A fejlesztők összegyűjtötték a közösség által legfontosabbnak ítélt kérdéseket, hogy egy cikkben válaszolják meg azokat.

K: Eltávolítható a Privateeer átalakító csomag ha egyszer már alkalmazva lett, ezzel visszaállítva a Krakent az eredeti állapotába? Lehet oda vissza cserélni?

V: Nem, a csomag teljes átalakítást végez egyik változatról a másikra. A másik verzióra történő átalakítás játékon belül lehetséges, amihez el kell vinni a Krakent egy megfelelő méretű hajógyárba, ki kell fizetni az átalakítás tetemes összegét és megvárni míg végeznek a munkával. Ugyanez a mechanizmus fog működni a többi captial szintű hajó átalakításánál és testre szabásánál is.


K: Milyen előnye és hátránya van a Kraken Privateernek a Banu Merchantmantel szemben?

V: A Kraken jelentős előnye a leszállóhely, ami teljesen független működést tesz lehetővé, a hátránya pedig a méretéből adódik, a Merchantman jelenleg körülbelül harmad akkora mint a Privateer.


K: A boltokat NPC vásárlók is meglátogatják majd?

V: Igen. A tervek szerint az univerzum lakosságának 90%-at NPCk teszik mad ki, akik képesek lesznek leszállni és változatos napirend szerint utazni. Az NPCk képezik majd a gazdaság gerincét.


K: Tudhatunk valamilyen részleteket arról, hogy hogyan irányíthatják majd a boltot a játékosok?

V: Az elképzelés nagy vonalakban jelenleg az, hogy a játékos kiválasztja a bolt típusát (fegyverek, ruha, stb.), felbérel egy eladót, árukészletet vásárol, beállítja a haszonkulcsot és eladja az árukat a játékosoknak, vagy NPCknek.


K: Honnét tudják majd az emberek, hogy vannak nyitott a boltok a hajón? Ez az információ elérhető lesz majd a mobiGlasson vagy a térképen?

V: Jelenleg nincs specifikált mechanika ami lehetővé tenné a tulajok számára, hogy a hajón lévő üzletüket reklámozzák. Azonban rengeteg más mód van erre, beleértve a játékon belüli chatet és a Spectrumot. Ráadásul a Kraken Privateer nem a legapróbb hajó, ezért bőven lesz rajta vásárló, ha egy nagy forgalmú helyre parkoljuk le.


K: Ha a hajó tulajdonosa kilép a Kraken a játékban marad? Ha a tulaj nincs online, akkor hogy tudják majd az emberek az eladást, vételt, bérlést stb. végrehajtani?

V: A hajó ugyanazt a szabályt követi, mint a több hajó, amikor a játékban maradásról van szó: ha játékosok vannak a közelben, vagy a hajón, akkor nem tűnik el, egészen addig, amíg bizonyos feltételek nem teljesülnek.


K: Szükség van a Privaterre ahhoz, hogy üzemanyagot, lőszert, fegyvereket és felszerelést adjunk el vagy ezt meg lehet tenni a normál Krakennel is (természetesen engedéllyel)?

V: A normál Krakennel csak újratölteni lehet majd azokat a hajókat, amelyek landoltak rajta. Az utánpótlást a Kraken a saját készletéből, rakteréből végzi, tehát ha kezdetlegesen is, de lehetséges, de nincs lehetőség az ügyfelek biztonságos kiszolgálására.


K: Milyen nagy hajó fér el a belső hangárban?

V: A belső hangárokat úgy tervezték, hogy a jelenegi XS leszállópályáknak megfelelő hajók férjenek bele, mint például a Buccaneer és a Herald.


K: A saját rakterek szkennelhetőek lesznek a rendfenntartó erők (vagy más játékosok) által, vagy ez bizonyos mértékig védve van?

V: Védve vannak a szkenneléstől, rendkívül nehezen lehet majd kívülről átvilágítani azokat.


K: Használhatom az átalakító csomag bármely részét úgy, ahogy akarom, miközben a másik részét nem? Tehát például meg tarthatom a Kraken rakomány részére fenntartott rakterét és tehetek mellé két boltot a Dragonfly rekesz helyére?

V: Nem, nem lehet keverni az egyes változatok darabjait. Vagy az egyik, vagy a másik változatot kell választani, mivel a folyosók és az utak is különbözőképpen helyezkednek el bennük.


K: A boltok, a hajó javítás, az újratöltés és az újraszületés szolgáltatás működni fog akkor is, ha a Kraken egy bolygó leszállóplatformján van?

V: Igen. A Kraken és más szolgáltatásai a tartózkodási helytől függetlenül működnek. Azonban mivel a hangárok és leszálló helyek is fizikai raktárkészlettel rendelkeznek, nem lesz lehetőség a hajók végtelen számú újratöltésére.


K: A Privateer rendelkezik majd orvosi szobával? És az egyik bolt lehet egy orvosi rendelő ami ilyen irányú szolgáltatásokat nyújt? 

V: Noha eredetileg nem tervezték, hogy orvosi szobával rendelkezzen, fontolóra veszik, hogy hozzáadnak egy nagyon alacsony felszereltségű létesítményt amikor megkezdik a hajó belső tereinek kialakítását.


K: Az átalakítás ad extra biztonsági lehetőségeket a Kraken külső és belső terein, tekintettel a fedélzeten lévő népesség növekedésére?

V: A védett és biztonsági járőrök által őrzött magán piacon túl nincs hozzáadva további biztonsági funkció a Privateerhez.


K: Elérhető lesz játékon belül is az átalakító csomag?

V: A Privateer nem csak egy átalakítócsomag, ez egy különálló változat. És mint minden hajót és változatot – pár limitált kiadású hajó és változat kivételével – ezt is úgy tervezik.

Drake Kraken