Xi’An High-Tech: A Khartu-al

A Bárka Vizuális Archívum Bemutatja

Évezrednyi Emlékek: Repülés Képekben

A legjobb 500 kép a csillagközi utazás elmúlt ezer évéből.

#027: Ismerd az ellenséged
Dátum: 2896-01-15 SET
Fotográfus: Ismeretlen

Azok közt az akták közt találták, amiket Costigan Császár megosztó 2941-es Történelmi Igazság Törvénye kapcsán nyilvánosságra hozott több millió archivált adatcsomag tartalmazott, ez a kép a Birodalmi kutatókat ábrázolja, amint első alkalommal vizsgálhatják az egyik új Xi’An felderítőhajót amit a határ mentén fogtak el.

Az egykor Quark-nak becézett, ma már Khartu-Al-ként ismert rejtélyes hajót egy haditengerészeti felderítőosztag találta elhagyva, pilóta nélkül. Azonnal egy titkos bunkerbe szállították további vizsgálatokra, a meg nem nevezett tudósok a képen évekig próbálták megfejteni és megérteni a sérült technológiát.

Mitől lesz a Khartu-Al laza? Concept art: Khartu in flight 

A Khartu-Al, avagy a Xi’An Scout az első kísérlet, hogy ember által repülhetővé tegyünk egy hajót, ami valójában idegen. A Khartu nem csak másképp néz ki, mint a Star Citizen hajóhada: másképp is viselkedik! A széles, buborékszerű fülkével, a különleges gimbal-os hajtóművekkel és olyan sziluettel, ami semmihez sem haonlítható a Földön, a Khartu az idegen technológia tervezőink zászlóshajója. A jövőbeli Xi’An hajók a most fejlesztés alatt álló Scout stílusára és technológiájára fognak épülni… és a játékosok a Star Ciziten-ben való harcot és repülést egy különlegesen eltérő módon is megtapasztalhatják. A Khartu emellett GYORS; elképzeléseink szerint egy megfelelően módosított verzió idális platform lehet a jövőben Murray-Kupák megnyerésére!

Hol áll a Khartu-Al fejlesztése?Concept: Khartu cockpit functionality

A Khartu-t Eddie del Rio tervezte, aki magát a hajót is csinálta és remek munkát végzett, ahogy a fülke pozíciót vált repülés és leszállás közben. Elkezdtünk kísérletezni a Khartu-val a Star Citizen környezetében, de nem tervezzük, hogy az AC1.0-ára repülhető legyen. Ennek az az oka, hogy a hajót tényleg eltérőre akarjuk csinálni… és hogy ez megtörténjen, ehhez mind az ígért traszter-rendszerre, mint a különleges idegen HUD-re szükség van.

Mi inspirálta a Khartu-Al-t?

Initial scout concept art
Nagy vonalakban a Khartu al abból az elképzelésből született, hogy valóban Idegen hajót alkossunk. Pontosabban a függőleges kialakítást (és a piros burkolatot is) egy ideiglenes hajó modellje ihlette, amit Chris Roberts vásárolt saját használatra az eredeti concept alatt. Az úgynevezett tengerparti-hajó valahogy a rajongók kedvencévé vált és ennek ellenére nem terveztük, hogy bekerüljön a játékba. A dedikált felderítőhajó ötlete a Xi’An xenofób természetéből jött; úgy döntöttünk, hogy lesz egy saját kiterjedt rendszerük járőrhajókból és határátkelőkből, hogy megállítsák a területeikre merészkedő embereket.

Eredeti leírás

Initial Khartu-al cockpit
A Khartu egy könnyű támadóhajó a Xi’An hadseregből. Az emberi hajódizájnnal ellentétben a Khartu nem rendelkezik hagyományos hajtóművekkel, helyette egy sor manőverező hajóműve van mozgatható szárnyakon. Ez a kialakítás hihetetlen fürgeséget ad a hajónak, ami az UEE pilóták rémálmává tette, akik a ‘Quark’ becenevet ragasztották rá, mivel ha az összes hajóműve működik, a hajó úgy néz ki, mint egy űrbéli szikra. A Xi’An Aopoa vállalat egy export modellt is gyárt, a Khartu-Al-t, amit emberi civileknek árul felderítő/felfedező célokra. Az export modell ugyanazt a hajtómű-konfigurációt alkalmazza, de az irányítószervek át lettek alakítva emberi használatra és sokkal korlátozottabb a fegyverzete is. (Tervező: Aopoa)

 • 2016-08-21 - 17:53
  Permalink

  Hello Tesco-Zsomle szeretnék érdeklődni lehett-e számítani arra hogy lessz e hajóbemutató videó a jővőben??

  Válasz
 • 2016-08-21 - 19:27
  Permalink

  Ugyan nem Zsemle vagyok, de válaszolok:
  Nem tudni. Hivatalos nem valószínű, általunk készített meg nem. Majd ha kijön a 3.0 majd akkor. talán.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.