Ismét ingyenes próbaidőszakot hirdetett a CIG a Star Citizenben, amelynek során azok is kipróbálhatják a játékot, akik még nem rendelkeznek a játékkal.A jelenlegi próbaidőszak a Star Citizen Alpha 3.5-ös verzió megjelenése miatt került megrendezésre és a hírek szerint 2019. május 01. napon kezdődik és egy teljes hétig tart.

Most nézzük újra, hogy milyen újdonságokkal találkozhattok ebben a verzióban:

– Játszható női karakter | Hosszas várakozás után a Star Citizenbe bekerültek a játszható női karakterek. A női karakterek bekerülése azt jelentette, hogy minden használati tárgyat hozzá kellett igazítani egy új játékosmodellhez, az üléstől a cipelésen, lövésen keresztül a vezetésig.

– ArcCorp | Egy nyüzsgő bolygóváros, az új Area18 leszállóhellyel, ahol a játékos egy neonfényes városközpontban találhatja magát. A bolygó két holddal érkezik, a Lyriával és a Walával, amelyekre szintén leszállhatunk.

– Új repülési modell | Egy teljesen új repülési modell, amit a Star Citizen összes hajója használni kezd, amivel teljesen átalakul a repülési élmény, valamint komoly szerepet kap a gravitáció és a légkör. Az új repülési modellt az MI pilóták által használt hajók is alkalmazzák majd.

– CIG karaktergenerálási technológia | Frissítették a karakter testreszabásának rendszerét a Persistent Universeben, ami lehetővé teszi a játékos számára, hogy kiválasszon 1-3 forrás-arcot, amelyek összemosásából teljes mértékben egyedivé varázsolhatja a karakterét. Ez lecseréli a korábbi, 100+ verziós karaktergenerálási rendszert egy majdnem végtelen számú lehetőséget tartalmazó új rendszerre, amit mind a játékosok, mind az NPC-k készítésénél használni fognak. Mind a női, mind a férfi karakterek használhatják az új technológiát.

– FoIP és VoIP fejlesztések | Az új videó-közvetítő technológia lehetővé teszi a játékosnak, hogy videóhívásokat bonyolítson le, nem számít, hogy milyen messze tárcsáz az univerzumban.

– Új MI fejvadászt | Az MI fejvadászok meg fogják támadni azokat a játékosokat, akiknek vérdíj van a fején, a magas bűnözői szinttel rendelkező játékosokat pedig az MI biztonsági erők is vadászni fogják.

– MISC Reliant sorozat | A játékba kerültek a Reliant sorozat eddig hiányzó tagjai, a harcra készült Tana, a kutatásra specializálódott Sen és a hírközlőjárműként használható Mako.

– Origin 300i átépítés | Az eredeti hajó átépítésével az Origin Jumpworks 300i végre a nevét megillető luxusjárművé vált, amely ettől függetlenül továbbra is többféle célra alkalmazható lesz a versenyzéstől elkezdve a harcon keresztül egészen az univerzum felfedezéséig.

– Anvil Hornet Heartseeker | Egy új Hornet verzió, csúcstechnológiájú katonai felszereléssel.

– RSI Ursa Rover “Hulk” | A négy kerék meghajtású URSA Rover, amely kifejezetten a Szent Patrik napból kialakult Stella Fortuna ünnepre készült. A Hulk nem a hivatalos elnevezése a járműnek.

– Hajófegyverek | Elkészült a Banu Singe Tachyon ágyú és Gallenson Tactical System GT-870 Tarantula ballisztikus ágyú.

– Kézifegyverek | Megérkezett a Gemini S71 gépkarabély és a Kastak Arms Coda ballisztikus pisztoly.

– Lövedék-kezelő | Egy új technológia, ami új módon kezeli a kilőtt lövedékeket, drámaian lecsökkentve a CPU leterheltségét, így javítja a Star Citizen futását a hatalmas csatákban.

– Star Marine fejlesztések | Bemutatkozik egy új Elimination módra készült pálya, a Demien Comms és átdolgozták az Echo-11 pályát, új alaprajzzal és átvezetőkkel. A Last Stand játékmódban új Control Point mechanizmus került kidolgozásra, ami javítja a játékmenetet és az átláthatóságot.

– Arena Commander fejlesztések | Javított UI, ami pontosabban megjeleníti a killeket, halálokat és egyéb pontokat.

Mielőtt belekezdenél, mindenképpen tartsd szem előtt, hogy a játék még mindig Alpha fázisban van, így előfordulhatnak – és minden bizonnyal elő is fognak fordulni – bugok. A próbaidőszak végét követően a felhasználói profilod megmarad ugyan, de ha nem vásároltál hajócsomagot, akkor nem fogsz tudni belépni a játékba. Amennyiben a játékkal és a próbahéttel kapcsolatban bármilyen kérdésed van, keress minket itt, a cikk alatt, a Discord csatornánkon, ahol nagyon szívesen segítünk neked.