A fejlesztők a Crusader Ares bemutatását követően ismét összegyűjtötték a közösség által legfontosabbnak ítélt kérdéseket, hogy egy cikkben válaszolják meg azokat.

K: Milyen gyors és fürge az Ares az olyan hajókhoz képest, mint a Sabre, Hornet, vagy Vanguard?

V: A többi Cursader hajóval ellentétben az Ares nem olyan fürge, mint ahogy arra a méretéből számíthatnánk. Ez az egyik dolog, amit feláldozott azért, hogy S7 méretű fegyvert hordozhasson. Ennek köszönhetően a kezelése inkább a Vanguardhoz és Freelancerhez közelít, nem a Sabre-höz, vagy Hornethez.


K: Milyen előnyöket nyújt egy S7 méretű ágyú több, kisebb, de összességében azonos sebzésértékű fegyverrel szemben? A nagyobb fegyvernek nagyobb átütőereje lesz a páncéloknál, vagy nagyobb távolságból lehet használni?

V: A nagyobb fegyverek nem csak nagyobbat sebeznek, de valóban nagyobb lesz az átütőerejük (amikor a fizikai sebzések bekerülnek), a fegyverek pedig sokkal tartósabbak, jobban ellenállnak az elhasználódásnak és a sérülésnek. Ennek eredményeként elképzelhető, hogy egy S7 méretű fegyver sebzése papíron akkora lesz, mint több, kisebb fegyvernek, de a nagyobb hatótávolság és átütőerő bizonyos célpontok ellen komoly előnyt jelent majd.


K: Mennyi lőszert tud magával szállítani az Inferno?

V: Az Inferno több lőszertartóval is ki lesz egészítve, ami a megszokottnál több lőszer szállítására teszi őt alkalmassá. Általánosságban elmondható, hogy kétszer-háromszor annyi lőszert szállíthat majd, mint amit egy átlagos ballisztikus fegyvernél tapasztaltunk.


K: A brossúra szerint az Ares nagy hatótávolságokra is alkalmas lesz. Ez alatt mit kell érteni? Lesz benne ágy és fürdő?

V: Az Ares egy együléses vadászgép, amelynek a pilótafülkén kívül nincs belső tere. A nagy hatótávolságot a fegyverre kell érteni, ami annak méretéből adódik, valamint a rakétákra, amelyekkel még fel van szerelve.


K: Mik azok az akkumulátorok, amiket az Ares brossurában említettek?

V: Az akkumulátorok olyan hajóalkatrészek, komponensek, amelyek a legtöbb hajón jelen lesznek. Ezek úgy működnek, mint a valódi életben látott akkumulátorok, fel lehet őket tölteni, majd amikor a hajó-erőmű inaktív, akkor ezekről lehet működtetni bizonyos rendszereket.


K: Ki lehet cserélni az S7 méretű fegyvert?

V: A fegyver a hajótest szerves része, nem lehet kicserélni a másik változat, vagy más hajó fegyverére.


K: Hol tart az Ares a hajógyártás folyamatában?

V: Jelenleg a tervek készültek el, de még ténylegesen nem kezdték el a fejlesztést. Az RSI Roadmap-en fel fogják tüntetni, hogy melyik negyedévben várható a megjelenése.


K: Miben különbözik az Inferno páncélozott változata az Ion változattól?

V: Az Inferno páncélja vastagabb és hatékonyabb lesz. Tömören, mielőtt a fizikai alapú sebzés bekerül, ez “több életerőt” jelent majd, de az után azt jelenti majd, hogy a páncélján nehezebb lesz átjutni. Az Ionnak viszonylag vékony páncélzata van, mivel az általa használt alkatrészeknek szükségük van arra a tömegre, amelyet a páncélzat foglalna el. Így a két hajó repülési jellemzői kiegyenlítődnek.


K: Mekkora az Ares fegyvereinek hatótávja és sebzése?

V: Minden ilyen adat még változtatás alatt áll, köszönhetően a hajók kiegyensúlyozásának és a nagyobb hajófegyverek bevezetésének, de ha a hajót ma adnák ki, akkor a sebzése 2400/mp lenne, a hatótávja pedig 8 km.


K: Egyetlen S7-es fegyver sebzésétől nem várható, hogy nagyobb legyen, mint több, kisebb fegyver kombinált sebzése. Mi teszi alkalmasabbá a nagy hajók elleni harcra az Arest, mint a Vanguardot?

V: Ahogy korábban említették, a sebzésrendszer jelenleg csak tisztán számokra hagyatkozik, de a fizikai sebzés bemutatásával és a hajópáncélok megjelenésével a kisebb lövedékek le fognak pattanni bizonyos páncélokról, mivel nem lesz elegendő kinetikus energiájuk, hogy átüssék azt. Így bár a Vanguardnak papíron azonos a sebzése, az S2 orrágyúk lehet, hogy át sem viszik majd egy nagy, vagy capital hajó testét.


K: Hány Ares szükséges ahhoz, hogy semlegesítse egy capital méretű hajó pajzsát? Elég ehhez egyetlen S7 méretű fegyver?

V: A Capital hajók – és azok pajzsai – különböző formákban, méretben és típusban érkeznek. A capital alkatrészek a modularitás hiánya miatt vannak a hajókhoz kötve, így nem lehet általánosságban beszélni a capital pajzsról.  A 890 és a Javelin is capital méretű hajó, de valószínűleg mindenki tisztában van azzal, hogy teljesen más számokról beszélhetünk a két hajó esetében.

Még általánosabban beszélve az Ares nem lesz képes arra, hogy egyedül legyőzzön egy capital hajót, de jó választás lesz a flottába, amivel ezt megpróbálják.


K: A bemutató videóban az Aresen két kisebb ágyú volt látható. Lesznek további fegyverváltozatok?

V: A bemutatóban mutatott fegyverek csak helyettesítésként kerültek oda, S7-es méretre felskálázva, hogy a hajó tervezése során is látni lehessen, hogy mit akarnak elérni.


K: Meg lehet oldani, hogy az Infernonak “BRRRRRRRRRRT” hangja legyen?

V: Mindent megtesznek, amit tudnak, azonban az Inferno fegyverének fordulatszáma kisebb, mint az A10-es repülőgép fő fegyveréé, de ettől még egyedi hangja lesz a Star Citizenben.


K: A brossúra azt írja, hogy az Arest úgy tervezték, hogy földi bázisról, vagy bolygó körüli pályán keringő hordozóról is indítani lehessen. Ez azt jelenti, hogy az Arest ki lehet majd küldeni Polarisból, 890 Jumpból, Idrisből, Javelinből vagy Krakenből?

V: A Capital hajók közül jelenleg egyedül a Javelin méretei engedik meg, hogy az Arest befogadják, a Polaris, az Idris és a 890 számára túl széles, de a Kraken leszállópályájára landolhat majd.