Az űrharc kétségtelenül fontos része a Star Citizennek, ide tartoznak a rakéták és azok elhárítása. A célunk, hogy több, régóta várt, javítást tegyünk a 3.11-es verzióban a rakéta/elhárítás játékmenethez. Előkészítjük a technikát és játékmenetet a jövőre érkező nagyobb változásokhoz, az úgynevezett rakéta operátor móddal. Kérjük, ne feledjétek el, ezek a rakétákkal kapcsolatos fejlesztések nem véglegesek, hanem egy lépés a megfelelő irányba a mélyebb harci tapasztalatok felé.

Rakéták

Jelenleg egyidejűleg 4 rakétával való célbefogást engedélyezzük. Ezenkívül csak egy rakétával lehet célt befogni rakétaállványonként. Ez azt jelenti, hogy a több rakétaállvánnyal rendelkező hajók több célbefogásra képesek, valamint a rakéta indítás jobban eloszlik a teljes hajón.
A célbefogás folyamata megváltozott, ha a pilóta hagyja, hogy a célpont kirepüljön a célbefogó jelen kívülre akkor a rakéta hatástalanítja magát és a befogási folyamatot elölről kell kezdeni.

 • A rakéták nem jegyzik meg véglegesen a célpontjukat, ha egy pilóta sikeresen kitér egy rakéta elől akkor az (a rakéta) megpróbálja újra befogni a célt ahelyett, hogy egyből a célpontot követné. Ha ez sikertelen akkor egy idő után megsemmisít magát.
 • Egyszerre csak egy típusú rakétával lehet tüzelni. Ha a játékos egy aktív rakéta célponttal rendelkezik de úgy dönt, hogy átvált egy másik típusra (például Ignites-ről Arresters-re) akkor az összes befogott célpont törlődni fog.
 • A rakéták most már megfelelően reagálnak az elhárítókra.

Rakéta elhárítók

Úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi rakéta elhárítás működését átgondoljuk, hogy még érdekesebb játékmenetet tegyünk elérhetővé. A legjelentősebb különbség a 3.10-hez képest az, hogy a játékos már nem a támadó rakéta típusának megfelelő elhárítást választja ki. Helyette a játékos azt dönti el, hogyan kell a rakétát elhárítania. Ez egy “csali” (decoy) kidobásával vagy “zajtér” (noise field) telepítésével történik (ezek még nem a végleges nevei az új elhárításnak).

 • A “csali” egy olyan objektum ami hatékonyan hoz létre egy erős jelforrást ami vonzza a rakétát. A 3.11-ben az összes rakéta típus változó mértékben reagál a csalikra. Természetesen a csali korlátozott ideig lesz aktív. Ha egyszer a csali kiég a rakéta megpróbálja az eredeti célt újra befogni. Akár egy másik hajóban is megpróbálhatod használni az elhárítást, hogy megmentsd a barátod.
 • A “zajtér” egy kis területet hoz létre amiben a jelek aktívan torzulnak és elakadnak. A zajteret telepítő hajó egy kis lövedéket lő ki ami felrobbanva apró részecskéket szór szét, amik zavarják az érzékelőket azok típusától (ER, IR, CS) függetlenül. Ha a hajó jele megfelelően alacsony, a pilóta akár el is elrejtőzhet ebben a “felhőben”. Azonban ez a hajó érzékelőit is aktívan zavarja, tehát a radar által érzékel kontaktok is eltűnnek. Természetesen ez a rakétákra is vonatkozik.
 • A nagyobb hajók, mint pl a Carrack, nagyobb elhárítókkal rendelkeznek, hosszabb és erősebb hatással.
 • Az összes elhárítással kapcsolatos billentyűzet beállítás frissítve lett.
 • Az elhárítás vizuális effektje is frissítve lett és most már megfelelően jelenik meg.

Rakétákkal kapcsolatos HUD frissítések

A rakéta játékmenet változásának támogatásához felvettünk és módosítottunk pár HUD widgetet:

 • Hozzáadtunk egy lőszer kijelzőt ami mutatja az elhárítók rendelkezésre álló számát (a HUD bal alsó részén).
 • Hozzáadtunk egy widgetet ami a kiválasztott rakéta adatai mutatja (a HUD jobb alsó részén). Megmutatja, hogy milyen kereső fej típussal rendelkezik a rakéta, mennyi van belőle a hajón, és az aktív rakéta célbefogások számát.
 • A bejövő rakétákra figyelmeztető rendszer ki lett bővítve. Most mutatja a becsapódás várható idejét, minden bejövő rakétára. Ez jobb stratégiát tesz lehetővé ahhoz, hogyan is akarod leküzdeni a bejövő rakétákat.