A fejlesztők a Drake Inteplanetary Corsair bemutatását követően ismét összegyűjtötték a közösség által legfontosabbnak ítélt kérdéseket, hogy egy cikkben válaszolják meg azokat.

K: Tisztázhatjuk a CIG álláspontját a Drake hajók strapabírása tekintetében? Mi erős, sokoldalú, sallangmentes hajókat akarunk, nem papírhajókat, amik szétesnek, ha csak rájuk néznek, ahogy pár fejlesztő említette. Mi az igazság?

V: Amikor papírhajókról beszélnek, akkor figyelembe kell venni az egész kínálatot, ahol az Aegis és Anvil hajók rendszeresen több páncélzattal rendelkeznek és nagyon keménynek lehet őket tekinteni. Ezekkel összehasonlítva a Drake hajók viszonylag alul-páncélozottak, amit túlozva papírvékonyként jellemeznek. De az igazság, hogy bár kevésbé strapabíróak, attól még elég védelemmel rendelkeznek ahhoz, hogy ellássák a nekik szánt feladatukat és cserébe általában komolyabban fel vannak fegyverezve, hogy a hátrányaik ki legyenek egyenlítve.


K: A Drake egyszerű, lecsupaszított elrendezései alapján milyenek lesznek majd a lakrészek más hajókéval összevetve?

V: Bár nem fognak olyan luxust nyújtani, mint a többi cég lakrészei, de a Drake a szükséges alkotórészeket garantálni fogja, mint az ágy, a konyha, mosdó és raktér minden legénységi tag fegyverének és ruhájának. Lehet, hogy más vállalatok a legénység minden tagjának külön berendezéseket biztosítanak, de a Drakenél úgy gondolják, hogy ez helypazarlás lenne és az erőforrásokat jobban is felhasználhatják máshol.


K: A pilóta ki tud majd szállni az ülésből, ameddig a másodpilótával egymás alatt helyezkednek el?

V: Igen, az eredeti Cutlassel ellentétben itt rengeteg helye lesz a pilótának, hogy kiszálljon az ülésből és körbesétáljon, miközben a másodpilóta az ülésében ül. Amikor a másodpilóta ülése lesüllyed a helyére, akkor az ott kialakuló lyukat egy padlóelem le fogja fedni.


K: A pilóta irányítani tudja majd az elől elhelyezett 4×S5 és a jobb szárnyon elhelyezett 2×S4 ágyúkat?

V: Az alapbeállításnál a pilóta kezeli ezeket a fegyvereket, de a jövőben – ahogy a többi hajónál is – ezeknek a kezelését átadhatják másik munkaállomásoknak.


K: Ezzel a különleges pilóta-másodpilóta elrendezéssel mindkét ülésből lehetőség lesz irányítani a hajót?

V: Igen, mindkét ülésből teljes hozzáférése lesz a játékosnak a hajó irányításához.


K: A whitebox videóbejátszásban láthattuk, hogy a terepjáró beparkolása után még rengeteg szabad hely maradt a Corsair rakterében. Lesz majd lehetőség arra, hogy a fennmaradó pár SCU helyet feltöltsük akkor is, ha egy terepjárót szállítunk?

V: Azt szeretnék, ha a hajónál hasonló kompromisszumokat kellene kötni,. mint a Constellationnél a raktér és járműtárolás tekintetében, szóval jelenleg nincs olyan terv, hogy ezt engedjék. Azonban a hajókon mindig van hely a kijelölt rakománytároló hálón kívül is, bár azokon a helyeken nem lehet biztonságosan rögzíteni a ládákat.


K: Számos egyéb felfedezőhajóval rendelkezem, mi teszi a Corsairt különlegessé? Más szavakkal a komoly fegyverzete a lényeg?

V: A Corsair ugyanarra lesz alkalmas, mint a többi felfedezőhajó, de az inkább offenzív játékstílust kedvelők részére lesz jó választás. Emellett a négytagú legénységeknek különböző szerepköröket is kínál, mint mondjuk a Constellation.


K: Mivel a Corsair egy felfedezőhajó, ezért rendelkezik üzemanyag-beszívó rendszerrel. De finomító is lesz rajta?

V: Nem, a Corsairen nem lesz finomító és nem is lesz alkalmas arra, hogy felszereljünk rá ilyet.


K: Milyen osztályú komponensekkel lesz felszerelve a hajó? Civil és ipari?

V: Pontosan és ez a két kategória tökéletesen megfelel a hajó szerepének.


K: A Corsair be fog férni például a teherűrállomások hangárjába, amikor a leszállómódban felhajtja a szárnyait?

V: Igen. Amikor tervezték a hajót, akkor ezeket a méreteket figyelembe vették és a Corsair be fog férni a közepes és nagyméretű hangárokba, akárcsak a Retaliator és a Constellation.


K: Milyen típusú fegyvereket és testpáncélokat lehet tárolni a hajón? Személyenként hány fegyvernek és milyen szintű páncélnak lesz hely?

V: A legénység minden tagja egy páncélzatot tárolhat a hajón – azon kívül, ami rajta van – ezen kívül két nagyobb kézifegyvert és egy maroklőfegyvert.


K: Lesz bármilyen munkaállomás a lövegtornyokon és a másodpilótán kívül, például egy mérnöki, vagy szkenner munkaállomás?

V: Igen, egy mérnöki munkaállomás lesz a hajó hátulja felé.


K: Hány ember használhatja egyszerre az elülső liftet?

V: A teljes legénység, szóval egyszerre négy ember.


K: A hajón lesznek leszállófények, hogy lássuk az alattunk elterülő talajt, amikor egy hold éjszakai oldalán akarunk leszállni? Mivel ez egy felfedezőhajó, ezért nem lesz mindig egy kiépített leszállóhely, ahová leszállhatunk.

V: A hajó a kiadásakor különféle világításokkal lesz felszerelve. Az ilyen kérések népszerűek a készülő és a már megjelent hajóknál is.