0066 Új Egyesült Hírközlő #12

A soron következő Hírközlő cikkben arról értesülhettek, hogy hogyan fogadta a nagyközönség, a UEE-n belül boltot nyitó Xi’An, Jysho Vállalatot. Tényleg jó megoldás volt beengedni őket a határokon belülre?


XI’AN BOLT NYÍLIK A UEE-BEN

 

Írta Max Griggs

Szerkesztő

 

Ahogy a Murray Kupa újabb évadja hamarosan elkezdődik, minden tekintet az Ellis-rendszerre szegeződik. Ezúttal viszont más okok miatt. 2944-02-09-én a Jysho Vállalat képviselői Aydo városába (Green/Ellis) látogattak, hogy megnyissák a CTR-t, ami az első, egy emberi bolygón nyitott, üzlet lett.

Míg a Xi’An-nak nem ez az első próbálkozása, hogy rést üssön a jövedelmező emberi piac burkán, az előző vállalkozások vagy szövetkeztek az emberi szervezetekkel, vagy szimplán nem sikerült a tervük. Az előbbi legismertebb példája a 2931-es Földi Piac kereskedelmi bolthálózat volt, ami csak a működési engedély kérvényezéséig jutott a Szenátusnál. A vállalat egy logikán alapuló hirdetéssel próbálkozott. Az utóbbi, természetesen, a híres Musashi Industrial & Starflight Concern (MISC).

A több mint ötven éve alakult CTR, folyamatos növekedésnek örvendhet a Xi’An Birodalmon belül, ahol üzemanyag feltöltési és javítási szolgáltatásokat nyújt megfizethető áron, így idővel az egyik legmegbízhatóbb kiszolgálója lett a lakosságnak. Az a tény, hogy a CTR emberi hajókon is végez javításokat, eléggé forgalmassá tette.

„Azt hiszem, ez nagyszerű” – mondta Orwell Kindsey, 46, a Ferron-ról. „Néha-néha elkapok egy fuvart, ami elvisz a Rihlah-ra. Ezúttal, az áramellátás bedöglött a semmi közepén. A CTR küldött egy javító hajót és kisegítettek. Ha ez itt történne meg, akkor valószínű azt hinném, hogy ki akarnak rabolni.”

Rengeteg ember jelent meg a megnyitón. Néhányan már alig várták, hogy kipróbálják a lehetőségeket, míg mások pusztán kíváncsiak voltak, hogy hogyan néz ki egy Xi’An üzlet. Viszont nem mindenki volt ennyire lelkes.

„Ez egy újabb példája annak, hogy a kormány csak megtömi a zsebét, míg az egyszerű munkást meg lehúzzák.” – mondta Ashley Bin az Ellis-ről, egy kisebb tiltakozó csoport tagja. „A Xi’An egyedül, minden segítség nélkül építette fel ezt az izét. Mikor a Szenátorok azt mondják, hogy ez nem különbözik az emberek által vezetett boltoktól, akkor tévednek. Igaz, hogy fizetnek adót, de a többi jövedelmet átviszik a határon. Szóval, nemcsak munkahelyeket veszítünk, de a pénzt is máshol költik el.”

A Jysho Vállalat egyik képviselője időt szakított arra, hogy válaszoljon Ms. Bin aggodalmaira.

„Ez egy érthető álláspont és előre is jelezték. Hogy megelőzzük az ilyesfajta érzéseket, a Jysho belekezdett egy embereket kiképző programba, ami a CTR új, a Croshaw-rendszerben nyíló, üzletét szeretné munkaerővel feltölteni.”

Ez sovány vigasz volt Ms. Bin és a többi tüntető számára. Végeredményben viszont a nyilvánosság nagy része meg volt elégedve a helyzettel.

„Csak a munkára összpontosítottak, és nem próbáltak átejteni, vagy eladni nekem légfrissítőket, meg ilyen szarságokat.” – jelentette Alana Hitoshi, aki félúton a Terra felé megállt a CTR-nél, hogy megjavítsák a manőverező fúvókáit. „Jó benyomást keltettek.”

Végül is, talán a Xi’An kiszolgálás nem is áll olyan messze attól, amit az emberek kívánnak.

 

HÍR VÉGE

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2014.02.12.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.