáról és teszteléséről, hálózati funkcionalitásról, teljesítményről főként. Két hónappal ezelőtt még nem tudtunk két tucat embert ArcCorp-ba betenni anélkül hogy tönkrevágjuk a játék sebességét. Most 25 ember hálózati szempontból jelentéktelen. És ez így fog javulni a következő hónapokban is. Ebben a PTU verzióban? Ez már elavult lesz holnap estére.

Amikor a hajó optimalizálásról kérdezték:

A PU jelenleg az fps karakterek hálózatoptimalizációjára koncentrál. A hajó optimalizálások külön erőfeszítéseket igényelnek. Valószínű hogy akkor kerül fókuszba, ha már a karakterekkel kapcsolatos dolgok nagyon jól mennek

“Fogós kezek”

Valószínűleg az AI modul megjelenésekor fogtok vele találkozni, vagy esetleg korábban, a Karakter testreszabás modulban, ahol a ruházatotokat tudjátok variálni

Amikor az karaktereinkről kérdezték:

A ruházat testreszabás jön elsőnek. Az arc és test testreszabás kicsit később. A pontos elemek még nincsenek eldöntve, de az alap gondolat az, hogy kiválaszthasd a nemed, valamilyen szintű magasság és súlyhatárt, hajat, bőrtónust, arc textúrát, várhatóan szemet és orrot, és jellegzetességeket, mint sebhelyek. Illetve ehhez hasonlókat.

Amikor arról kérdezték, Sims szintű lesz-e az arc testreszabhatóság

Őszintén, jelenleg nem tudni. Én azt tartom előnyösnek, ha elsőnek az alap funkcionalitás a helyén legyen, és arra építsünk. Szóval az a cél, hogy az alap testreszabhatóság legyen meg egy szinten, aztán majd bővítjük a lehetőségeket utána.

Melyik modult várod a legjobban?

Az AI modult

Amikor a határidőkről és scope-okról kérdezték:

Főként arra koncentrálunk, ami realisztikusan leszállítható a következő 12 hónapban. De ez egy mozgó ablak, 6 hónap múlva amiatt fogok aggódni, hogy mit tudunk leszállítani mostantól számítva 18 hónap múlva.

A PU alfa nagyon tág fogalom. Minden embernek mást és mást jelent. A menetrend különböző PU mérföldkövekre van bontva, mindegyik az alap más és más részére koncentrál. Erről is fogok majd némileg írni a social megjelenésekor. A probléma a PU alfával: Tudok vásárolni? Hogy lesznek az árak megállapítva? Milyen árakat fog adni a TDD az árukért? Tudsz bányászni? Milyen más küldetések lesznek elérhetőek? Lesz AI? Milyen szinten? Csak sétálnak? Felfogadhatóak? Mást is tudnak majd a hajón csinálni repülésen kívül? Stb stb. Lehetetlen mondatokkal körülírni hogy pontosan mi is a PU, mindenkinek más elképzelései vannak arról hogy mi számít már annak.

Nem tudom pontosan mit jelent, bocs. Szóval a bárokról 😀

Csak így nyíltan? Igen, rengeteg munkát fektettünk az NPC-k tömegbe való beolvadásába, az új hálózat optimalizálások is segítenek ezt elérni.

Amikor a játékos szám limitációkról kérdezték:

A hálózati rész könnyen tud most is 50 játékost is kezelni. A grafikai teljesítmény az, ami limitáló faktor. A grafikai teljesítmény nagyot fog ugrani előre, amint visszatérünk a “game dev” fejlesztői ágba. Hosszú történet, de lényegében a Star Citizen kódbázisát ágakra választottuk szét, volt külön a Star Marine-nek és a Social Module-nak is, ez utóbbinak nem volt hozzáférése a legújabb grafikai upgrade-ekhez, mert az az ahol a GIM (general instance manager) volt, és szükségünk volt a GIM-re a robusztus matchmaking-hez. Ehhez szólva, természetesen rengeteg alapcsony részletességű LOD segít, és a zóna rendszer sokat segít a látott objektumok hatékony kiszűrésében is.

Amikor a dev streamről (fejlesztői kód-ág) kérdezték:

Összedolgozni az 1.2.0-t a GameDev ággal nagy prioritást kapott. Hosszú történet, de lényegében a kód szét lett választva amikor a Star Marine-nek ki kellett volna jönnie, és a legtöbb fő (nem fps specifikus) fejlesztés a GameDev ágban történt. A Social Module-t az 1.2.0-ból kell kiadni, a sok király GameDev-es cucc nélkül, mivel kellett a GIM és a többi hálózati technológia, ami külön az 1.2.0-ban volt beletéve a Star Marine kedvéért. Szóval nagyot fog ugrani minden, amint visszatértünk a GameDev ágba.

További idézetek:

Casaba még mindig módosítás alatt áll, úgyhogy lezártuk ahelyett hogy félkészen megmutassuk.

Az ArcCorp is csinosításon esik át. A boltok belépőoldali részei sokkal jobban fognak kinézni a közeljövőben, a főépület az Astro Armada alatt is nagy látványbeli fejlesztést kap. Megyünk az alacsonyabb polygonszám felé, de a parallax occlusion-nel ellátott objektumok jobb teljesítményűek, miközben a minőségbeli részletesség is magasabb.

A Dumper’s depot utáni terület jelenleg egy ráccsal van elzárva. Át fogsz tudni majd ott menni, attól balra lesz a Casaba, és a távolodva a skywalk-tól (gyk. egy nagy járda) szintén rácsban végződik, azon túl is fogsz tudni menni. Jelentsetek minden PTU-ban talált problémát, megcsinálunk annyit a héten amennyit tudunk.

Terra Prime főbb “városa” egy nagy (kb 0.75 mérföldes) felhőkarcoló külső részén helyezkedik el. Terra Prime olyan nagy, hogy a kisebb városokra koncentrálunk elsőnek, ez az úgynevezett First Five (első öt).

Egyebek:
 • Tervezik hogy kiadjanak egy csomó funkciót a közeljövőben, napi szintű PTU update-ekkel és legalább két NAGY update-tel a social module számára még idén, közte sok kisebbel.
 • A jelenlegi ArcCorp terület a PTU-ban kb a harmada a teljes ArcCorp méretének. Két, kerítéssel elzárt terület van, amit senki sem látogathat (bár gyanítom mire ezt leírjuk, már valaki kitalálta hogy lehet átjutni rajta).
 • A Terra Prime mérete kb háromszor akkora lesz mint bármelyik másik landing zone-nak. Gyakorlatilag 3 térkép összevarrva, végül töltés nélkül bejárhatóan.
 • Nyx október körül jönne majd (nem ígérek semmit), és ideiglenesen a lift varázslatosan a másik bolygóra fog vinni (hopp, tardis).
 • A jelenlegi terv hogy a PTU meghívók a hét során remélhetően mindenkinek kimennek, de nem ígérnek semmit.
 • Az első öt rendszer megerősítve, PU alpha említve Tony által, de az is hogy a PU Alpha mindenkinek mást jelent. Várjuk a pontosítást.
 • Várható egy nagy Commlink cikk hamarosan Tony-tól a Social Module kapcsán.
 • Várható a jövőben egy Fejvadászat/Kalózkodás cikk is.
 • A CIG kéri hogy NE posztoljatok képet, videót, stream-et a PTU-ról még most.
 • Tony kéri hogy minél több hibát jelentsetek be a PTU kapcsán. A jelenlegi hibák amiket találtak, a földön átesés, a térkép bug az M50-es környékén, vagy hogy néhány gamepaddal gugolni kezdenek.
 • Josh volt az első ember (citizen) az ArcCorp területén, és várhatóan az első bug bejelentője is (az M50 áteséses bug). Gratulálunk neki.
 • Tony említette hogy határozottan több mint 50 embert akarnak egy instance-ban. Ez a Social Module-ra vonatkozik, nem tudni hogy az űrbeli instance-okra is igaz-e ez a kijelentés.
 • Tony még várható hogy felbukkan a chat-en a hét során. Úgyhogy gyűjtsétek a kérdéseket!

forrás: https://www.reddit.com/r/starcitizen/comments/3ig189/tony_z_in_the_house/

Információk Tony Zurovectől” bejegyzéshez egy hozzászólás

 • 2015-08-27 - 14:40
  Permalink

  Ha az ArcCopr területe tényleg 3x ekkora lesz, főleg akkor ha ott lesz is “tartalom”, akkor az kezdésnek nagyon jó méret lesz. Terra meg a 9x ekkora területtel (ha ugye 3 térképnyi lesz), alig várom már 🙂 Főleg, hogy a mostani is elég nagy, csak még nincs a sikátorokban semmi, de ez remélhetőleg változni fog.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.