A 3.11-es frissítésben az összes rest stop körül engedélyezett lesz a harc az Armistice (fegyverszüneti) területen. Ez egyelőre csak a hajókra vonatkozik, az fps harc továbbra se lesz engedélyezve, ez majd későbbi frissítésben jön. Nyilván nem lehet csak így szimplán engedélyezni a harcot, ezért az állomások ezen a területen megfelelő védelmet és rendőri intézkedéseket biztosítanak.

– Néhány méretben és típusban rombolható védelmi lövegek kerülnek hozzáadásra a rest stopokra és körkényükre. Ezek mérete a leszállóhelyekre helyezett kicsi S4-es tornyoktól a “Claim Jumpers” küldikben látott S6os tornyokig terjednek, valamint az állomás köré új S10-es tornyok kerülnek. Miután megsemmisültek 5 perc elteltével újra megjelennek. A jövőben ezt a rendszert szeretnék fejleszteni és egyensúlyozni.

– Biztonsági reagálás rendszert hoznak létre, ami az adott területen lévő játékosok crime statjának összessége alapján (amit belsőleg “hő”-nek hívnak) generálja le a megfelelő erősségű biztonsági erőket ellensúlyozás képen. A rendszer gyorsan reagál az adott terület hőjének (bűnözők) növekedésére új hajók generálásával és az esetleges gyengébb ellenfelek kiiktatásával. A rendszer lassabban reagál a saját tagjainak kiiktatására, ha az nem növeli tovább a hőt (bűnözők számát), valamint biztonsági őrjáratot tart fent, hogy a hő folyamatosan csökkenjen.
Ezt a rendszert a játékosok által használt hajók figyelembevételével fejlesztik tovább.

– Új szabálysértés hoztak létre “Armistice Violation” néven. Ez súlyos bűncselekmény és a játékos akkor kapja, ha a fegyverszüneti zónában más hajót vagy állomásvédelmet sebez meg.
Ebben türelmi idő és díj lesz, amiben figyelmeztetik a játékost, hogy a további szabálysértés bűncselekményhez vezet. Az első implementációnál ez az új szabálysértés csak 1 napig lesz aktív a játékos bűnügyi nyilvántartásában.

– Ha a játékos crime stattal lép be a fegyverszüneti zónába, vagy ott kap ilyet, figyelmeztetést kap, hogy azonnal hagyja el a zónát.

Természetesen a visszajelzések figyelembevételével a fent felvázolt új működés változhat/finomodhat.