A fejlesztők az ARGO MOLE bemutatását követően ismét összegyűjtötték a közösség által legfontosabbnak ítélt kérdéseket, hogy egy cikkben válaszolják meg azokat.

K: A MOLE legénységének lesz lehetősége megosztani a profitot, amit a bányászásból kapnak?

V: Bár ez nem közvetlenül a MOLE képességeihez kapcsolódik, de lesz lehetőség megosztani a profitot, egyelőre még csak a service beacon-ön keresztül. Azonban ezt a jövőben fejleszteni fogják, könnyebben lehet osztozkodni a jövőben, ahogy a küldetésekért járó jutalmakat meg lehet osztani


K: Mitől lesz jobb a négy fős MOLE, mint három darab Prospector?

V: Három különböző jármű fenntartása és üzemeltetése többe kerül majd, mint egyetlen, nagy járműé. Ezen felül a MOLE-nak egyedül akkora a kapacitása, mint három Prospectornak és a jövőben képes lesz egyszerre többféle bányászfejet használni.

A papírforma szerint – a MOLE nagyobb lézer-hatótávjáról nem is beszélve – a hajó fel fogja venni a versenyt több Prospectorral is, ha csak a bányászteljesítményt nézzük. Azonban a fő nyereség az időben, fenntartásban, koordinálásban van, valamint egy hajón könnyebb a legénységet irányítani, mint ugyanezt több hajóval megtenni. Ezenfelül az a tény, hogy a nagyobb hajóknak nagyobb raktere, lecsökkenti az utazással töltött időt a lelőhely és a piac között.


K: Hogy működik majd az NPC legénység a MOLE-on? Lesznek különféle szintű bányász NPCk, vagy bárki beülhet a székekbe?

V: Bármelyik NPCt fel lehet majd bérelni a munkára, de lesz, aki jobban fog teljesíteni, mint a többi. Ha egy nem-bányász képzettségű NPCt ültetünk a székbe, akkor az nem lesz annyira hatékony és nagyobb eséllyel robbantja fel a sziklát és vele együtt a hajót, mint az, akinek ilyen képzettsége van.


K: Hogyan tud majd dolgozni a játékos legénység a MOLE fedélzetén? Minden ülésben kell ülnie valakinek, hogy a lézerek dolgozzanak, vagy egy ember is elindíthatja őket és átülhet egy másik ülésbe?

V: A lézerek nem fognak működni, ha nem ül senki az ülésben, így mindegyik ülésbe kell valaki, hogy mindhárom lézer üzemeljen.


K: Az ARGO MOLE hajó rendelkezik bármilyen finomító képességgel?

V: Nem. Az ércek és egyéb anyagok finomítása egy másfajta funkció, amivel sem a MOLE, sem a Prospector nem rendelkezik.


K: A bányászlézereket egymástól függetlenül irányíthatjuk?

V: Igen, minden bányászlézer egymástól függetlenül irányítható és szükséges, hogy egy játékos üljön a kezelőfelületnél. Nem lesz arra lehetőség, hogy egyetlen játékos irányítsa mind a három lézert.


K: Felrakhatunk különböző fejeket a bányászkarokra?

V: Igen. Szeretnék, ha a játékosok kikísérleteznék, hogy melyik kombinációk a legjobbak a különböző feladatokra.


K: A tárolórekeszeket ki lehet majd dobni, mint a Prospectornál?

V: Igen, bár ez még nem működik az Alpha 3.8-as verzióban. A tárolórekeszek nagyon hasonlóak a Prospectoron látottakhoz, azonban nagyobb a tárhelyük, 12 SCU. Valamint mindegyik tárolórekesz helyett van kettő pót-rekesz.


K: A hajó ugyanúgy szűri az ércet, ahogy a Prospector?

V: A Prospector jelenleg nem szűri az érceket, de a MOLE és a Prospector is csökkenti a fedélzeten tárolt közömbös anyagok mennyiségét.


K: A bányászfejeket kicserélhetjük vonósugarakra?

V: Jelenleg csak különböző bányászfejeket lehet felrakni a karokra, ezek közül pár jobb érc-vonó képességgel rendelkezik. A jövőben terveznek még további lézer-variációkat, amelyek közül pár kifejezetten vonóképességekkel rendelkezik. A tényleges vonósugarak felrakását azonban nem tervezik. A MOLE felfüggesztései bányászspecifikusak, nem általános rendeltetésűek. A jövőben elképzelhető, hogy át fogják ezt gondolni, de egyelőre nincsenek ilyen tervek.


K: Ha egyedül repülünk a MOLE-al, akkor lesz lehetőség, hogy leparkoljuk azt egy aszteroida mellé, majd beüljünk egyesével a bányászállomásokra és aktiváljuk azokat?

V: Igen, de amint kiszállunk a székből, a lézer kikapcsol. A MOLE-t többjátékos hajónak tervezték és bár elméletileg lehet azt egyedül is üzemeltetni, úgy nem lesz hatékony.


K: A pilótaülésből lehet majd irányítani a lézereket computer blade-eket használva?

V: Nem, a bányászlézereket kizárólag a kezelőfelületükről lehet irányítani.


K: A bányászlézerek bármilyen irányba forgathatóak?

V: Ugyanolyan korlátozásai vannak, mint az összes toronynak, amelyeknek az egyik fő célja, hogy megakadályozza a kezelőt, hogy kárt tegyen a hajóban.


K: Mekkora a MOLE hivatalos üzemelési távolsága és a hajót egyedül, vagy partiban lesz értelme használni?

V: Az Alpha 3.8-ban arra számítanak a fejlesztők, hogy a hajó és legénysége egyedül fog dolgozni, de a későbbi frissítésekkel érkező új játékelemek célszerűvé teszik majd a csapatmunkát, amelynek során a csapat többi tagja finomítást, feldolgozást és szállítást végez majd.


K: A legénységi részen lesznek ágyak?

V: Igen, a hajó hátulján elhelyeztek négy ágyat, amik mentőkabinként is funkcionálnak. A hajón ezen kívül van zuhanyzó, WC, ruha- és űrruhatartó, valamint egy közös pihenőhely konyhával.

ARGO MOLE