0074 Kongresszus élőben #09

A Kongresszus mai ülésén Madrigal Szószóló Rachel Lester szenátornak adja meg a szót, aki belső vizsgálatot szeretne tartani az államapparátuson belül. Hogy az indítványát elfogadják e vagy sem, elolvashatjátok az átiratban.


UEE KONGRESSZUS (396)

 

2944.04.08 SET

 

Automata jegyzetelő

 

Igazolás és hitelesítés – Yates levéltáros (#57573BDF)

 

2944-04-08_09:03 – Ülés megkezdődik

 

MARSHALL MADRIGAL SZÓSZÓLÓ (U-Borea-Magnus-rendsz.): Jó reggelt mindenkinek! Ha elhelyezkedtek, a jegyző bele is kezd.

 

< szünet >

 

MARSHALL MADRIGAL SZÓSZÓLÓ (U-Borea-Magnus-rendsz.): Döntéshozatal előtt állunk. Han szenátor a Jalan-ról korábban jelezte, hogy még időre van szüksége, mielőtt folytatja a repülési útvonalak lehetséges módosításáról szóló javaslatának bemutatását, így most további indítványokkal folytatjuk. Szólítom a tiszteletreméltó Vann-i szenátort.

 

RACHEL LESTER SZENÁTOR (T-Vann-Croshaw-rendsz.): Köszönöm, Szószóló! Szenátor társaim, a Terra Közlöny egy elég felkavaró cikket közölt Galen York tollából, amelyben a Goss I Helytartótanácsának korrupciós ügyeiről beszél, miszerint exkluzív szállítási jogokat árultak a saját hasznukra. Mr. York cikke részletezte, hogy hogyan fogadják el a jutalékot több cégtől ugyanarra a szerződésre. Sokkolt az arcátlan és felháborító viselkedésük az ügy kapcsán. Nehéz gazdasági időket élünk; ezt mindenki tudja. Gyakran, mi, a kormány, válunk a célpontjává olyanoknak, akik szerint mi csak konspirálunk és hazudozunk, hogy mi ellenük vagyunk. Ezen kormányzók korrupt viselkedése csak rossz fényt vet ránk. Habár, gyorsan rájöttem, hogy csak azért érzik magukat nyeregben, mert nem tartanak a vizsgálatoktól. Ha nem lett volna a korábbi biztonsági tanácsadó, aki kitálalt, ki tudja, meddig zajlott volna ez az egész. Ezen történések fényében szeretnék bemutatni egy indítványt, hogy szervezzünk egy albizottságot, akik átvizsgálják a Szenátus jelenlegi szerződéskötéseit független szakértőkkel.

 

MARSHALL MADRIGAL SZÓSZÓLÓ (U-Borea-Magnus-rendsz.): Hasonló korruptságot feltételez itt is?

 

RACHEL LESTER SZENÁTOR (T-Vann-Croshaw-rendsz.): Nem, Szószóló. Nincsenek előítéleteim. Csak úgy gondolom, régen történt belső vizsgálat.

 

MARSHALL MADRIGAL SZÓSZÓLÓ (U-Borea-Magnus-rendsz.): Tiltakozik valaki Lester Szenátor indítványa ellen?

 

TRACEY GLENN SZENÁTOR (U-Saisei-Centauri-rendsz.): Nem tiltakozom, csak kérdéseim vannak.

 

MARSHALL MADRIGAL SZÓSZÓLÓ (U-Borea-Magnus-rendsz.): Szólítom a Centauri szenátorát.

 

TRACEY GLENN SZENÁTOR (U-Saisei-Centauri-rendsz.): Köszönöm, Szószóló! Szenátor, ahogy már említettem, nincsenek ellenvetéseim, sőt úgy gondolom, hogy jó, ha magunkat is ellenőrizzük. Bár úgy vélem, jobb lenne, ha az eredményeket magunknak tartanánk meg, és nem publikálnánk.

 

RACHEL LESTER SZENÁTOR (T-Vann-Croshaw-rendsz.): A bizottság működése nyilvános kell, hogy legyen. Ez azt mutatná, hogy felelősségre vonhatóak vagyunk bármely illegális tett vagy sérelem esetén.

 

TRACEY GLENN SZENÁTOR (U-Saisei-Centauri-rendsz.): Értem. Ha korrupció van a kormányban, azt gyorsan és hatékonyan kell kiirtani, de egy ilyen átvilágítás hátrányait is figyelembe kellene vennie. Néhány lakos osztja majd a véleményét, és úgy fogja vélni, hogy egy nyílt vizsgálat az államapparátus igazság iránti vágyát fejezné ki. Viszont az emberek többsége számára, ha a bizottság kiás esetleg valamit, csak olaj lenne a tűzre.

 

RACHEL LESTER SZENÁTOR (T-Vann-Croshaw-rendsz.): Tisztelettel, szenátor, nem hiszem, hogy vissza kéne tartanunk magunkat, csak mert félünk, hogy hogyan reagálnak majd az emberek, főleg akkor, ha ez egyszerűen a jó és rossz kérdése.

 

TRACEY GLENN SZENÁTOR (U-Saisei-Centauri-rendsz.): Még egyszer, úgy gondolom, túlbecsüli az emberek ítélőképességét. Ahogy ön is mondta, az emberek frusztráltak és dühösek, és minden joguk meg is van hozzá. Mikor olyan politikusokról beszél, akik olyan üzleteket csinálnak, amiből annyit keresnek, amennyit egy átlag állampolgár egy évtized alatt sem, akkor csak a szalagcímekre, a bűntényekre és a korrupt politikusokra fognak emlékezni, és nem arra, hogy akik elkapták őket, szintén politikusok voltak.

 

RACHEL LESTER SZENÁTOR (T-Vann-Croshaw-rendsz.): Rá kell bízni az emberekre, hogy lássák a különbséget.

 

MARSHALL MADRIGAL SZÓSZÓLÓ (U-Borea-Magnus-rendsz.): A Jalan-i szenátor jelzett, hogy folytatni szeretné a bemutatóját. Gyors szavazást kérnék, hogy megalkossuk e Lester Szenátor bizottságát, hogy belső vizsgálatot tartson. A jegyző elkezdi az eljárást.

 

MARSHALL MADRIGAL SZÓSZÓLÓ (U-Borea-Magnus-rendsz.): Az indítványt elfogadtuk. Lester szenátor, kérem, írja össze a lehetséges szenátorok nevét, akiket szeretne a bizottságban tudni, és egy körülbelüli ütemtervet a folyamatról. Hogy a vizsgálat nyilvános vagy titkos legyen, szintén önre bízom.

 

RACHEL LESTER SZENÁTOR (T-Vann-Croshaw-rendsz.): Köszönöm, Szószóló!

 

ÁTIRAT VÉGE

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenls 2014.04.09.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.