Kezdő lépések

BEVEZETŐ

A Star Citizen egy készülő játék, amelynek a fejlesztését közösségi támogatásokból finanszírozzák.

A játék a jövőbe, a 2900-as évek közepébe röpít minket, amikor az űrutazás olyan megszokott, mint ma az autózás.

A játék két részből épül fel, egy singleplayer és egy multiplayer részből.

A Singleplayer rész neve Squadron 42 és több epizódból fog felépülni. Jelenleg az elsőn dolgoznak, de ennek a fejlesztéséről kevés részletet ismerünk, mivel nem akarják lespoilerezni a történetét, azonban azt tudjuk, hogy a polgárok katonai előéletét fogja feldolgozni, tehát a birodalom hadseregének tagjaként harcolhatunk benne.

A Multiplayer rész neve Star Citizen – de gyakran Persistence Unverse-ként, vagy PU-ként hivatkozunk rá. A hetente a fejlesztők által kiadott műsorok főként ennek a fejlesztését mutatják be. Ez a része a játéknak egy hatalmas sandbox játék lesz, több naprendszer között ugrálhatunk, bolygókra, holdakra és űrállomásokra szállhatunk le, küldetéseket oldhatunk meg, mindezt MMO környezetben.

A két játék azonos alapokra épül, a fejlesztés egyszerre folyik, a fejlesztések jelentős része mindkét játékban felhasználható, bizonyos információk szerint a Singleplayer játék hatással lesz a Multiplayer játékra is, azonban külön-külön is megvásárolható mindkét elem, ha valakinek csak az egyikre lenne szüksége.

A játék a jelenlegi állapot szerint Buy to Play rendszerű lesz, vagyis megvásárolni meg kell, azonban havidíjat nem kell érte fizetnünk.


WEBOLDAL – ACCOUNT REGISZTRÁCIÓ

Az első lépés a játék begyűjtéséhez az Account létrehozása, amihez IDE kell ellátogatni, majd az űrlapot értelmeszerűen kitölteni.

Az űrlapon a “LOGIN ID” helyen a bejelentkezéshez használt felhasználónevet adhatjuk meg, aminek különböznie kell a többi játékbeli névtől. Ez nem fog jelentkezni máshol, csak a bejelentkezésnél.

A “HANDLE” helyen az egyedi hívójelünket adhatjuk meg, ami alapján egyértelműen beazonosíthatnak minket a csapattársak.

A “COMMUNITY MONIKER” helyen pedig az általunk választott nevet írhatjuk be, ami a legtöbb helyen, pl. a fórumokon meg fog jelenni.

A “REFERRAL” menüpontban a már regisztrált játékosoktól kérhetünk azonosítót, amit ide beírva kapunk a kezdéshez +5.000 UEC-t (játékbeli pénzt), a kód tulajdonosa pedig különböző jutalmakat érhet el, minél többen használják az ő kódját. Hogy érvényes legyen, legalább 40 dollárt el kell költeni hajócsomagra az oldalon az újonnan regisztrált accounttal.

Ez a pont nem kötelező, e nélkül is lehet regisztrálni, de érdemes kódot kérni valakitől.

Ezt csak a regisztrációnál tehetjük meg, egyetlen kóddal, később nem lehet pótolni.


WEBOLDAL – CSOMAGVÁSÁRLÁS

Az account létrehozásával megtettük az első lépést, azonban a játékhoz ekkor még nem férünk hozzá, csak az ingyenes próbaidőszakok alatt. Ahhoz, hogy játszani is tudjunk a Star Citizennel, vásárolnunk kell egy csomagot – A játék jelenlegi állapotáról, hogy mi érhető el, itt olvashatsz.

A csomag vásárlása előtt mindenképpen tudomásul kell venni, hogy a játék Alpha állapotban van, tehát a végső tartalom jelentős része még nem elérhető, nincs rendszeresen optimalizálva és bugokkal is gyakran találkozhatunk. Pont emiatt a csomagvásárlásra úgy kell tekinteni, mint támogatásra, amit a játék fejlesztéséhez nyújtunk, nem pedig a játék megvásárlására.

Ez azért fontos, mert különböző árkategóriájú csomagokat vásárolhatunk, amikben egyre nagyobb, egyre drágább hajók vannak.


Játék menü

A fenti kezdetleges ábrán láthatjátok a játék menürendszerét kibontva.

A főmenüben – ha az Options és a Contact menüt nem számoljuk – három továbblépési lehetőségünk van:

Universe – Az első lehetőség, amely a játék világában a valóságot jelenti, tehát itt csak azok a hajók/itemek elérhetők, amiket valóban birtokolunk, vagy kölcsönkapunk.

Crusader – Innen léphetünk tovább az eddig bejárható univerzumba, ami a Stanton-rendszerben található Crusader gázóriás és a körülötte található holdak.
Area18 – Egy felszíni város, az ArcCorp, amelyben benézhetünk a különböző üzletekbe, kocsmákba.

Hangárok – A következő négy opcióból legalább egy, legfeljebb négy jelenik meg, attól függően, hogy a csomagunkhoz milyen típusú hangár tartozik, ez lehet az Aeroview, a Revel & York, a VFG Industrial vagy a Self-Land.

Star Marine – Egy virtuális valóság a játékon belül, ahol tengerészgyalogosok, vagy törvényen kívüli katonák bőrébe bújhatunk.

Load Customization – A katonánk felszerelését, páncélját állíthatjuk be.
Leaderboards – A legjobb eredményeket elért játékosokat listázza.

Multiplayer – Itt a többjátékos csatákba jelentkezhetünk. Választhatunk, hogy csapatban akarunk játszani (Last Stand), vagy úgy, hogy mindenki mindenki ellen harcol (Elimination).
Private – Zárt meccseket készíthetünk, ahová barátokat tudunk meghívni.

Arena Commander – Szintén virtuális valóság a játékon belül, ahol a kisebb hajókkal, főként a vadászokkal harcolhatunk a gép, vagy más játékosok ellen, versenyezhetünk, vagy röpködhetünk szabadon.

Ship Customization – A hajónk felszerelését, fegyvereit, alkatrészeit állíthatjuk be.
Leaderboards – A legjobb eredményeket elért játékosokat listázza.

Multiplayer – Itt a többjátékos csatákba, versenyekbe jelentkezhetünk. Hat játékmód érhető el: Battle Royale, Free Flight, Classic Race, Squadron Battle, Vanduul Swarm, Pirate Swarm
Single Player – Egyedül próbálhatjuk ki a fenti játékmódokat.
Private – Zárt meccseket készíthetünk, ahová barátokat tudunk meghívni.


Launcher

Folyamatban.


Arena commander

Folyamatban.


Star marine

Folyamatban.


Hangár

Folyamatban.


Arccorp

Folyamatban.


Universe

Folyamatban.


Fps kezelés fold eva

Folyamatban.


Hajokezeles

Folyamatban.


Boltok

Folyamatban.


Küldetések

Folyamatban.


Ptu

Folyamatban.