A fejlesztők az Anvil Pisces bemutatását követően ismét összegyűjtötték a közösség által legfontosabbnak ítélt kérdéseket, hogy egy cikkben válaszolják meg azokat.

K: A Pisces rendelkezik majd valamilyen különleges szkennerrel, vagy csak az általánossal, amilyen a nem felfedező hajókon is van?

V: A gyári Pisces az általános radarral és szkennerrel lesz felszerelve, de ezt lehet fejleszteni, vagy kicserélni. A Pisces az eredeti tervek szerint a Carrack közelében való feladatelvégzésre készült, így nincs szüksége külön felfedezésre specializálódott eszközökre, mivel a Carrack meg tudja majd vele osztani a saját adatait.


K: A Pisces képes lesz arra, hogy észlelje a bányászható sziklákat, vagy egyéb olyan dolgokat, amelyeket egy felderítő siklónak észlelnie kellene?

V: Az alapvető alkatrészekkel nem lesz képes észlelni a bányászható sziklákat, de a szkennerét lehet majd fejleszteni úgy, hogy érzékelje azokat. Jelenleg a bányászható sziklák és egyéb tárgyak észlelése a különleges radarhoz és szkennerhez kötődik, így bármelyik hajó, ami rendelkezik ezekkel az alkatrészekkel, képes lesz érzékelni azokat. De a jövőben meg akarják vizsgálni azt a lehetőséget, hogy minden szkenner képes legyen ezt megtenni, csak a külön erre készült szkennerek messzebbről és pontosabban hajtsák ezt végre.


K: Milyen szintű hatótávolság rendelkezik a C8X? Arra kell számítanunk, hogy nagyjából az Origin 315p-vel lesz egy szinten, vagy rövidtávú használatra készüljünk? A hatótávolság megegyezik a két Pisces változatnál?

V: A Pisces-t sokkal rövidebb idejű felfedezésekre tervezték, mint a 315p-t, ami a fedélzeten lévő létesítmények hiányából is látszik, mint például a mosdó, vagy az ágy. A Pisces alapvetően a Carrackkal együtt megy bevetésekre, így az ilyen létesítményekre nincs benne szükség, mivel a legénység vissza tud térni az anyahajóra. A hatótávolság a két hajóváltozat között megegyezik.


K: A Whitley’s Guide arról beszélt, hogy a Pisces átalakítható kabintérrel rendelkezik, ez mit jelent? Lesznek további változatai a hajónak, vagy lehetőség lesz testreszabni a belső részét?

V: Ez egy korábbi verziónál játszott szerepet, amikor az utasok ülései még a raktérben voltak és a raktérnek fenntartott területre nyíltak. Ez azóta megváltozott és az említett szövegrész lekerült a weboldalról.


K: A Pisces változatokban a raktérben – feláldozva a rakomány rögzítésére szolgáló területet – fel lehet majd állítani ágyakat?

V: Nincs tervben, hogy bármilyen belső módosításokra legyen lehetőség a hajóban, vagy hogy új változat készüljön a Pisces-ből.


K: A C8X Pisces Expedition változat ugróhajtóművel érkezik? A normál C8 Pisces változatot fel lehet majd szerelni ugróhajtóművel?

V: Egyik változatban sem lesz ugrómodul (ez az a szerkezet, ami a kvantumhajtóművet összekapcsolja az ugróhajtóművel). Azonban mindkettőt fel lehet szerelni vele.


K: Egy nagyobb hajóhoz kapcsolódó siklónál hasznos képesség lenne egy autópilóta, ami szükség esetén visszavezeti a hajót a Carrackra, vagy a kért helyre repül. Van terv valami ilyesmire?

V: Ez egy gyakran felmerülő képesség és bár jelenleg nem tervezik, hogy ilyesmivel foglalkozzanak, hosszú távon meg fogják vizsgálni a kérdést.


K: A Pisces rendelkezik külső lámpákkal?

V: Igen, azonban ezekkel gond volt az Alpha 3.7.2-es verzióban, de az Alpha 3.8-ra meg fogják javítani.


K: Lesz a hajón olyan fegyvertartó, amibe pisztolynál nagyobb fegyvert is el lehet rakni?

V: Jelenleg nincs tervben, hogy további belső módosításokat végezzenek a hajón.


K: Lesz lehetőség arra, hogy a Pisces hidrogén- és kvantum-üzemanyagtartályát a Carrack tartályaiból megtankolják, ha a Pisces a Carrack hangárjában van?

V: Igen, a Carrack – ahogy a többi, hangárral rendelkező hajó is – képes lesz megtankolni azokat a hajókat a saját készleteiből, amelyek rendesen leszálltak. Fontos, hogy csak azoknál a hajóknál működik, amelyekben kifejezetten hangárként szerepel a leszállóhely.


K: A Pisces-ben lesz létfenntartó eszköz és képes lesz légkört fenntartani a hajóban?

V: Igen, mint ahogy az összes többi hajóban, ami rendelkezik belső térrel, ebben is lesz létfenntartó készülék, ami fenntartja a megfelelő légkört a hajótestben.


K: A Pisces páncélozott lesz, hogy biztonságosan szállíthassa a legénységet különféle helyekre, vagy akár féreglyukakon keresztül?

V: Bár nem a legnagyobb páncéllal rendelkező hajó, de arra tervezték, hogy zord körülmények között végezzen felfedezőmunkát, így jobban páncélozott lesz, mint a többi, hasonló méretű hajó.


K: Lesz a játékon belül elérhető olyan fejlesztés, ami a C8 Pisces-en is kialakít további két fegyverfelfüggesztési pontot?

V: Pár limitált kiadású hajótól és változattól eltekintve minden jármű elérhető lesz a játékon belül.


K: A Pisces lebegni fog a vízen?

V: Ezt egyelőre még nem vizsgálták, de ez függ majd a súlyától és felépítésétől.


K: A Pisces fel tud majd szállni a Carrack hangárjából, miközben az éppen egy féregjáraton halad át, hogy alternatív útvonalakat keressen?

V: Nem ajánlatos ezt tenni, mivel a ugróhajtómű segít stabilizálni a féregjárat ki- és bejárati pontját. Egy hajót indítása ugrás közben valószínűleg egyik résztvevő számára sem végződne jól.

Anvil Pisces