Nagyjából az idei év Intergalaktikus Űrhajó Expojának felénél tartunk, ezért úgy gondoltam, hogy érdemes lenne összefoglalni, hogy eddig mi is történt.


November 20. | Consolidated Outland – ARGO Astronautics – Greycat Industrial


Rögtön az első napon bemutatkozott egy új kezdőhajó, a Consolidated Outland Nomad. Ez egy kisméretű szállítóhajó, ami a magányos játékosoknak lehet jó választás a játék kezdetén. A hajót bemutató cikket mi is lefordítottuk, ezt itt érhetitek el: Gyártósor | CO Nomad

A Whitley’s Guide is minden nap új videóval jelentkezett, a november 20-i természetesen a Nomaddal foglalkozott:

Emellett a kiállítóteremben eredeti, vagy hologram formában megtekinthető volt számos hajó és jármű, sőt, a már repülhető hajókat ingyen ki is lehetett bérelni.

Consolidated Outland:

ARGO Astronautics:

Greycat Industrial:

A fentiek mellett ezen a napon lett elérhető a Live szervereken a Mercury Star Runner is, amiről még a régi oldalunkon írtunk (itt éritek el a cikket), valamint a hajó az egyik főszereplője a következő kisfilmnek:


November 21. | Aegis Dynamics


A második napon megnyílt az Aegis Dynamics különterme is, ahol idén nem volt újdonság, de a régi, nagyszerű hajókat újra megtekinthettük.

Whitley’s Guide:

A kiállított Aegis Dynamics hajók:


November 22. | Anvil Aerospace


A harmadik nap az Anvil Aerospace napja volt, de sajnos ők sem hoztak új hajót a kiállításra.

Whitley’s Guide:

A kiállított Anvil Aerospace hajók:


November 23. | Crusader Industries – Tumbril Land System – Kruger Intergalactic


A negyedik nap ismét több gyártó mutatta be a saját termékeit, most a Crusader, a Tumbril és a Kruger kapott lehetőséget.

Whitley’s Guide:

 A Mercury a Crusader Industries első repülhető hajója, így egyből csodálatos központi elemévé is vált a kiállítócsarnoknak.

Crusader Industries:

Tumbril Land System:

Kruger Intergalactic


November 24. | MISC – Musashi Industrial and Starflight Concern


Ezzel el is érkeztünk a félidőhöz, az ötödik naphoz, amikor a MISC kapta meg az egyik csarnokot, hogy bemutassa az egyedi, Xi’an technológiákkal fűszerezett hajóit. Ahogy a legtöbb gyártó, úgy a MISC sem hozott magával új hajót, pedig biztos, hogy a Hull sorozatot sokan várják már.

Whitley’s Guide:

A kiállított Musashi Industrial and Starflight Concern hajók:


A következő napok


Végül nézzük röviden, hogy mi várható a következő napokban:

Még a mai napon, november 25-én kapja meg a termet a Drake Interplanetary, amely szintén számos hajóval rendelkezik azok számára, akiknek fontosabb a jó ár, mint a megjelenés. A Drake hajók ismertek arról, hogy a nekik szánt feladat végrehajtására koncentrálnak, de egyelőre nem várható új hajó, vagy repülhetővé váló hajó a gyártótól.

Ugyanez várható a november 26-án érkező Aopoa, Banu és Esperia hajókkal is. Ez a nap lesz az idegen hajók napja és bár a Talon itt van a kanyarban, meglepetés lenne, ha megjelenne az Expo ideje alatt.

November 27-én az Origin mutatja be a hajóit, ami a Drake hajókkal szemben hatalmas hangsúlyt helyez a megjelenésre és a luxusra. Az Origin nemrég bővült a 100-as sorozattal, így ezeket érdemes lehet kibérelni annak, aki még nem tudtak kipróbálni őket.

A gyártók bemutatóját november 28-án a Roberts Space Industries zárja és itt a fentiekkel ellentétben várható meglepetés, sok jel mutat arra, hogy megérkezik az új RSI Gunship, de azért senki ne tegye fel rá a teljes vagyonát. A jó hír, hogy már csak három nap és kiderül, hogy igazak-e a pletykák.

Végül november 29-e és december 2-a között a “Best in Show” kerül megrendezésre, ahol az idei hajóverseny nyertesei kapnak nagyobb figyelmet.