Megint feltűnt az égen mindenki kedvenc ARGO Cargo hajója, hogy meglepjen minket. Bár ez a hír is erősen kötődik a CitizenConhoz, azonban mégsem tartozik oda.

A mai megjelenés oka pedig nem más, mint hogy a Star Citizen közösségi finanszírozása átlépte a 250 millió dollárt. Amiért pedig a CitizenCon 2949-es eseményhez kapcsolódik, az az, hogy az elmúlt héten közel 8 millió dollárnyi vásárlás történt az oldalon.

Ez nem is meglepő, hiszen a legdrágább hajók, például a Krakenek is rendkívül gyorsan gazdára találtak.

A cikkel kapcsolatban meg kell jegyeznünk több dolgot is. Egyrészt ahhoz, hogy a játékkal valaki játszhasson akár most, akár a későbbiekben, nem kell több száz, vagy több ezer dolláros hajót, vagy hajócsomagot vásárolni, ezt a legkisebb, 57,15 dollárba kerülő csomaggal elkezdheti az ember. A csomag ára tartalmazza a kiugróan magas magyar áfát is, a CIG egy kezdőcsomagért csak 45 dollárt kér. Ez tartalmazza a Star Citizen játékot és egy Aurora MR, vagy egy Mustang Alpha hajót. (Ha a Star Citizen világában játszódó, egyjátékos, kampányszerűen felépülő Squadron 42-t is meg akarja valaki venni, akkor még rá kell fizetnie egy kicsit, de azért már kap majd egy MMORPG-t és egy teljes Single Player játékot) A két kezdőhajó segítségével a játékos a játékon belül elkezdheti majd az elektronikus javak gyűjtését, hogy abból megvásárolja az általa kinézett hajót. Az 57,15 dollár manapság pedig egy átlagos játék ára.

Emellett arról is érdemes beszélni, hogy a fenti összeg kizárólag a támogatók által adott összeget jelenti, de korábban már felmerült, hogy a CIG más forrásokkal is rendelkezik.
De a mai nap lényege, hogy ismét egy mérföldkőhöz értünk, ami szerencsés módon pont a CitizenConnal egy időbe esett.