Folytatódik a Roadmappal foglalkozó sorozatunk, amelyben átvesszük, hogy mi érkezik a következő frissítésben, milyen változások történtek, mi került be, vagy ki a következő verzióba.

A tervek szerint a sorozat epizódjai a hónapfordulók környékén jelennek majd meg, hármas tagolásban, igazodva a negyed éves frissítésekhez. Így az első epizód a frissítést követő hónap végén beszámol a következő verzióban várható fejlesztésekről, a második epizód egy hónap múlva a bekövetkezett változásokról, mi került ki a várható fejlesztések közül, esetleg került-e be valami új, végül a harmadik epizód a frissítés megjelenését követően a tényleges tartalommal.

Most a Star Citizen Alpha 3.5-ös verzió második havi fejlesztése következik.

KARAKTEREK:

Küldetésadó: Tecia Pacheco

Egy új küldetésadó, akit majd ArcCorpon találhatunk meg. A kialakítás érinti a karakter csapatot, akik a ruháját, a különféle használati tárgyait, környezetét készítik el, felveszik a mozgását, szövegeit, beintegrálják az animációkat és audiofájlokat a játékba, elkészítik a viselkedései fáját és hozzákapcsolják a küldetés tartalmakat a karakterhez. A fenti feladatok közé tartozik bármilyen szöveg elkészítése, ami a küldetéseivel kapcsolatban előkerülhet.

DNS arc személyre szabás

Az új DNS arc rendszer megalkotásán és játékba ültetésén dolgoznak, amibe beletartozik a gén-összekapcsolás rendszer, amivel közel végtelen számú arcvariáció érhető el a játékban. Különböző rendszereket építenek a grafikai motorba, hogy a rendszer használni tudja a nagy mennyiségű karaktert.

Játszható női karakterek

Folyamatban van az új modellek, animációk és tárgyak játékba ültetése, hogy a játékosok női karaktert is választhassanak maguknak, emellett a játékban található női NPCk feljavítása is megtörténik.

HELYSZÍNEK

ArcCorp bolygó

Az ArcCorp bolygó és az egész felszínt beterítő város tervezése, megalkotása és játékba ültetése is folyik, valamint a fontos helyszínek kialakítása bolygószerte.

ArcCorp hold: Lyria

Készül az ArcCorp bolygó Lyria nevű holdja a felszínén található állomásokkal és lakossággal.

ArcCorp hold: Wala

Készül az ArcCorp bolygó Wala nevű holdja a felszínén található állomásokkal és lakossággal.

Area 18 leszállóhely

A Landing Control Area 18, az ArcCorp bolygón található leszállási zóna és az egyik fő kereskedelmi kikötő a bolygóközi kereskedelemben a környező régiót tekintve. Ide tartozik a város lakosságának, küldetéseinek és boltjainak a megalkotása is.

MI

FPS: akadálykerülés v2

Az NPCk képesek lesznek érzékelni az útjukba kerülő akadályokat és hatékonyan, realisztikusan kikerülik azokat. Az új rendszerek összehangolásának köszönhetően az animációk is megfelelően lesznek kiválasztva, így a kikerülés során az NPCk mozgása is megfelelően lesz megjelenítve.

Alapvető Gunship viselkedés

Egyedi viselkedési módot kapnak azok az NPC pilóták, akik olyan hajókat vezetnek, amelyek főként a tornyokra hagyatkoznak. Ez lehetővé teszi a számikra, hogy maximálizálják a sebzésüket a célpontra, fenntartsák az ideális távolságot és a pajzsokat is megfelelően működtessék.

Hajó MI repülési fejlesztés

A játékosok számára új repülési modell érkezik, amit az MI által irányított hajóknak is tudni kell kezelni.

Hajó MI harci viselkedési formák

Új viselkedési formákat kapnak a hajó MI-k, hogy növeljék a kihívást és a valósághű reakciókat a velük való harc során, például a meglepetésszerű lassítást, vagy menekülést, mikor tűz alatt vannak.

JÁTÉKMENET

Rendszer: Hőkezelés

A hőkezelés rendszer javítása, hogy egységesebb rendszer alakuljon ki a hajó és a hajóalkatrészek között. Tartalmazni fog több eseményt, amelyek hatással lesznek a járművekre, kezdve a különböző alkatrészekre gyakorolt hatástól, a helységek közötti hőfokon keresztül egészen a naprendszerek hőmérséklet adataira.

MI fejvadász küldetések

Érkeznek olyan küldetések, amelyekben az MI fejvadászok fogják üldözni a játékosokat, akiknek a fején vérdíj van, a magas bűnőzői szinttel rendelkező játékosokra pedig az MI biztonsági erők fognak rászállni.

Jármű szkennelés (HUD fejlesztések)

Fejlesztett jármű HUD rendszer, ami támogatni fogja a további szkennelési és pingelési műveleteket, és bekerül az újonnan felfedezett tárgyak esetében egy megbízhatósági szint.

MI vészjelző bója

Egy olyan bója, amelynek segítségével az MI küldhet vészjelzéseket, a játékos pedig jelentkezhet, hogy támogatást nyújtson.

Jármű radar v2

A radar rendszer beállítási lehetőségeket kap, amivel lehetőség lesz különféle radarfejlesztések végrehajtására, valamint a fejlesztők képesek lesznek a radar hatótávolságának és képességeinek befolyásolására a helyszíntől függően. Ezzel létre tudnak hozni olyan veszélyes környezeteket, amelyek hatással lesznek a radar képességeire.

Kvantumutazás fejlesztések

További fejlesztések érkeznek a kvantumugráshoz, fejlődni fog az kijelző, a kezelőfelület, stb.

Jármű szkennelés fejlesztések

Az jármű szkennelés rendszere javítása a felhasználói élmény javítása érdekében. Ez tartalmazni fogja a képességet, hogy hamis mintázatokat hozzanak létre, valamint javít majd a beállításokon, hogy milyen távoli objektumot lehet befogni szkenneléssel és pingeléssel.

Hajó elhasználódás rendszer fejlesztés

Az elhasználódott elemek hatékonysága is csökkenni fog és állandósul a hajókon. Az overlocking beállítása nagyban megnöveli az elhasználódás mértékét.

Jármű tech fejlesztés v1

Különféle javítások a jármű rendszerhez, például jármű-állapotok és viselkedési formák, valamint a jármű festés-rendszerének fejlesztése.

Csapatrendszer fejlesztés v4

A csapatrendszer fejlesztése, amivel jobb MobiGlas és meghívási rendszer születik

VOIP, FOIP fejlesztés

További fejlesztések a VOIP és a FOIP rendszerhez, ami jobb és pontosabb teljesítményt jelent majd.

Fejvadász küldetés NPC-k fejlesztése

Az űrbéli fejvadász küldetések fejlesztése, aminek köszönhetően az üldözött személyek már kvantumugrást is végre tudnak hajtani, hogy elmeneküljenek a játékosok elől.

Distortion sebzés fejlesztése

A distortion sebzés pontos becsapódásának szimulálása és a veszélyes környezetben történő használata.

Gimbal (gömbcsuklós) fegyverek fejlesztése v1

A hajók harci rendszerének fejlesztése, automatikus gömbcsuklós felfüggesztésekkel. A fegyverek, vagy bizonyos esetekben különleges eszközök felcsatolhatóak lesznek ezekre és a megengedett határok között mozoghatnak.

Szállítási küldetések kiterjesztése ArcCorpra

A szállítási küldetések kiterjesztése ArcCorpra és a körülötte lévő teherállomásokra.

HAJÓK ÉS JÁRMŰVEK

Origin 300i átépítés

A fejlesztett Origin 300i hajó játékba kerülése és balanszolása.

Origin 315p átépítés

A fejlesztett Origin 315p hajó játékba kerülése és balanszolása.

Origin 325a átépítés

A fejlesztett Origin 325a hajó játékba kerülése és balanszolása.

Origin 350r átépítés

A fejlesztett Origin 350r hajó játékba kerülése és balanszolása.

Banu Defender

A Banu vadász repülőképes verziójának megépítése és balanszolása.

MISC Reliant Tana

A Reliant harci változata, a repülhető Reliant Tana megépítése, játékba kerülése és balanszolása.

MISC Reliant Sen

A Reliant kutató változata, a repülhető Reliant Tana megépítése, játékba kerülése és balanszolása.

MISC Reliant Mako

A Reliant híradós változata, a repülhető Reliant Tana megépítése, játékba kerülése és balanszolása.

FEGYVEREK ÉS TÁRGYAK

Banu Singe Tachyon ágyú

A Banu Singe Tachyon hajófegyver tervezése és elkészítése. A fejlesztés tartalmazza a fegyver balanszolását is.

Gemin S71

A Gemini S71 gépkarabély tervezése és elkészítése, amely a karaktereknél kézifegyverként funkcionál. A munka magába foglalja a tervek, a fegyver elkészítését és a balanszolást is.

GTS GT-870 Tarantula átdolgozás

A Gallenson Tactical Systems GT-870 Tarantula ballisztikus hajófegyver széria átdolgozása, S1-S3-as méretek között.

Kastak Arms Coda

A Kastak Arms Coda ballisztikus maroklőfegyverének elkészítése. A munka tartalmazza a fegyver elkészítését, valamint a balanszolást is.

CORE TECH

Asynchronous Disconnection Refactor

Az átdolgozás célja az asynchronous disconnection kódjának hatékonyabb használata. Ez a feladat megoldhat több ismert hibát is, például a végtelen töltőképernyőt, több szerver és kliens oldali kifagyást, valamint megelőzi azt, hogy a jövőben ezek ne ismétlődjenek meg.

Hálózati OCS késleltetés javítások

A hálózati-eredetű számolási késleltetés javítása az egysége kötése, elengedése között.

Új repülési modell

Az új repülési irányítási rendszer első verziója, ami az egész repülési élményt átalakítja. Részletesebben foglalkoztak ezzel a CitizenCon 2948-on a “The Principles of Flight” előadásban. Nagy vonalakban érintve a következők változnak:

  • újrabalanszolt hajtóműerők a nagyobb lendület elérése érdekében
  • az item 2.0 rendszer – hő, energia, üzemanyag – mélyebb beágyazódása
  • áttervezett meghajtás a közvetlenebb irányítás elérése érdekében
  • áttervezett utánégető és Cruise mód
  • áttervezett ESP (célzásrásegítő) algoritmus
  • új GravLev kezelés
  • a korábbi verzió számos hibájának és problémájának javítása
Projectile Manager

Fizikai rendszer beültetése, ami javít a lövedékek funkcionalitásán és az élethűségen.

Hard Surface Shader Improvements

Több javítás a szilárd felületeknél alkalmazott shaderhez, ami jobb kidolgozottságot és gazdagabban részletezett tárgyakat eredményez a játékban.

Teljesítmény optimalizálás

Általános optimalizálás és játékmotor fejlesztés a stabilitás és teljesítmény növelése érdekében. Ebbe beletartozik a különféle játékmenetek folyamatos átültetése Item 2.0 rendszerbe, valamint a lehetséges memória leak-ek és teljesítménycsökkenések vizsgálata is.

A jelenlegi tervek szerint ezekkel a fejlesztésekkel érkezik a Star Citizen Alpha 3.5-ös fejlesztés.