Repülő Erőd: Az Aegis Retaliator

A Bárka Vizuális Archívum Bemutatja

Évezrednyi Emlékek: Repülés Képekben

A legjobb 500 kép a csillagközi utazás elmúlt ezer évéből.

#312: A Bombavetési Rárepülés
Dátum: 2544-10-01
Photográfus: Renzo Oui

Az Első Tevarin Háború kitörése után az United Times/Tribune úgy döntött, hogy kihelyezik Renzo Oui-t a 71. Hordozó Szárnyra, hogy exkluzív anyagokat biztosítson erről a történelmi konfliktusról. Renzó két éven keresztül véste fel a katonai hordozó és legénysége sikereit és erőfeszítéseit mind személyes, mind professzionális szempontból, így ismertetve a frontvonali harc és a katonai élet valóságát a nyilvánossággal.

A díjnyertes sorozatához Renzo csatlakozott  a 391-edik Szakasz pilótáihoz a kapitális Tevarin hajók elleni torpedó-rárepüléseken, de ez a kép e vált a legemlékezetesebbé.  A Nemezis Hadművelet alatt készült, a 391-esek Retaliator-ait egy merész akcióra vezényelték a Tevarin pusztító bolygóvédelmi rendszerei ellen, amik visszatartották az UEE Hadsereget. Ezt a képet távolról készítették Renzo kamerájával és azt a pillanatot rögzítette, mikor az Alfa Repülőraj tüzet nyitott, amit azóta a háború egyik legikonikusabb képének tartanak.

 

Mitől lesz a Retaliator laza?

Retaliator pilot seat

A Retaliator az egyik első multi-crew harci-gép a Star Citizen-ben. Míg a legénységgel bíró hajók nem ritkák a ‘Verzumban, ezek nagyobbik hányada inkább a szállítmányozás és a felfedezés irányába tendál, mintsem a harc felé. A Retaliator egy lövegtornyok borította harci-bombázó, ami nehéz-bombákat hordoz, a tökéletes fegyvereket ellenséges bázisok és kapitális hajók megsemmisítésére! Ugyanakkor egy rendkívül moduláris hajó. Megalkotásakor a személyre szabhatóság volt a fő cél, így egész hajótest-szegmensek cserélhetőek le: a játékosok alkalom adtán lecserélhetik a bombarekeszt teljesen más szerepkörre konfigurálva a hajót (képzeld el, hogy becserélsz extra szállásokat vagy rakteret).

 

Vannak a Retaliator-on fegyverek?

Torpedo bay concept

IGEN. Tudunk a hosszas vitákról a témában és szeretnénk tisztázni a dolgot. A jelenleg (és korábban) elérhető Retaliator verzió rendelkezik a bombarekesszel és a védelmi tornyokkal. (A hajó nem tartalmaz előre betöltött muníciót a bombarekeszben, így a játékosokra marad, hogy feltöltsék a hajójukat!)

 

Hol áll a Retaliator fejlesztése?

Initial Retaliator Greybox Pass

A Retaliator-t Ryan Church álmodta meg, aki a Constellation-t is tervezte, és aki azóta a Foundry 42-höz távozott, hogy a CryEngine-be implementálja. Az alap hajó jelenleg a motorban van és a csapat az alrendszereken dolgozik, mint a tornyok (amik jövőhéten kerülnek installációra!) Célunk, hogy a Retaliator benne legyen az Arena Commander 2.0-ában, ami fejlesztés szempontjából a legkorábbi pont, ahol a multi-crew hajókkal élvezetes lehet a játék.

 

Mi inspirálta a Retaliator-t?

First Retaliator concept

A Retaliator szerepkörét a második világháború stratégiai bombázói inspirálták, mint a B-17 vagy a Lancaster. Elképzeltünk egy játékosokból álló legénységet (vagy egy játékost NPC-kkel) amint  a különböző tornyokat és legénységi posztokat működtetik a küldetések alatt. Az ötlet, hogy a fölösleges bombázókat civilek vezethessék szintén a második világháború utáni időkből származik , mikor az USAF eladta a B-17-eseit, hogy azokat átalakítsák utasszállítástól kezdve tűzoltásig mindenféle célokra. Várjuk, hogy lássunk játékosokat egységes legénységként dolgozva sikeressé tenni a hajót. A kép, amint bombázórajok koordinálnak egy támadást nagy, kapitális hajók ellen kísérővadászokkal, vadászbombázókkal kiegészítve, szintén izgatja a fantáziánkat.

 

Eredeti leírás

Retaliator cockpit

A Retaliator az Egyesült Földi Birodalom elsődleges, noha öregedő, ugás-képes nehézbombázója. Az ilyen űrhajókból álló masszív formációk végrehajtotta nagy távolságú rajtaütések nem ritkák a birodalom határai mentén. A jellegzetesen hosszított sziluettel, amit tornyok pettyeznek és hatalmas bombákat hordoz, a Retaliator hatékony szimbóluma a birodalom erejének. Mint ilyenek, gyakran központi elemei a toborzóplakátoknak. A Retaliator-ok szárazföldiek, még a legnagyobb hordozók sem tudják hatékonyan üzemeltetni őket. Erősen módosított darabok egyre gyakoribbak a civil piacon ahogy a dizájn öregedik és a korai típusokat tömegesen adják el. Antianyag bombák helyett áru szállítására átalakítva és a fölösleges tornyokat kiegészítő szállásokkal helyettesítve nagyon jó közepes szállítók vagy alap felfedezőhajók lesznek belőlük.  Néhányat még nagy-hatótávolságú utasszállítóvá is alakítottak!

 

Forrás: Flying Fortress: The Aegis Retaliator

 • 2014-11-25 - 20:26
  Permalink

  Na ez lesz az én gépem. vegyétek úgy, hogy előrendelve. Az IL-2 Sturmovik továbbfejlesztett változatában többször repültem a B-17-essel és a B-24-essel is. Az Erőd mindig jobban bejött, mint a Liberator, és ezt keresem szinte minden játékban azóta is. Sok nehézbombázóban ültem már, de a B-17-es valahogy megmaradt. És újra repülhetek vele….ezzel nagy köszönet a Nagyfőnököknek. Egy Retaliator előjegyezve egy game pack-kal együtt.

  Üdv: Sting hadnagy

  Válasz
  • 2014-11-26 - 18:16
   Permalink

   Nos, ha megvetted már nem hadnagy, hanem admirálisi rangod lesz (legalábbis, mint előfizető). 🙂

   Válasz
   • 2014-11-29 - 10:40
    Permalink

    Francba. Lemaradtam róla. Egyszerűen nem tudtam a gépem elé ülni és megvenni. Ma reggel ideülök, keresem, hogy rákattoljak és beletegyem a kosárba, és nincs. Nem találom. Levették a listáról.

    Válasz
    • 2014-11-29 - 12:23
     Permalink

     Jah, egy hétig tartott a vásár. Ma reggel 9:00-kor lett vége.

     Most nézem, hogy hülyeséget mondtam, még mindig ott van a megvehető hajók közt. Nem lehet, hogy véletlenül a csomagok közt kerested? Itt a link.

     Válasz
     • 2014-11-29 - 18:31
      Permalink

      Köszönöm 🙂 Megvéve 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.