A csapat megfeszítetten dolgozik azon, hogy az Alpha 3.9 elkészüljön és a játékosokhoz kerülhessen. Különböző okok miatt azonban nem valószínű, hogy határidőre elkészülnek. Ilyen például, hogy át kell állniuk az otthoni munkavégzésre, vagy hogy csiszolniuk kell a stabilitáson és játszhatóságon. Jelenleg az Evocati tesztfázisnál tartanak és a tervek szerint hamarosan szélesebb körű tesztelésre bocsáthatják a verziót és ahogy eddig is, ez után is be fognak számolni a fejleményekről.

Említésre méltó változások

  • Dokkolás | A munka a hajó-hajó és hajó-űrállomás dokkolás esetében megegyezik most, hogy a fizikai proxy elkészült. Így ahelyett, hogy külön dolgoznának a hajó-hajó és hajó-állomás dokkoláson, egy egységes dokkolás kártyába gyűrhatják ezeket, ami várhatóan a 4.1-es verzióban érkezik. Ezzel együtt a kártya leírása is megváltozott: a képesség, hogy dokkoljunk és lehívjunk hajókat, amelyek az űrállomáshoz csatlakoznak, vagy dokkoljunk egymáshoz két hajót. Ez a funkció szükséges a nagyobb hajók lehívásához bizonyos helyszíneken.
  • Biztonsági rendszer |Bizonyos dolgok miatt, amelyek lassabban készülnek el, mint számítottak rá, és szükségesek a Börtön-rendszerhez, valamint egy eddig be nem jelentett eseményhez, nem sikerült befejezni ezt a kártyát, így ideiglenesen leszedik a roadmapről és nem érkezik a mostani negyedévben, de várakozásaik szerint hamarosan visszatér.
  • Űrállomás tehermóló | A kártya leírását frissítették. A tehermólók olyan létesítmények a teherűrállomásokon, ahol a játékosok a rakománnyal kapcsolatos szükségleteiket intézhetik. Leadhatnak, vagy felvehetnek rakományt, vásárolhatnak új rakományt, vagy ezekkel kapcsolatos küldetéseket kezdhetnek.