0039 Kaizen #02

Az RSI és az Anvil bejelentette, hogy nem tudják teljesíteni a szállítási határidőket! Az eset mögött a Lorananon betiltott alkohol, és munkakedvcsökkenés hatására visszaesett rövidszéntermelés áll.


ADÁS MEGKEZDÉSE

 

Helló és üdvözlök mindenkit a Kaizen legújabb adásában, a pénzügyi gondok Ugró-pontjánál. Aaron Schere vagyok. Végigkalauzolom önöket a birodalom legfrissebb gazdasági és üzleti fejleményein.

A múltbeli teljesítmény nem függ össze a jövőbeli eredményekkel. Sem Schere, sem a Kaizen nem garantálja a sikeres kimenetelt vagy profitot. Mielőtt az itt elhangzott információk szerint cselekedne, kérdezze ki pénzügyi tanácsadója véleményét!

A műsor vége felé egy újabb FELBONTÁS-ban összegyűjtjük a legfrissebb tudnivalókat szakértőink segítségével, hogy mibe érdemesebb fektetnie pénzét.

De előtte még itt a NAGYBETŰVEL, ahol megállapítjuk, hogy a Spektrumban terjengő hírek közül, melyik egy rejtett munkalehetőség.

Itt is egy, ami lassan a Hírközlőhöz is eljut. Gazdasági elemző csapatunk legnagyobb meglepetésére, még nem robbant a hír nagyot, de hamarosan fog.

Az RSI és az Anvil Aerospace által jelentett késésekről beszélek. Múlt héten az RSI kiadott egy közleményt a márkakereskedőknek, hogy nem tudják teljesíteni a szállítási határidőket az elkövetkező két ciklusra. Mindezt indoklás és pontos határidő nélkül. Az Anvil hasonló nyilatkozatot tett pár nappal később. Ezt egy szervezett támadássorozat követte a szakszervezetek részéről, akik szerint az Anvil befagyasztotta gyárait és nem fizetik ki alkalmazottaikat.

Hogy tud két különböző cég ilyen hirtelen leállni a termeléssel? Más gyártók is bajban vannak? Mi tehet erről a helyzetről?

Egy válasz:

Alkohol.

Nem. Ez nem egy figyelmeztető mese a bűnről és vétkezésről. Ilyen, amikor egy egyszerű politikai döntés a feje tetejére állítja a galaktikus gazdaságot. Ezek azok a hírek, amiket a Hírközlő ki fog hagyni, de amiért saját nyomozóink rajonganak.

A Banshee-rendszerbeli Lorana kietlen pusztáin, távol a nagy bányászati beruházásoktól, a FoveaInc egy kis létesítményt tart fent, ahol rövid szénszálakat termelnek. A FoveaInc munkatársai elszigeteltségben dolgoznak, ami megköveteli, hogy helyi szállást és boltokat használjanak, ami segítségével visszaáramlik a pénz.

A gyár vezetősége úgy gondolta, hogy emelni tudnák a termelést, ha megtiltanák az alkohol birtoklását és fogyasztását, ami a cég szabályaiba ütközne.

Sajnos, úgy tűnt, hogy ez pont az ellenkezőjét váltotta ki. Miután többször is sikertelenül jártak, hogy megváltoztassák a döntést, a dolgozók feladták a harcot. A vezetők azt hitték, ők nyomták el a dolgozóikat. Tévedtek. A teljesítmény kezdett lecsökkenni.

Hogy érinti ez a nagy vállalatokat, mint az RSI vagy az Anvil? Menjünk át ezen.

A FoveaInc, szerződésénél fogva, a rövid szén egyedüli beszállítója a FabriCorp és a Vance Super Industrial számára. Ez a két vállalat a rövid szénszálakat gyémánt lemezek létrehozására használja, amiket a pilótafülkék ablakainál használnak. Ezen két társaságnak exkluzív szerződése van a szállításra az…

Pontosan. Az RSI és az Anvil Aerospace számára.

Egyszóval, hogy összefoglaljuk, egy vállalatvezetés döntése a Lorona-n elvezet minket a csökkent termeléshez, ami meggátolta a Jahr-t és Vance-t abban, hogy az RSI és Anvil az említett lemezeket fel tudja használni a hajói gyártására, ami meggátolta a kereskedőket abban, hogy feltöltsék készleteiket.

Mit jelent ez az ön számára? Reméljük, hogy nem szeretne épp RSI vagy Anvil hajót venni. De ez azt jelenti, hogy a Jahr FabriCorp és a Vance Super Industrial kétségbeesetten szeretnének rövid szénhez jutni.

Vagy ha ön, történetesen egy olyan személy, akit nem érdekel, ha valami nem etikus, mindig adhat el szeszt a Lorona-i dolgozóknak. Én soha sem ajánlanék ilyen irányú tevékenységet, de az üzlet arról szól, hogy mindent számba veszünk.

Sem Schere, sem a Kaizen, sem a Farnes Media Partnerek nem támogatnak semmilyen tevékenységet, ami a UEE törvényeinek szándékos és direkt megsértésével járnak.

Gyors reklám következik. Mire visszajövünk, már várni fogja önöket a FELBONTÁS.

Mindjárt jövünk vissza.

 

ADÁS VÉGE

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2013.07.31.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.