Új hajó: MISC Prospector

Megérkezett az új, kisebb méretű bányászhajó, hogy a nehezen elérhető helyeken lévő érceket is kitermelhessük. 


A Musashi Industrial & Starflight Concern által gyártott hajó 24 méter hosszú, 30 tonnát nyom, 1 fő is képes üzemeltetni és bányászhatunk vele aszteroidákon, valamint bolygófelszínen is.

Az erős, masszív burkolattal rendelkező hajó oldalán 4 darab tárolórekesz vár arra, hogy értékes ércekkel töltsük meg. A hajó a manőverező hajtóműveinél Xi’An technológiát használ, amivel sokkal egyszerűbbé válik, hogy egy folyamatosan mozgó aszteroidán végezzük a munkánkat.

De a fejlesztések nem állnak meg itt. A hajó alján egy továbbfejlesztett szkenner található, ami az eddig használtaknál sokkal szélesebb területet képes feltérképezni anélkül, hogy a hajóval pozíciót váltanánk.

A díjnyertes, behúzható lézer úgy lett módosítva, hogy az eddig nehezen elérhető helyekről is könnyedén kitermelhessük az érceket.

A bolygófelszíni bányászás a következő lépésekből áll majd:

Szkennelés: Az első lépés, hogy megállapítsuk, a felszín alatt hol rejtőznek az ásványok. A szkennelés során felmérhetjük a terepet, hogy egy gazdag lelőhelyre bukkanjunk, vagy hogy megtaláljuk azt az ércet, amire szükségünk van.

Leszállás és felkészülés: A következő lépés, egy biztonságos, sík terület keresése, ami a kiválasztott lelőhely fölött található. Ha sikerült egy ilyen helyen leszállnunk, akkor aktiválhatjuk a hajó “mélységi bányász módját”, aminél a bányászlézer karja távolabbra kinyúlik és lefelé néz. Ebben a módban több energiát lehet a lézerre küldeni, mivel sok egyéb rendszer működtetésére nincs szükség, így a lézer láthatóan erősebb lesz és mélyebbre tud ásni a felszín alatt.

Bányászás és kitermelés: Ez a lépés a felszíni bányászatnál egy kicsit tovább fog tartani, mivel azt követően, hogy a bányászlézer kivájja az utat az érclelőhelyhez, a vonósugár kezdi felhúzni az érceket és lassan megtölti a tárolórekeszeket.

Eladás, vagy leválasztás: A Prospector olyan szempontból is különleges lesz, hogy akár az egész hajóval visszamehetünk az állomásra, vagy a finomítóba, hogy ott eladjuk az árut, vagy akár le is választhatjuk a megtelt tárolórekeszeket és elkezdhetünk megtölteni egy új, összecsukott rekeszt, amit a hajóban tárolunk. Egy szállítóhajóval összedolgozva nagyon hatékonyak lehetünk.

Az új bányászhajó megjelenésével együtt lehetőségünk nyílt, hogy jelentkezzünk a Shubin Interstellar vállalathoz, amely a legnagyobb bányásztársaság az ismert univerzumban.

A jelentkezésünk során megadhatjuk, hogy milyen munkakör érdekel. Ezek a következők: bányászat, szállítás, biztosítás, szkennelés és logisztika. A jelentkezés során meg kell indokolnotok, hogy a Shubin miért járna jól veletek. Jelentkezni az alábbi képre kattintva tudtok:

Új hajó: MISC Prospector” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.