0041 Új Egyesült Hírközlő #09

A Xi’An Birodalom elfogott egy UEE kémet! Hivatalos UEE üzenetek áradata lassítja a kommunikációt, az UEEN támadásra készül, a Médiatitkár nem válaszol. Valóban küszöbön a háború?


ÚJ EGYESÜLT HÍRKÖZLŐ

 

A XI’AN FELTÉTELEZETT KÉMET FOGOTT

 

írta: Yong Phillips
Szerkesztő

Minden nap a UEE ’Rendszer Kommunikációs Osztály’ jeladó rendszere – ami New York-ban, az Egyes Épületben található – beharangozza, ha egy fontos diplomáciai küldemény érkezik. Nem meglepő módon a különböző típusú üzenetek között nincsenek zenélő figyelmeztetések – a rendszer nem tudja, hogy mi fontos és mi nem. Ez a felelősség az elemzőkre hárul, akik elolvassák, szortírozzák, és kivizsgálják a politikai kapcsolatok üzeneteit UEE és annak követségei szerte, valamint a Xi’An Birodalom és a Banu Protektorátus területéről. Sokan unalmas munkának tartják ezt.

Ma reggel ez az unalom megtört.

A UEE és a Xi’An között még a legnyugodtabb időkben is viharos volt a kapcsolat. Az Akari/Kray Megállapodás aláírása és a Messer éra óta, úgy tűnt az emberiség és a Xi’An megoldják nézeteltéréseiket. Voltak visszalépések és buktatók útközben, de a háborútól és a teljes megsemmisüléstől való átható félelem a múlt árnyékának tűnt.

Ma reggel a félelem felébredt álmából.

UEE-n belüli források, akik névtelenek szerettek volna maradni, értesítették a Hírközlőt, hogy a ma 12:43 SET-kor érkezett egy diplomáciai küldemény a Xi’An Birodalom legmagasabb szintjeiről, amelyben azt állították, hogy elfogtak egy UEE-s kémet.

Minden próbálkozás, hogy elérjék a Császári Irodát vagy a Szenátust, sikertelen volt; olyan mintha a kormányzat zárlatot rendelt volna el – a hírzárlat mutatja a helyzet súlyosságát.

„Sumákolnak”, mondta egy forrás, aki nem volt felhatalmazva, hogy rögzítsük kijelentéseit. „Mindenki tagadja, még odabent is, de az a szóbeszéd járja, hogy Costigan [Császár] dühös. Ő és a Szenátus már keresik, kik a felelősök. Csak idő kérdése, hogy a dolgok véressé fajuljanak, és akkor elszabadul a pokol.”

Eddig ismeretlen, hogy mit tartalmazott a Xi’An küldemény, talán bizonyítékokat vagy a kém személyazonosságát, de a UEE láthatóan aggódik. A kommunikációs forgalom el lett árasztva az elmúlt néhány órában, ez kimaradásokat okoz, mivel a hivatalos UEE komm-üzenetek kapják meg az elsőbbséget.

Ez idő alatt hírek kezdtek beszivárogni a Kilian és Hadrian felől, hogy UEEN csatahajókat vontak ki a gyakorlatok alól. Bár ezek a jelentések megalapozatlanok, úgy tűnik a UEE egy lehetséges támadásra készül.

A zavaros politikai és bürokratikus atmoszféra és a válaszok hiánya, valóban az Állampolgárokra és a civilekre leselkedő veszélyeket jelenti? Eddig még nem adtak ki utazási figyelmeztetéseket. A flotta mozgolódása arra késztette a Hírközlőt, hogy kapcsolatba lépjen a UEE Vámhatóságával, és megtudja, hogy szigorítják e az ellenőrzéseket, de a válaszból nem sok mindent szűrhetünk le:

„Az elmúlt 24 órában nem vezettünk be egyéb protokollt.” – válaszolta Yori Henna a Tayac Állomás vámügynöke. „A UEE Vámhatóság a lehető legmegfelelőbben működik, hogy megakadályozzuk az illegális bevándorlást vagy csempészáruk behozatalát a UEE légterébe.

Végezetül, a Hírközlő és egyéb hír médiák csaknem tíz órányi könyörgése után Adrian Womack, a Császárság médiatitkára, sajtótájékoztatót tartott 21:20 SET-kor és a következő nyilatkozatot tette:

„Kora reggel a Xi’An Birodalom azt állította, hogy elkaptak egy UEE-s kémet a területükön. Costigan Császár és a Szenátus azzal töltötték a napot, hogy megpróbálják megállapítani a helyzet súlyosságát és meggyőződnek a gyanúsított bűnösségéről, de leszögezték, hogy semmilyen, általuk engedélyezett, akció nem volt folyamatban. Nagyon komolyan vesszük a felhozott vádakat és a Xi’An-al nagyon szorosan együttműködve dolgozunk a helyzet megoldásán. Biztosak vagyunk benne, hogy az ügyet békésen is el lehet intézni.”

Mr. Womack nem volt hajlandó kérdésekre válaszolni és gyorsan eltűnt az őrök sorfala mögött.

Egy újságíró, aki rendszeresen vesz részt ilyen típusú sajtókonferenciákon, egy idő után rájön, a kimondatlan szavak által, arra, hogy a médiatitkár valójában mit gondol az ügyről. Finom jelzések a testtartásban, a mondat típusok és a szavak ragozás, mind-mind mutatják, hogy az államapparátus mit gondol arról, amit mond.

Elkaptam egy futó pillantást Womack-től, mikor elfordította a fejét a kameráktól, mielőtt eltűnt hátul. A tizenkét évem alatt a Hírközlőnél először láttam, hogy a médiatitkár rémült volt.

 

…HÍR VÉGE

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2013.08.14.

 • 2015-10-18 - 19:01
  Permalink

  Jujj de izgalmas, mekkora poén lenne, ha kijönne a PU, megtámadnának minket a Xi’anok és kiírtanák az egész emberi fajt egy hónap alatt, játék vége, szervereket lekapcsolják, stb. 😀

  Válasz
  • 2015-10-18 - 19:08
   Permalink

   Nyugi, sokkal békésebb kimenetele lesz ennek. 😀

   Válasz
 • 2015-10-19 - 07:10
  Permalink

  Lehet ebben az időszakban indul az SQ42 kisebb diplomáciai és rakománykísérgetős küldetésekkel, hogy utána az ismert fajok minden korábbi konfrontációját felülírja a vanduulok érkezése, és becsússzanak a lövöldözős küldetések?

  Válasz
 • 2015-10-19 - 09:09
  Permalink

  Igen, erre gondolok én is. Ez simán elképzelhető. Plussz megspékelve a Kr’Thak-kal, amiről még nem tudom, hogy ellenségesek lesznek e, a fordítás ott még nem tart, de lehet, hogy erről nincs is egyelőre további infó. Csak az a biztos, hogy a Xi’An esküdt ellensége.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.