Polaris – Hajóvásár

“Gyors és halálos. Ezek voltak az irányelvek. Hogy gyártunk valamit, ami mindkét feltételnek megfelel ekkora méretben? Rengeteg munkával és találékonysággal, és úgy gondolom, hogy megcsináltuk.” – Jules Parliegh, a Roberts Space Industries (RSI) vezető hajótervezője a Polarisról


 

Az RSI Polaris

A Polaris egy gyors, korvett osztályú hadihajó, amely a torpedókkal és a tornyaival képes komoly csapást mérni az ellenségre. Arra tervezték, hogy mind katonai járőrhajóként, mind alacsonyabb szintű műveletek zászlóshajójaként megállja a helyét. A Polaris eléggé sokoldalú ahhoz, hogy különböző feladatokban hatékonyan részt vehessen, nem számít, hogy kutató-mentő műveletet, támadást, vagy általános járőrözést hajt végre, az RSI legújabb capital hajója készen áll, hogy biztonságot teremtsen a rendszerekben. Emellett a hajó rendelkezik a megfelelő felszereltséggel ahhoz, hogy megtankoljon, lőszerrel lásson el és megjavítson egy egyszemélyes vadászt, könnyű bombázót, vagy támogató hajót.

A Polarist gyors ütemben fejlesztették a tavalyi, Vega rendszer ellen végrehajtott Vanduul támadást követően. A pályázati felhívásban egy olyan hajó elkészítése szerepelt, amely képes az Idris első-csapásmérő szerepét átvenni, azonban a fregattnál kisebb méretű. A pályázati feltételeknek az RSI Polaris felelt meg a teljesen felszerelt, kishajók ellátására kialakított hangárja és a négy darab torpedóvető csövének köszönhetően, amelyek lehetővé teszik, hogy a nagyobb hajókkal szemben is eredményesen felvegye a harcot.

A most elrendelt Birodalmi Milícia Mozgósítási Irányelv alapján engedélyezték a Polaris polgári területen történő értékesítését, hogy a birodalom veszélyes és megosztott területei megfelelő védelmet kapjanak. A birodalom haditengerészete szintén hadrendbe állítja a Polarist, mint általános járőrhajó és arra számítanak, hogy a hajó különösen hatékony támogatást tud nyújtani a nagyobb flottaműveletek során is. A Polaris árusításából befolyt haszon egy részét a birodalom különböző területein elrendelt mozgósítás támogatására használják fel.

A hajó IDE KATTINTVA vásárolható meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.