A 3.11-es frissítésben, az alábbi változtatásokat vezetik be a törvény rendszerben:

  • Az a játékos akit bármelyik npc vagy játékos megtámad, jogot kap a támadók letartóztatására és egy időzítő indul rajtuk (a támadón). Ha a játékos bármilyen oknál fogva meghal amíg az időzítő aktív, a támadók letartóztatásra kerülnek. Ez az időzítő 1-3 percig tart, kiterjesztve az npc-vel folytatott harc szintjéig, vagy addig amíg a megtámadott játékos sikeres quantum ugrást nem indít.
  • A játékosnak felajánlásra kerül a vádemelés/megbocsájtás opció az ellene elkövetett bűntett miatt. Ez alapértelmezetten vádemeléssel jár a nem csapat tagokra nézve, és az értesítés figyelmen kívül hagyása esetén a a csapattagoknak is.
    Ez lehetővé teszi, hogy egy játékost csak akkor öljenek meg csapatba hívva ha vádemelést kap. A tömeges pvp csatákat szervezők ennek örülhetnek. Feltéve ha az összes fél hajlandó megbocsájtani az elkövetett támadásokat, de így nem kell félni attól, hogy a mókát elrontaná a támadás miatt kapott bűnözési szint.
  • A játékosok közvetett megölését gyilkosságról kisebb emberölési bűntettre módosítottuk bizonyos esetekben. Ebben foglaltatik az ha egy játékost járművel zúzol össze, a gyilkosságot valamilyen robbanással váltod ki, pl felrobbanó hordóval vagy hajó önmegsemmisítéssel. Valamint emberöléssé minősítettünk minden hajón elkövetett gyilkosságot, a pilóta kivételével.
  • A rakétával való célbefogás mostantól ellenséges fellépésnek minősül, és felhatalmazza a célpontot arra, hogy megtámadjon önvédelemből. Ez vonatkozik az npc-re is, tehát ha ezt (rakéta befogás) a bűnüldöző szervek (npc rendőr) felé teszik akkor az AI is támadani fog, mivel a rendszer a törvény képviselőjének megtámadásaként értelmezi. Ezt a funkciót a rakéta rendszer jövőben változásainak megfelelően fejlesztik.
  • A quantum snaring (amikor QT-ből szedsz ki valakit) most akkor ad szabálysértést ha a játékos sikeresen kiszedett egy hajót, és minden egyes hajó után kap egyet. Korábban már az eszköz bekapcsolásnál járt a szabálysértés.
    (+infó: a snare egyben dampenerként is működik jelenleg)
  • A quatnum dampening (amikor QT-ba ugrást gátolsz) nem lesz többé bűntény ha a célpont ellen letartóztatási joga van a játékosnak.
  • A játékos most már nem tudja elkerülni a biztonsági erők vizsgálatát azzal, hogy feláll a székből.
    (Hajaj vége a jó világnak 😀 )
  • A leszálló helyen való ütközés nem lesz bűntény ha egy csapattárs követi el. Ez azért van, hogy ne büntessük a csapattagokat azért, ha egy picit arrébb lökik a másikat. De ha ez olyan súlyos, hogy a haláloddal vagy a hajód megsemmisülésével jár akkor képes lehetsz bűnként kezelni a csapattagra nézve.

    szerkesztői megjegyzés:
    Fontos tudni, hogy a játékban a bűntény (cime) és szabálysértés (infraction) különbözik. Előbbinél a bűntény súlyosságától függően növekedik a bűnözői szinted (crimestat) ami akár súlyos korlátozásokkal is járhat rád nézve (pl nem kapsz mindenhol leszállási engedélyt és szó nélkül tüzet nyithatnak rád). Míg a szabálysértésnél először pénz büntetést kapsz, aminek kifizetési határideje van, és ha ezt nem teljesíted akkor utána fog növekedni a bűnözői szinted.
    Azt is tudni kell, hogy most még nincs a játékban letartoztatás funkció. Ezt később implementálják a játékba így jelenleg a letartóztatás akkor történik a célpontot, aki ellen letartóztatási jogod van megölöd, így az börtönbe kerül ahol letöltheti a megérdemelt büntetését.