Napokon belül helyreállhat a Stanton rendszerben eddig tapasztalt anomália, miszerint egy oda nem illő aszteroida kering a csillag körül. Ez nem más, mint Delamar, a törpebolygó méretű aszteroida, amin a volt bányászközpontból kialakult szabadváros, Levski fekszik.

A Stanton rendszerben négy bolygó található, belülről kifelé a Hurston, Crusader, ArcCorp és microTech. A bolygók az őket megvásárló megacégek után kapták a nevüket. A Stanton rendszerről ide kattintva olvasattok bővebben. Egészen eddig a rendszer részét képezte Delamar is, amelynek pályája a microTech pályáján túl helyezkedett el, azonban a fejlesztők már a kezdetek kezdetén jelezték, hogy ez csak átmeneti állapot.

Delamar – és a rajta található Levski – eredetileg a Nyx rendszerbe tartozik, ahol három bolygó van, valamint maga Delamar, amely a második és harmadik bolygó között helyezkedik el és technikailag egy hold méretű aszteroida.

A két fenti csillagrendszer között komoly különbség, hogy míg Stanton a birodalom része és így a birodalmi törvények vonatkoznak rá, addig Nyx kívül esik a birodalom határain, így utóbbiban saját – erősen megkérdőjelezhető – törvények uralkodnak.

Delamart a fejlesztők eddig “kölcsönadták” a Stanton rendszernek és a mostani változás azért is érdekes, mivel az eddig ismert tervek szerint a Stanton rendszer után nem a Nyx rendszer válik majd elérhetővé, mint második bejárható rendszer, hanem a Pyro, ráadásul a Nyx és Stanton rendszereket ugrókapu sem köti össze, azonban a Pyro rendszerből közepes méretű ugrópont nyílik mind a Nyx, mind a Stanton felé.

A fentiek alapján felmerül a kérdés, hogy mikor láthatjuk újra Levskit és milyen formában. Valószínűleg sokan emlékeznek még Area 18-ra, amelyet egy ideig gyalog bejárhattunk, ezt követően eltűnt, majd teljesen átalakulva, már az univerzumba építve jelent meg újra. Ennek megfelelően elképzelhető, hogy a Nyx rendszer megnyitásáig nem léphetünk be megint a városba.