A CIG rendszeresen oszt meg fontos híreket a saját – discord-szerű – kommunikációs fórum/chat oldalán, a Spectrumon. A jövőben az ilyen rövidebb hírekről ebben a formában fogunk beszámolni.

Kezdjük is az első ilyen hírrel, amelyet Zyloh juttatott el hozzánk és elképzelhető, hogy pár embernek komoly bosszúságot fog okozni.

A hír lényege, hogy a CIG már 2017. májusában ki akarta vezetni a 0 dolláros CCU-kat. Ezek azok a hajófejlesztések, amelyekkel egy bizonyos összegű hajót egy ugyanilyen összegű, de másik típusú hajóra fejleszthettünk, így ha az ember beszerzett ebből 20-20-at, akkor rengetegszer váltogathatta oda-vissza a hajóját ingyen.

Eredetileg még a 3.0-ás verzió előtt tervezték kivezetni ezt a lehetőségét, azonban ezt akkor mégsem hajtották végre – gondolom senkinek sem kell mondanom, hogy hamarosan érkezik a 3.5 live verziója – azonban nem vetették el végleg az ötletet.

Most két lépcsőben fogják végrehajtani a fentieket, először is 1 héten belül, április 3-án megszűnik a 0 dolláros CCU-k vásárlási lehetősége, majd ezt követően május 1-ig a már megvásárolt és hangárban tárolt 0 dolláros CCU-kat is visszaveszik. Senki ne ijedjen meg, minden ilyen 0 dolláros CCU vételárát maradéktalanul visszafizetik.

Tehát ha te is rendelkezel ilyen CCU-val, akkor 2019. május 1-ig döntsd el, hogy melyik hajót szeretnéd a későbbiekben megtartani és gyorsan használd fel a fejlesztést, nehogy egy nem kívánt hajóban ragadj.

Biztos vagyok benne, hogy lesz, aki ennek nem örül majd – a többieket várhatóan hidegen hagyja, azt nem hiszem, hogy valaki örülne neki – de azért azt is el kell ismerni, hogy a CIG bőven elég időt adott arra, hogy erre felkészüljünk.

Emellett a hajót még mindig be lehet olvasztani store creditre, amelyből másik, tetszőleges akár az eredetivel megegyező árú hajót vásárolhatunk.