Star Citizen Alpha 2.5

A live szerverekre került a Star Citizen Alpha 2.5-ös frissítése, amelyben tovább bővül az univerzum és a hajópark.


A legújabb frissítéssel ismét érkeztek izgalmas újdonságok a játékba.

Hajók

Két hajó vált repülhetővé az új verzióban. Az egyik a hangárunkba már korábban beköltöző MISC Reliant, aminek az alapváltozata, a Kore készült el. A hajó különlegessége, hogy két repülési módja van: a leszállásnál a hajótest vízszintesen helyezkedik el, a pilóta és másodpilóta pedig egymás mellett ül. A normál módnál a hajótest és vele együtt a pilótafülke függőleges állásba vált át, így a pilóta a másodpilóta fölé kerül.

A másik hajó az Argo, amelynek rögtön két verzióját is megkaptuk repülhető formában. Az egyik egy személyszállító, a másik egy teherszállító verzió, a hajó maga pedig egy kvantumhajtóművel nem rendelkező, kiszolgálóhajó a capital méretű hajókra.

GrimHex

A frissítéssel érkezett egy teljesen új űrállomás is a Yela aszteroidaövbe, ami a törvény által üldözött játékosok kezdőhelye lesz, azonban a törvénytisztelő polgárok is ellátogathatnak ide. Az állomás neve GrimHex és sokkal sötétebb, lepukkantabb, viszont hangulatosabb is, mint a Port Olisar. A terület külső részén nincs fegyverkorlátozás, ahogy az állomás lezárt, sérült részén sincs. Ezen a területen is ugyanúgy megtalálhatóak a játékosok szobái, a ruha, fegyver és páncélboltok, valamint itt is kérhetünk le magunknak hajókat.

Landolás

Új, egyszerűbben követhető megjelenítést kapott a landolás. Ezentúl manuálisan kell kieresztenünk a futóművet – amennyiben a hajó rendelkezik ilyennel. Ezt – a gyári beállításokat használva – az ‘N’ billentyűvel tudjuk megtenni. Ilyenkor a hajó landoló-módba vált és korlátozza a sebességet is. A leszállóhelyeket így megközelítve egy függőleges világoskék vonallal jelzi, hogy melyik pályára kaptunk leszállási engedélyt. Azok a leszállóhelyek, amelyek foglaltak, vagy ahova nem szállhatunk le, pirossal színnel jelzi a rendszer.

A fentieken túl további kisebb újdonságok is érkeztek, például új, kalózos stílusú ruhatár – kabátok, pólók, csizmák – a GrimHexen található ruhaboltban. A fegyver- és páncélboltoknál is változások történtek: a kalózok páncélját és az energiafegyvereket GrimHexen, a tengerészek páncélját és a ballisztikus fegyvereket pedig Port Olisaron vásárolhatjuk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.