0091 Kaizen #04

A Kaizen legújabb adásában az Origin Jumpworks-nél történt kiszivárogtatásról lesz szó, és annak hatásairól a piacon.


Helló, üdv újra a Kaizen-ben! Aaron Schere vagyok és elhoztam a legfrissebb gazdasági hírekkel a Birodalomból és azon túlról. Vágjunk is bele.

 

A múltbeli teljesítmény nem függ össze a jövőbeli eredményekkel. Sem Schere, sem a Kaizen nem garantálja a sikeres kimenetelt vagy profitot. Mielőtt az itt elhangzott információk szerint cselekedne, kérdezze ki pénzügyi tanácsadója véleményét!

 

Minden tekintet a Terra-ra szegeződik, amint a pénzügyi világ reagál az Origin Jumpworks feltörésére. A részletek folyamatosan kerülnek napvilágra, ezért én és a szerkesztők úgy döntöttünk, az egész mai műsort ennek fogjuk szentelni. Elnézést is szeretnék kérni Jerry Yuler-től a Corn Exchange szakemberétől a Goss I-ről, aki ma látogatott volna el hozzánk. Remélhetőleg a közeljövőben találkozunk vele.

A tények eddig a következők – nyolc órával ezelőtt egy adatcsomag terjedt szét a Spektrumon keresztül. A tartalma? Részletes tervrajza és 3D-s összeszerelési kézikönyve egy ’Goldfinch’ (*Sármány)nevű prototípus hajónak. Míg az univerzum átfésüli a teljes tartalmat, világossá vált, hogy több évnyi szupertitkos kutatás és fejlesztés került napvilágra.

Már csak pár óra mire kinyitnak a földi idő szerinti üzletek, és minden Origin tulajdonos felteheti a kérdést: „El kéne adnom?” A válasz? Talán.

Okok az eladásra: az idő és pénz, amit az Origin belefeccölt a kutatásba már az ellenfeleit segíti; bármilyen előny, amivel indulnának a jövőben, az éjszaka eltűnt; és természetesen, ahol egy dolog kiderül, ott más is előjöhet még. Talán hetekig nem mérhető fel ennek a következménye, és addigra talán túl késő is lesz, ha el szeretnénk adni hajónkat.

Okok a kivárásra: a pozitív visszhangokkal a legújabb M50-es tűnik az Origin egyik legerősebb hajójának, a 890-es sorozat utolsó negyedéves eladásai jócskán felülmúlták a várakozásokat, és az Origin-nek sikerült teljesen felépülnie az év eleji hűtőrendszer visszahívások után. Még a jelentős bevétel visszaesések után is lehet, hogy annyi tartalékuk van, amivel talpon tudnak maradni.

Lényegében attól függ, hogy elhisszük e, hogy az Origin képes rá –

Épp most kaptunk egy hivatalos bejelentést az Origin elnökétől Jennifer Friskers-től, amit meg is osztunk önökkel.

Jennifer Friskers: Ez a bűncselekmény meglepett mindannyiunkat az Origin Jumpworks-nél, és jelenleg is együttműködünk az Ügyvivőség ügynökeivel, hogy utánajárjunk a forrásnak. A vizsgálat ideje alatt lekapcsoltuk a hálózatot, és minden tranzakciót befagyasztottunk. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy ez ne következhessen be újra. És bár szomorú vagyok, hogy néhány információ és technológia a beleegyezésünk nélkül kitudódott, azt azért határozottan leszögezném, hogy a Goldfinch projekt csak egy kis szelete a jelenleg is futó kutatásainknak, és csak egy koncepció volt. Jelenleg semmilyen gyártási tervünk nincs az ellopott fájlokon található tervekkel kapcsolatban. Biztosíthatom önöket, az Origin Jumpworks előtt fényes jövő áll, és nem csak a befektetőink, hanem hűséges vásárlóink számára is, akik a lehető legmagasabb minőséget és eleganciát várják el hajóinktól, amit csak az Origin képes biztosítani. A későbbiekben további információkkal is tudok majd szolgálni, de egyelőre többet kell megtudnunk nekünk is. Arra biztatnám önöket, hogy ha bármilyen kérdésük lenne, nyugodtan forduljanak ügyfélszolgálatunkhoz. Köszönöm!

Nem valami sok információ. Vajon az Ügyvivőség ki tud valamit deríteni az egészből? Biztos kíváncsiak ki hozna nyilvánosságra ilyen adatokat, mikor bizonyos, hogy nagy összeget kaszált volna ezzel a fekete-infó piacon. Természetesen, mivel az eset után a többi hajógyár bizonyára felülvizsgálja biztonsági rendszerét, most lenne alkalmas beruházni egy hálózatvédelmi cégbe.

A spéci ajánlatokra még várniuk kell egy kicsit, mivel egy rövid szünetet tartunk. A hálózatvédelmi cégekkel kapcsolatban egy vezető Info Ügynökkel fogunk beszélgetni, és kiderítjük, hogy a kiszivárogtatás negatív hatásai befolyásolják e a Terra gazdaságát.

Még több Kaizen az ugrás után.

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2014.08.06.

*Ez a Sármány vagy Goldfinch még szerepelni fog nem is sokára egy másik cikkben. Kíváncsi vagyok, hogy felfigyel a rá valaki. – a fordító megjegyzése.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.