A fejlesztők az Esperia Talon bemutatását követően összegyűjtötték a közösség által legfontosabbnak ítélt kérdéseket, hogy egy cikkben válaszolják meg azokat.

K: Hogy illeszkedik a Talon az eddigi lopakodó hajók sorába, mint az Eclipse, Prowler, Sabre, Raven és Hornet Ghost?
V: A Talon nem egy kifejezetten lopakodásra tervezett hajó, mint az Eclipse, hanem egy hajó, lopakodó képességekkel. Így valahol a Sabre és a Ghost között helyezkedik el.

K: Mennyire aerodinamikus a Talon?
V: A Talon sokkal jobban boldogul a légkörben, mint ahogy azt elsőre gondolnánk, köszönhetően az alacsony súlyának és az aerodinamikus szárnyfelépítésének.

K: Tervben van a rakéta-mechanika átdolgozása, ami igazolja, hogy egy könnyű vadászon 24 db S3-as rakéta legyen?
V: Vannak tervek, hogy ne csak jívtsák a bugokat, de fejlesszék is a rakétákat és az elhárító rendszereket a következő frissítésben, így adva egy kidolgozottabb játékelemet ennek a mechnaikának.

K: A brossúra a hajóhoz készült fegyvereket említ. Lesz lehetőség ezek leszerelésére és felszerelhetünk rájuk a gömcsukló helyett rögzített, S4-es méretű fegyvereket? Melyik alkatrészek lesznek a hajón cserélhetőek?
V: A szárnyakon elhelyezett fegyverek az Esperia által az eredeti Tevarin tervek alapján készített fegyvereke lesznek, mint amiket a Prowleren is láttunk és lecserélhetőek lesznek a “sima” fegyverekre. A Talon rakétaállványait is le lehet cserélni, azonban a Shrike verzió rakétaállványát nem, csak a rá kerülő rakétákat.

K: A manőverezést és mozgékonyságot tekintve hol helyezkedik el a Talon a jelenlegi könnyűvadászok listájában?
V: A jelenlegi könnyűvadászok között az Arrow és a Gladius között helyezkedik el, de ez még változhat, mire a hajó a játékba kerül.

K: A brossúra szerint a hajót felszerelték a Kabal III-on talált eredeti és egyedi elhárítórendszerrel, amelyek képesek radarjelet generálni, hogy az ellenfelek szellemekkel harcoljanak. Ez azt jelenti, hogy a hajó egy újfajta elektronikus hadviselésben használható fegyverrel érkezik, vagy csak simán reklámszöveg?
V: Ahogy korábban is említették, ki akarják terjeszteni a rakéta és elhárító játékelemet, ami érintheti az elektronikus hadviselést is. Pár másik hajónál is tervben van hasonló elhárítórendszer az eddigi chaff és flare rendszer mellé. Többek között a Prowler és a Vanguard Sentinel kaphat ilyet.

K: A leírás szerint könnyűpáncéllal érkezik a hajó, a brossúrában azonban közepes páncélzat van írva, melyik a helyes?
V: Ahogy minden könnyűvadász, úgy a Talon is könnyűpáncélzatot kap, a brossúrában szereplő adat elírás, amit javítani fognak.

K: A Talonban, vagy a Shrike változatban lesz ágy? A leválasztható pilótafülke úgy néz ki, mintha egynél több ülés férne el benne. Lesz a Talonnak belső tere?
V: A Talonban nincs belső tér a pilótafülkén túl, így lakótér sincs.

K: A Shrike szerepe a tervek szerint egy lopakodó rakétavető? Ha igen, hány rakéta tud egyszerre célt befogni és hányat lehet egyszerre indítani?
V: Igen, a Shrike szerepét akár így is meg leeht határozni, ha a nem rakétákra fókuszáló hajókkal vetjük össze és több rakéta is tud célt befogni és célra indulni, ha játékba kerül a rakétarendszert fejlesztő frissítés. A pontos szám a hajó számítógépétől függ majd, a rakétákra koncentráló hajók pedig alapvetően többet lesznek képesek kezelni.

K: A brossúra azt írja, hogy a hajó légpajzsot használ, ez a belsőre vonatkozik, vagy egy egyedi ki- és beszállási módszerre? Vagy csak azért említették, mert ez is Tevarin hajó?
V: Részben a Tevarin származás miatt lett említve, részben pedig azért, mert katapultálás esetén a pilótafeülke légpajzzsal zárja le magát.

K: A Talon meg fogja kapni a Phalanx pajzsot már a játékba kerüléskor?
V: A megjelenéskor ugyanúgy fog viselkedni a pajzs, mint ami a Prowleren és Defenderen van, amelyek a kialakításukban Phalanx pajzsok, így 100%-os ballisztikus elnyelést és komolyan megerősített pajzsteljesítményt nyújtanak. Vannak tervek, hogy tovább fejlesszék a Phalanx pajzsokat, de egyelőre még nem állnak rendelkezésre részletek.

K: A játékosok tudják majd irányítani a pilótafülkét katapultálás után?
V: A kilőtt pilótafülke nem lesz irányítható, nem parazitahajóként kell elképzelni, hanem mint egy mentőkapszulát, ami sodródik a kilövés irányába.

K: A pilótafülke katapultrendszere a megjelenéskor már működni fog, vagy később kerül majd be?
V: Legalább úgy fog működni, mint egy átlagos katapultülés, azt kivéve, hogy előrefelé repül, nem függőlegesen (a hajó menetirányát véve alapul). Amikor a mentőkabinok technológiája rendelkezésre áll, az összes hajót – köztük a Talont is – frissíteni fogják ezzel.

K: Miben különbözik majd a Talon a többi vadásztól?
V: A hajó tűzerőben a Gladius és a Buccaneer között helyezkedik majd el. Kevesebb, de nagyobb fegyverekkel lesz ellátva. A mozgékonyságot tekintve a Gladius és az Arrow között lesz. Úgy gondolják, hogy a hajó be fogja tölteni a fenti hajók közötti rést, amit több játékos is szeretett volna.

Megjegyzés

A válaszok a jelenlegi törekvéseket és elképzeléseket tükrözik, így fenntartják a jogot, hogy a fejlesztés alatt felmerülő tényezők miatt azokat a megfelelő irányba módosítsák.

Eredeti cikk.