Miért számít a szavazatod?

Minden 10 évben a birodalom polgárai összegyűlnek, hogy megválasszák a következő imperátort. A biztonság, a gazdasági fejlesztések, a katonai kiadások, a külkapcsolatok, valamint az általános etikai és erkölcsi nézetek alakulását erősen befolyásolja az imperátor személye és a tervei.

A választás eredménye hatással lesz arra, hogy a birodalom a következő években hogyan változik és hogy a benne élők milyen tapasztalatokat gyűjthetnek. Az idegen fajokkal fenntartott kapcsolatok fejlődhetnek, vagy visszaeshetnek, a gazdaság növekedhet, vagy válságba is kerülhet… sok különböző út áll előttünk és a CIG elkötelezett abban, hogy megtegye a következő lépést a nyílt fejlesztésű játékok világában és a közösségre bízza, hogy milyen irányba haladjon tovább az UEE.

Október 10-én minden támogatónak lesz esélye beleszólni, hogy hogyan fejlődjön a Star Citizen. Ezért fontos, hogy megfontoltan válasszunk jelöltet és segítsünk formálni az univerzumot!

Az, aki eleget tett a polgári kötelességének, kap egy Spectrum kitűzőt, a választott jelöltjével, így könnyen támogathatja az adott jelöltet. Mindenki tartsa észben, hogy 10 évente van imperátor választás és később nem lesz esély megszerezni ezt a különleges kitűzőt.

10 éves terv

“A csillagokon át vezető utunk feltérképezésében nincs jelen a sors, csak az eltökéltség” – Pali Laumet

A birodalom minden évtizedben tart egy különleges választást, hogy kijelöljék a következő imperátort. Az imperátor egyszeri, tíz éves cikluson keresztül vezeti a birodalmi kormányt, ennek során felügyeli a kormányzati ágakat, ő a diplomácia feje, aláír és megvétóz törvényeket, amiket a szenátus megszavazott, stb.

Az imperátor megválasztásában a szenátorok megválasztásához hasonlóan csak a birodalom polgárai vehetnek részt. Az egy éves választási procedúra a múlt év októberében kezdődött, amelynek során a birodalom polgárai jelölhették magukat. Januárban, az elsődlegesen szavazás során került ki az a 10 jelölt, aki bekerült a második körbe. Áprilisban, a második szavazás során a fenti 10 jelöltből kellett kiválasztani a végső körbe kerülő 5 jelöltet. Ennek az 5 jelöltnek októberig volt esélye meggyőznie a polgárokat, hogy szavazzanak rájuk a két hetes szavazási időszakban, amely október 10-én, az Állampolgárság napján kezdődik. A 2950-es imperátorválasztásban izgalmas jelölteket ismerhettünk meg, akár a civil, akár a közszférából. A jelöltek röviden összefoglalták a kampányígéreteiket és megosztották a választókkal, hogy imperátorként mi lenne az első dolguk.

Az imperátorra kizárólag a birodalom polgárai szavazhatnak. Minden polgár egy szavazatot adhat le a végső szavazás során 2950. október 10. és 24. között. A jelöltek felsorolása a vezetéknevük abc-sorrendjében történt.

Laylani Addison

Első feladat: Lazítana a jelenlegi mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatások korlátozásán és engedné, hogy az új ötletek és innovációk a birodalom érdekeit szolgálják.

Központi kampányígéret: Növelné a kormányzati forrásokat az oktatás és a kutatás területén, hogy a fejlődés egy új időszakát indítsa el. Engedélyezné a komolyan felügyelt mesterséges intelligencia kutatásokat, hogy támogassa a fenti célokat.

Személyes nyilatkozat: Sosem felejtem el az első Xi’an hajót, amit láttam. A formája ismerős volt, de fura… a jelenléte gyönyörű, de félelmetes. Kisgyerekként riadtan állva Oya III űrkikötőjében ez az idegen hajó nyugtalanított, de egyben izgatott. Elbűvölt, mindent áttanulmányoztam a Xi’an hajókról és rájöttem, hogy a nyilvánvaló különbségek mellett számos hasonlóság is megtalálható. Ez a felismerés inspirált egy egész életen át, hogy higgyek abban, hogy a tanulás elengedhetetlen lépései az empátiának és a dolgok megértésének.

Számos emberrel beszéltem birodalom szerte, akik hasonló izgalmakat és félelmeket említettek a jelenlegi helyzetben. Nem tagadhatom, hogy jelenleg hatalmas kihívásokkal állunk szemben egy rettenetes háborútól kezdve a hatalmas gazdasági egyenlőtlenségekig, de – köszönhetően a kutatóként és tudósként szerzett tapasztalatomnak – elutasítom, hogy a félelmeim irányítsák a jövőmet és arra koncentrálok, hogy az előttünk álló lehetőségekre koncentráljak.

Úgy hiszem, hogy a birodalom betegségeit orvosolhatjuk az oktatás és a fejlesztés segítségével. Harcolni fogok, hogy a birodalom központi kormányát átformáljuk egy olyan intézménnyé, amely az ismeretek és a változások segítségével javítja az állampolgárok életminőségét. Egy új birodalom vár ránk, ha elég erősek vagyunk, hogy megalkossuk.

Jelenlegi foglalkozás: Az Alkalmazott Tudományok dékánja a Mentor Egyetemen, Oktatási Szóvivő
Politikai kötődés:
Független
Támogatók: Egyesült Oktatók, Fajok Közti Béke Intézet, Egyesült Földi Birodalom Tudományos Közösség

Titus Costigan

Első feladat: Élénkítené a gazdaságot úgy, hogy kivezetné a hátráltató szabályozásokat, amelyek lelassítják a rendszerek közti kereskedelmet, a gazdasági növekedés által generált nagyobb adóbevételeket pedig a védelmi kiadásokra költené.

Központi kampányígéret: A gazdasági aktivitás növelése az üzleti szabályok egyszerűsítésével. A központi kormány a birodalom védelmére koncentrálna, akár külső, akár belső fenyegetésről van szó.

Személyes nyilatkozat: Azért indulok az imperátori székért, mert hiszem, hogy rendelkezem a kellő tapasztalattal, ami szükséges ahhoz, hogy a birodalmat a legvirágzóbb évtizedbe vezessük. A civil szektorban elért sikerek megtanítottak arra, hogy egy hatalmas, rendszereken átívelő művelet végrehajtása nem csak ambíció és képzelőerő kérdése, hanem a pénzügyi felelősségé és egy erős, innovatív gondolkodókból álló csapaté, akik kihívásokat támasztanak és hajtanak engem. Tudni kell, hogy nem azért indulok a pozícióért, mert tévesen úgy gondolnék rá, mint örökségre, vagy születési jogra, hanem azért, mert meg vagyok győződve arról, hogy a birodalom legjobb napjai állnak előttünk és az előremutató vezetésem alatt a birodalom a béke és a jólét felé vezető úton indulna meg.

Jelenlegi foglalkozás: Az Esrua Industries vezérigazgatója
Politikai kötődés: Egyetemes Párt
Támogatók: Üzleti Gazdasági Tröszt, Kereskedők Céh, Rendszerek-közti Szállítók Szövetsége

Paul LeSalle

Első feladat: A gazdasági jólét kiterjesztésének első lépéseként újraértékelné a Fair Chance Act törvényt. Túl régóta vannak érvényben azok a nevetséges korlátozások, amelyek tiltják az embereket, hogy kitermeljenek alapanyagokat kihalt területekről, vagy hogy élvonalbeli technológiákat használjanak, amelyek képesek ezeket az alapanyagokat a fejlődő életformák minimális zavarásával betakarítani.

Központi kampányígéret: Lehetővé tenné az egyének boldogulását az adók és szabályok lazításával, beleértve bizonyos fegyverkorlátozások feloldását és a Fair Chance Act átdolgozását, hogy az a modern időkhöz igazodjon. A kisebb súlyú bűncselekménye elkövetői szabadságvesztés helyett pénzbüntetést kaphatnának, ami pozitív hatással lehetne a társadalomra.

Személyes nyilatkozat: Paul LeSalle a közösség szolgálatának és a birodalom mindenki számára jobbá tételének szentelte az életét. Hisz abban, hogy a kormány fő feladata, hogy megvédje az egyének szabadságjogait, akik így boldogulhatnak, gazdagodhatnak. Évtizedekig védte ezeket a politikai nézeteket különféle politikai arénákban. Őt érte a megtiszteltetés, hogy képviselhesse a nagyszerű Goss rendszert a szenátusban, ahol felszólalt egy igazságosabb adórendszerért, készített egy ösztönző rendszert a vállalatoknak, hogy a nyomorgó bolygókon segítsenek. Az elmúlt nyolc évben büszkén szolgálta a Centralista Pártot elnökként, egyesítette a pártot annak alapideológiája mentén és birodalom szerte fontos győzelmeket segített kiharcolni.

Paul dolgozott a növekvő kormányzati rendszerrel és az ellen is, és most felkészült, hogy az emberiséget egy új, izgalmas irányba vezesse. Egy olyan irányba, amely megvédi az embereket a külső veszélyektől, miközben továbbra is elősegíti a szabadságukat és lehetővé teszi az álmaik üldözését. Paul egész életében erre a pillanatra készült és készen áll, hajlandó és képes is olyan merész ötleteket megvalósítani, amelyek egy emberekért működő kormányt építenek.

Jelenlegi foglalkozás: Politikus, a Centralista Párt volt elnöke
Politikai kötődés: Centralista Párt
Támogatók: Centralista Párt, Csillagközi Vállalkozások Föderációja, Wakana Közösség

Mira Ngo

Első Feladat: Legelőször kikiáltanám Terrát az Egyesült Földi Birodalom új fővárosának és elkezdeném a folyamatot, hogy a kormányzati szerveket átköltöztessem a rendszerbe.

Központi kampányígéret: A főváros Terrára költöztetése annak szimbólumaként, hogy a jövőre fókuszálunk. Törvényen kívül kerülne a terraformálás, a Közösségi Törvényt kiterjesztené, hogy még több polgárt és civilt védjen és előírná, hogy a kormányzati szervek több Tevarint foglalkoztassanak, így beleszólásuk lehetne a birodalom jövőjébe.

Személyes nyilatkozat: 2793. április 30. napon a nagymamám belépett a birodalom szenátusának épületébe és leadott egy történelmi szavazatot a Kormányzati Modernizációs Törvény keretében, ahol csupán három szavazaton múlt, hogy a birodalom fővárosát nem költöztették a Földről a Terrára. Ez a remény, hogy átformáljuk a kormányunkat, hogy az teljes erejében megnyilvánulhasson, sosem halt meg. Majdnem 150 évvel később én indulok azért, hogy imperátor legyek és az álmot, hogy újraformáljuk a birodalmat Terrával a központjában valósággá váltsam.

A közösségi szolgálatnak szenteltem az életemet és a valaha megválasztott legfiatalabb szenátor voltam. Erre az óriási megtiszteltetésre csak azért volt lehetőségem, mert szenátorként a nagymamám és az apám szeretett és megbízható szószólói voltak egy nyitottabb és haladóbb birodalomnak. Ma büszkén hordom a palástot és rengeteg szavazás van mögöttem, amelyek alátámasztják a hitemet. Hiszek abban, hogy ennek a birodalomnak égetően szüksége van új ötletekre és nézőpontokra, hogy egy jobb jövőt teremtsünk mindannyiunknak. Meg kell mutatnunk, hogy az emberiség valóban tett egy lépést előre és mindent megtesz azért, hogy a saját jövőjét irányítsa. Az, hogy a Terrát jelöljük ki a birodalom fővárosának egy ilyen elmozdulást jelent és innovatív megoldásokra fogja ösztönözni az embereket a folyamatosan felmerülő problémákra. Építsünk egy kormányt együtt, amely tiszteli a múltunkat, de határozottan a jövőre koncentrál.

Most itt a lehetőség, hogy részt vegyenek egy szavazáson, amely segít megvalósítani az álmot, hogy a birodalom fővárosa Terra legyen. Támogassanak engem a következő nagy, társadalmi forradalomban, amely megnyithatja birodalmunk új növekedési és fejlődési időszakát.

Építsünk egy jobb jövőt mindannyiunknak és hozzunk haladást az embereknek!

Jelenlegi foglalkozás: Terra szenátora az Egyesült Földi Birodalom szenátusában
Politikai kötődés: Átmeneti Párt
Támogatók: Átmeneti Párt, Jövő Határ Alapítvány, Diplomaták a Tartós Békéért

Illyana Sharrad

Első Feladat: Illyana felgyorsítana minden rendszerben egy infrastrukturális projektet. Ez biztosítaná a régóta esedékes közmunka fejlesztéseket, munkalehetőségeket teremtene és megnövekedett gazdasági aktivitást eredményezne az egész birodalomban.

Központi kampányígéret: Növelné az infrastruktúrára költött kiadásokat, hogy munkahelyeket hozzon létre és fejlessze a birodalom gerincét. Befagyasztaná a Synthworld kutatásait, hogy értékelje annak jelenlegi helyzetét. Bejelentené az “Aktív elkötelezettség” programot, amely megkövetelné, hogy a támogatást kérők más módon – például önkéntességgel – segítsék a birodalmat, a támogatásért cserébe.

Személyes nyilatkozat: Illyana Sharrad főtitkár arra tette fel az életét, hogy fejlessze a birodalmat. Az elmúlt nyolc évben az a megtiszteltetés érte, hogy Costigan imperátort szolgálhatta mint főtitkár és felügyelte a több billió kredites infrastruktúra fejlesztést a birodalomban. Mielőtt a közösség szolgálatába lépett volna, Illyana a privát szektorban dolgozva védte meg az adófizetők pénzét azzal, hogy feltárt egy korrupciós hálózatot, amelynek központjában a közfoglalkoztatási projektek álltak.

Illyana nem csak azért indul a következő imperátori pozícióért, mert ő a legerősebb kapocs a jelenlegi kormány és egy izgalmas, új jövő között, hanem azért is, mert rendelkezik a tapasztalattal és képességgel, hogy irányítsa a birodalom összetett bürokráciáját és új irányba vezethesse azt. A tábornokoknak hagyná, hogy tovább vezessék a sikeres hadjáratokat a Vanduulok ellen, újraépíteni a birodalom szerte omladozó infrastruktúrát és új programokat indítana, amelyek ösztönöznék a polgárok szerepvállalását.

Illyana hidakat akar építeni, nem lerombolni akarja azokat, mivel az első kézből szerzett információk megtanították neki, hogy a birodalom legfőbb problémáit csak úgy lehet megoldani, ha annak polgára egységesen lépnek fel.

Jelenlegi foglalkozás: Jelenlegi főtitkár
Politikai kötődés: Egyetemes Párt
Támogatók: Egyetemes Párt, Egyesült Közszolgák, Polgári Elkötelezettség Társaság