Amikor két éve bevezették a Roadmapot az oldalon, akkor azt a célt tartották szem előtt, hogy eljuttassák a megfelelő információkat azoknak, akik lehetővé teszik a Star Citizen és  a Squadron 42 elkészítését. Bár a cél azóta sem változott, azonban megértették, hogy az a formátum, amit használnak, nem tudja az elvárásaik szerint megjeleníteni azt a haladást, amit az Squadron 42 esetében elérnek.

Tisztázni szeretnék, hogy a Squadron 42 fejlődik és a CIG-nél elégedettek is a fejlődés ütemével, de azt is tudják, hogy a Roadmap nem mutatja ezt a fejlődést, ezért a területen változásra lehet számítani.

Jelenleg az olyan megoldásokon gondolkodnak, amelyek képesek bemutatni a belső határidőket, feladatmegoldásokat, így a Roadmap jobban igazodna a belső határidőkhöz és időbeosztásokhoz. Ez az új mód az Persistence Universe esetében is előnyökkel járna. Emellett további, fejlesztéssel kapcsolatos híreket mutatnak be a visszatérő Calling All Devs epizódokban. Azonnali intézkedésként több Sqadron 42 tartalomról beszélnek az Inside Star Citizen Sprin Report blokkjaiban és az egyéb hírekben. Ezen felül a havi Squadron 42 beszámolók mellé további videó formátumú bejelentkezéseket fognak készíteni Brian Chambers és a többi Squadron 42-n dolgozó fejlesztő részvételével.

De ha valakinek további ötlete van, akkor örömmel várják a visszajelzéseket itt is.

Változások 2020. március 13-án

Nincs említésre méltó változás, a feladatokon továbbra is dolgoznak, ahogy közelednek az Alpha 3.9-es verzió PTU-jának kiadásához.