Ebben a cikkben a fejlesztők a játékosok RSI Perseus ágyúnaszáddal kapcsolatban feltett kérdéseire válaszolnak.

K: Az S7-es ágyúk egyedi lőszert használnak és mennyit képes ebből a lőszerből szállítani a hajó? A brosúrában lévő képeken látható a torony alatt egy ballisztikus lőszeradagoló: beállíthatjuk a lőszert, hogy robbanófejes, vagy például páncéltörő legyen? Az S7-es ágyúk lecserélhetőek lesznek, vagy állandóak, mint az Ares fegyverei?
V: A jelenlegi tervek szerint a Perseus fegyverei ballisztikus S7-es fegyverek lesznek tényleges lőszerrel, amelyek típusa váltható lesz.

K: Hol tart a hajó a gyártási folyamatban?
V: Jelenleg a tervezési fázisban, a gyártása még nem kezdődött meg.

K: Mennyire erősen lesz páncélozott?
V: Komoly páncélzattal rendelkezik majd a saját méretkategóriáján belül, amit úgy terveztek, hogy komoly sérüléseket is kibírjon, de nem lesz olyan erős, mint egy capital hajó.

K: Mi a képen látható kitüremkedések célja?
V: Jelenleg csak dekoratív elemek, hogy a hajó agresszív megjelenését fokozzák. Elképzelhető, hogy a későbbiekben keresnek valamilyen hozzájuk kapcsolódó technológiát, például szenzoroknak adhatnak helyet.

K: Mi az a legnagyobb hajó, ami ellen a Perseus S7-es ágyúja hatékony? Mennyire lehet majd használható olyan nagyobb hajók ellen, mint a Polaris, 890 Jump, Idris, vagy a Javelin?
V: Az a cél, hogy minden nagy méretű hajó ellen hatásos legyen. Ha capital hajók kritikus pontját találja el, akkor ugyanannyira hatékonynak kell lennie, mint a Crusader Ares S7-es fegyvereinek.

K: Van a hajón fegyverszoba, vagy fegyvertároló, orvosi részleg, vagy katonák szállítására alkalmas helyiség? Másrészt mi szüksége van egy járőrhajónak arra, hogy egy terepjárót szállíthasson?
V: A hajót a története szerint nem arra tervezték, hogy terepjárót vigyen magával, ez csak egy szerencsés véletlen, hogy befér a raktérbe. A hajón nincs fegyverszoba, vagy csapatszállításra kialakított helyiség, mivel nem ez a Perseus szerepe. Az alapfeladata a flotta védelme, így orvosi ellátás területén a többi hajóra támaszkodik.

K: Csak a teherlift az egyetlen bejárat, amikor a hajó leszállt a felszínre?
V: Nem, van egy kifejezetten személyzet számára kialakított bejáratra a hajó alján, a hátsó rész felé, a teherlift mellett.

K: Miért látható a külső részen két nyílás-szerű kialakítás, ha csak egyetlen légzsilip van a hajón?
V: A másik oldalnak nincs funkciója, csak a szimmetria miatt lett úgy kialakítva.

K: Egy 100 méteres hajó esetében miért 92 m/s-ban lett megállapítva a harci sebesség?
V: A sebesség beleillik a rendszerbe, a többi hasonló méretű, súlyú és osztályú hajó is hasonló sebességgel rendelkezik. Ne felejtsük el, hogy komoly páncélzattal rendelkezik majd a Perseus. És arra is érdemes emlékezni, hogy a gyártás során a sebesség még változhat.

K: Lesz a hajón a pilóta által irányítható fegyver? A nagy ágyúkat rá lehet kötni a pilóta konzoljára, esetleg lehet használni a számítógépet (bladeket), hogy automatizáljuk őket?
V: A pilóta a torpedókat fogja tudni irányítani és a híd egy másik munkaállomásáról hozzá lehet majd férni a fegyverekhez. Ahogy a többi hajón, a személyzettel rendelkező lövegtornyok itt is úgy készültek, hogy azt ember irányítsa, de tartalékmegoldás lehet az NPC, vagy blade irányítás.

K: Egyes játékosokban felmerült, hogy a hajó képes lesz az orrával “felöklelni” más hajókat. Van ilyen terv és ennek megfelelően megerősített orrpáncél?
V: Ahogy más hajók, úgy a Perseus is képes lesz erre, de nem így tervezték, így ezt nem ajánlják.

K: A hajó reklámjában azt írták, hogy az eredeti, katonai hajóra nagyon hasonlít az új Perseus. Mitől különbözik a megvásárolható verzió a katonaitól és a játékosok megszerezhetik majd az eredetit a játékon belül?
V: Nem valószínű, hogy valaha találkozunk majd az eredeti, katonai verzióval, mivel az nagyon régi, a Tevarin háború és a Xi’an hidegháború előtti. A leírásban szerepel az is, hogy a modern verziót is használja a sereg, de ez nagyjából ugyanaz, mint a Hornet, az Idris, vagy bármelyik hajó, amit a játékos is megvásárolhat és a birodalom serege is használ. A különbség csupán annyi, hogy a civil verziók egy kicsit gyengébbek, a törvények miatt.

K: Mi a gyengéje a Perseusnak másik hajókkal, például a Hammerheaddel szemben? Vannak vakfoltjai? A sebessége, páncélzata? Milyen gyorsan fordulnak majd a nagy lövegtornyok?
V: A hajó legfőbb ellenségei a nagy tömegben támadó vadászok lesznek, pontosan az, ami ellen a Hammerhead tökéletesen használható. A Perseuson lesz két S7-es ágyúkkal felszerelt lövegtorony, de ezek nem lesznek elég gyorsak, hogy a vadászokat le tudják lőni.

K: A brosúrában azt írták, hogy a dupla Gatling ágyúval felszerelt kisebb tornyok teljesen automatizáltak, vagy távolról irányíthatóak lesznek. Szükség lesz a számítógép egy bladejére, hogy automatikusan működjenek?
V: Ezek a tornyok beépített bladekkel érkeznek, így az alapbeállításuk szerint automatizáltak. A másodlagos felhasználásuk lesz a távolról irányítás, ezt a hídról lehet majd megtenni.