Végre megérkezett a 2.4-es frissítés

Az idei év leghosszabb fejlesztését és tesztidőszakát követően végre megjelent a 2.4-es frissítés és vele együtt egy újabb nagy lépés a Star Citizen MMO-vá válása felé, a Persistence.


Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy pontosan mi is érkezik a 2.0-ás verzió óta a legjelentősebb előrelépésnek nevezett frissítésben.

Hajók

Az idei frissítéseknél megszokhattuk, hogy érkeznek új hajók és ez most sincs másképp. A MISC Reliant végre bekerült a hangárokba, a MISC Starfarer pedig kikerült onnan, hiszen már kipróbálható az univerzumban. Utóbbival együtt megérkezett a katonai verzió is, a Starfarer Gemini.

Alpa United Earth Credit (aUEC)

Bevezetésre került egy új fizetőeszköz, az UEC kistestvére, az aUEC. Ez a fizetőeszköz nem lesz elérhető a játék megjelenését követően, az egyetlen feladata a pénzrendszer tesztelése, valamint az, hogy a játék alpha és beta verziója alatt ne a valódi UEC-t költsük el.

Az aUEC-t a játékban különböző küldetésekért, vagy ellenséges hajók, emberek lelövéséért kapjuk és bátran elkölthetjük, mivel nincs befolyással a valódi UEC-re, amit az oldalon vásároltunk, illetve a csomagokhoz, vagy események kaptunk.

Az aUEC-ből a játékon belül különböző tárgyakat vásárolhatunk, valamint a hajó javításáért, feltöltéséért is fizetni kell, azonban mind az aUEC, mind az ebből vásárolt tárgyak bizonyos időközönként törlésre kerülnek. Természetesen az RSI.com oldalon továbbra is vásárolhatunk tárgyakat a valódi UEC-ből, amiket az időszakos törlések nem érintenek.

Persistence

A legnagyobb előrelépés kétség kívül a Persistence megjelenése, igaz ennek még csak egy kezdetleges, korai verziójáról beszélhetünk. A rendszer lényege, hogy mostantól kezdve a cselekedeteinknek, akcióinknak nyoma van. Ez jelenleg annyiban merül ki, hogy a küldetésekért kapunk fizetséget, amelyet felhalmozhatunk és vásárolhatunk is belőlük különböző tárgyakat, amelyek a korábban már említett törlésekig megmaradnak. Ugyanígy megmarad a hírnevünk is, így ha valamiért üldöznek, egy egyszerű szerverváltás nem fogja megoldani a gondunkat.

De nem csak az univerzumban történt változás, a hangármodulok az eddigi kliens oldalról átkerültek a szerver oldalra, ezzel együtt pedig ott is bevezetésre került a Persistence, a Tárgy Csatlakozó Rendszerrel (Item Port System) már mi rendezhetjük el a tárgyainkat valamint a hajóinkat. Ezt később bővebben kifejtjük.

Vásárlás -Boltok

Megérkeztek a játékon belüli boltok, így elindultunk az úton, hogy az RSI.com oldal helyett a játékon belül vegyük meg azt, amire szükségünk van. Egyelőre még csak kézifegyvereket, testpáncélokat és ruhákat tudunk vásárolni egy korlátozott kínálatból, de már látszik az irány.

A kívánt terméknél – ha még nem vásároltuk meg korábban – két lehetőség jelenik meg, amikor ránézünk, az egyik a “Try on”, amivel a ruhát magunkra ölthetjük, még vásárlás előtt, a másik a “Buy”, amivel megvásárolhatjuk.

A termék megvásárlása során egy menü jelenik meg az OmniGlasunkon, amelyben egyelőre csak az a lehetőség szerepel, hogy a megvásárolt terméket azonnal magunkra öltsük, azonban már látszik egy inaktív lehetőség, amivel később a hangárunkba, vagy raktárunkba küldhetjük azt, amit megvettünk.

Egyelőre a boltokon belül lehet öltözködni is, a már megvásárolt ruhák, fegyverek a boltokban kerülnek tárolásra, így ha veszünk egy kabátot, de mégis a régebbit akarjuk hordani, akkor a régi modelljét meg kell keresnünk a boltban és ott választhatjuk ki, hogy azt akarjuk hordani. Természetesen ebben az esetben nem kell újra megvásárolni. Ugyanígy tudjuk levenni a ruhadarabokat, ha nem akarunk kabátban lenni, akkor meg kell keresnünk a boltban azt a kabátmodellt, ami éppen rajtunk van, és ott választhatjuk ki, hogy levegyük.

Olyan boltok, ahol vásárolni is lehet, egyelőre öt helyen jelentek meg. A Port Olisar űrállomáson, az alsó szint három sarkában található egy kézifegyver, egy testpáncél és egy ruhabolt, valamint ArcCorpon belül megnyílt a Casaba Outlet a ruhák számára, a Chubby Blastban pedig kézifegyvert és testpáncélt is vehetünk.

Tárgy Csatlakozó Rendszer (Item Port System)

Egy nagyon ígéretes rendszert is bemutattak, ami a tárgyak, hangárok és a hajók felszerelésének rendezésére szolgál. A belső nézetben, ha a kiterjesztett valóság be van kapcsolva – ez az, ami megjelenítette a többi játékos nevét és a fegyverek árait – akkor a falon, földön és egyéb helyeken kis kék pontok jelennek meg, amelyek csatlakozási pontokat jeleznek. Ha egy ilyenre rákattintunk, akkor a MobiGlason felugrik egy lista, amelyből kiválaszthatjuk, hogy mit akarunk oda elhelyezni. Természetesen csak azok a dolgok jelennek meg, amelyek az adott helyre csatlakoztathatóak.

Ezekből a csatlakozókból egyelőre három féle van.

Objektum csatlakozók:

Ezekre a helyekre különböző berendezési tárgyakat tehetünk, ilyenek az előfizetőknek adott növények, hajómodellek, vagy akár a poszterek, akváriumok és egyéb dolgok.

Hajó csatlakozók:

Mostantól a hajókat sem a weboldalon pakolhatjuk be a hangárunkba, hiszen a leszállófedélzeten is megjelennek a kis körök, így játékon belül helyezhetjük el, hogy melyik hajó hova kerüljön.

Fegyver/alkatrész csatlakozók:

Végül a hajóinkon is megjelennek a kis körök a különböző fegyvereknél, alkatrészeknél, ezzel az új rendszer kiváltja a sokat szidott és sokszor használhatatlan, átláthatatlan HoloTable rendszert is.

Kézifegyverek

A fegyverekhez is készítettek egy animációt, amivel vásárlás előtt megnézhetjük, hogy hogyan áll a kezünkben. Ahogy a lenti képen is látszik, az átvezetések még nem tökéletesek, de azért jól néz ki, ahogy a karakterünk vizsgálja a puskákat.

Ha valaki új fegyvert akar vásárolni, annak érdemes tudnia, hogy lőszert is vennie kell bele, amire a fegyverboltban elhelyezett lőszeresládánál van lehetőség.

A fentiekben a 2.4-es frissítés főbb újításait írtuk le, de emellett folyamatosan találkozhatunk kisebb frissítésekkel is, mint pl. az átépítés alatt álló Port Olisar, vagy a biztosítás rendszer kezdetleges verziója. Amiben viszont biztosak lehetünk, hogy a fejlesztések nem állnak meg itt, a későbbiekben rengeteg új játékelemre számíthatunk.

Addig is mindenkinek jó játékot kívánunk, akár a hagárban, az ArcCorpon vagy a Crusader körül kalandozik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.