0064 Kaizen #03

A Kaizen pénzügyi tanácsadó műsorának harmadik részében Aron Schere fedi fel a legjobb üzleti fogásokat. A mai téma a UEE-t fenyegető Lynch-láz, és a vendég Garet Waldon lesz a Kereskedelmi és Fejlesztési Osztálytól.


ADÁS KEZDÉS

 

Üdvözlök mindenkit a Kaizen következő adásában! Aaron Schere vagyok, a házigazda, és végigkalauzolom önöket a pénzügyi megoldások labirintusában és a gazdaság útvesztőiben, Birodalmon innen és túl.

 

A múltbeli teljesítmény nem függ össze a jövőbeli eredményekkel. Sem Schere, sem a Kaizen nem garantálja a sikeres kimenetelt vagy profitot. Mielőtt az itt elhangzott információk szerint cselekedne, kérdezze ki pénzügyi tanácsadója véleményét!

 

Mielőtt bemutatnám mai vendégünket, boldog születésnapot szeretnék kívánni. Ma van 122 éve annak, hogy a Birodalmi Spektrum Bizottság leleplezte a Spektrum ID rendszert. A projektet Dr. Yong Erroll vezette az Aciedo CommServices tudósaival és mérnökeivel karöltve. A csapat egy sokkal hatékonyabb rendszert dolgozott ki, hogy egyedileg azonosítsa a vállalatokat, szervezeteket és a személyeket a Birodalom különféle helyszínein szétszórt hálózatok és relék segítségével. A Spektrum ID rendszer olyan siker lett, hogy hat hónapon belül (SET), az előző rendszer, a CTTD, teljesen eltűnt. Tehát, Dr. Erroll és a briliáns elméjű mérnökök emlékére, boldog születésnapot kívánok a kreálmányuknak.

A Lynch-láz egy hónappal ezelőtti felfedezése óta, számtalan egyéb vizsgálati protokollt vezettek be, hogy kordában tartsák a megbetegedés terjedését. Míg a UEE határain belüli kereskedelem nagyon nagy érvágást szenvedett, az egészségügy optimista, hogy egy ellenszer hamarosan napvilágra jut.

Mai vendégem kisebb port kavart miután röviddel a betegség felismerése után feltűnt a Leszámolás! című műsorban. Kérem, üdvözöljék Garet Waldon-t a Kereskedelmi és Fejlesztési Osztálytól!

Garet Waldon: Helló Aaron! Nem hiszem, hogy a ’porkavarás’ teljesen megfelelő lenne.

Rendben. Úgy gondolom elég nagy visszhangja volt a fellépésének.

Garet Waldon: Így van. Úgy tűnik, az emberek azt hiszik, hogy nem törődöm a fertőzöttekkel, de valójában én a lehetőségeinket mérlegeltem.

A fertőzés forrását felfedezték már?

Garet Waldon: Nincs forrás, legalább is legjobb tudásom szerint. Úgy tudom, Dr. Byrne sajtótájékoztatójában kifejtette, hogy a vírus megjelenését néhány élelmiszer váltotta ki. Az egyik elemzőnk pedig felfedezte, hogy hogyan bukkant fel három különböző rendszerben egyszerre. A szóban forgó, fertőzött élelmiszereket szállító, fuvaros, mikor kalózok támadták meg, futni kényszerült. A kalózokat elüldözte a helyi rendőrség, de előtte még zsákmányoltak maguknak fejenként egy-egy ládát. Valószínű nem a legnagyobb fogásuk.

Szóval, mi az aktuális helyzet a Lynch-lázzal, kiváltképp a vám és átvizsgálások terén? Kint tudják tartani a betegséget?

Garet Waldon: Dolgozunk rajta. Az egészségügyi szolgálat szakembereinek sikerült izolálniuk…nem vagyok orvos, szóval nem tudom jól elmondani…genetikus markereket a vírusban, vagy valami ilyesmi. Még egyszer, elnézést, hogy nem tudom, de röviden, a TDD-nek kiküldték ezeket a markereket, hogy azonosítani tudják a fertőzött rakományt.

Ez azt jelenti, hogy a hallgatóink számíthatnak arra, hogy csomagjaik a megszokott szállítási ütemezés szerint érkeznek meg a közeljövőben?

Garet Waldon: Azt, azért nem mondanám. Ezek a szkennelések még így is eltarthatnak egy darabig, de a bíztató klinikai vizsgálatok miatt, úgy tűnik, a dolgok jóra fordulnak. Hivatalosan persze, még nehéz bármit kijelenteni.

Értem. Sikerült már felbecsülni a Lynch-láz által okozott gazdasági károkat?

Garet Waldon: Hivatalosan nem, de a fertőzött rakományok, szállítási késések, megbetegedések miatti munkakiesések, elég jelentős károkat jósolnak.

Köszönöm, Garet, hogy eljött és közvetlen információkkal szolgált!

Garet Waldon: Szívesen máskor is.

Gyors szünetet tartunk a szponzorok kedvéért. Mikor visszajövünk, megkezdjük a FELBONTÁS blokkunkat, amiben az ön, vagy az ön üzlete számára legkedvezőbb rendszereket vizsgáljuk meg.

Még több Kaizen a reklám után.

 

ADÁS VÉGE

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2014.01.29.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.