Minden támogató számára elérhetővé váltak a tesztszerverek, indulhat a garázdálkodás Stanton rendszerben!

A következő újdonságokkal találkozhattok (a korábbi frissítésről szóló cikkből átemelve):

Helyszínek

Stanton rendszer újrafestése

Az objektumok, bolygófestések, globális adatok és minden égitest frissítése a Stanton rendszerben.

Új aszteroidák a Stanton rendszerben

A jelenleg használt aszteroidákat lecserélik az új típusúakra, amelyek élethűbbek, változatosabbak és kevésbé hasonlítanak krumplikra. Egyelőre csak a Lagrange-pontokon találkozhatunk velük.

Barlangbejáratok – járműbehajtók és víznyelők

Két új barlangbejárat érkezik a PU-ba. A járműbehajtós esetében lehetőség lesz arra, hogy a játékosok felszíni járművekkel hatoljanak be a barlangokba, a víznyelő típusúnál pedig hajóval lehet megközelíteni a föld alatti járatokat.

Játékmenet

Küldetések | Kvantum-érzékeny szállítmányok

A különös figyelmet igénylő küldetések közé megérkeznek azok, amelyeknél nem ajánlott kvantummeghajtást használni.

Küldetések | Időzített, többcélpontos szállítmányok

Olyan küldetések, amelyekben több helyre kell eljuttatni a szállítmányt, megadott időre. Szükséges, hogy a játékos megtervezze az útvonalakat, sorrendet állítson fel, és hogy mit ad le először. A küldetések között előfordulhat helyi jellegű, vagy nagy távolságú szállítás is.

Pajzs effektek v2.

Frissítést kap a pajzsrendszer, amely használni fogja a részecskéket és sokkal jobban fogja követnie a hajó formáját, így jobb képet kapunk a távolságról, a pajzs sérüléséről és általános erejéről.

Bányászat | Kiegészítő alkatrészek

Az új alkomponensek lehetőséget biztosítanak a játékosoknak, hogy jobban konfigurálhassák a bányászlézereiket. Lesz olyan, ami könnyebbé teszi a bányászást, lesz ami gyorsítja, de más tulajdonságot is növelhetnek, természetesen valamilyen egyéb hátrányért cserébe.

Felhasználói felület | Hírnév

A felület rálátást ad a játékosnak arról, hogy milyen kapcsolatban áll egy szervezettel, vagy egy NPC-vel. A hírnév szintjei is fel lesznek tüntetve, ahol láthatjuk azokat, amelyeket már elértünk és amin éppen dolgozunk.

Küldetések | Leszülető szekrények – későbbi frissítésben érkezhet

A leszülető szekrények első verziója, amely lehetővé teszi az NPC-knek, hogy szükség esetén leszülessenek, a játékosok által belátható területen kívül. Ezt fel fogják használni küldetéseknél, területek benépesítésénél és biztonsági riasztásoknál.

Telepített fegyverek

A játékosok által használható fegyverek száma tovább nő azzal, hogy kezelhetnek a felszínre, vagy járművekre telepített fegyvereket. Ezek a mobilitást feláldozzák azért, hogy nagyobb tűzerőt és stabilitást kapjanak.

Erőhatások

Kiterjesztik azokat a reakciókat, amelyek a különféle erőhatásokra érkeznek válaszul. Az egyének az ütközések során tapasztalni fogják a tehetetlenséget, függetlenül attól, hogy pilóták-e, vagy sem.

Jármű nevek és azonosítószámok

Bizonyos hajók tulajdonosai megkapják a lehetőséget, hogy feltüntessék a hajójuk egyedi nevét azok oldalán. Egyedi azonosítószámok is helyet kapnak és minden hajó külön azonosítószámot kap, hogy be lehessen őket azonosítani az univerzumban.

Járművek vizuális elhasználódása

Bemutatkozik a járművek látható elhasználódása, ahogy öregednek. A hajók folyamatosan változni fognak attól függően, hogy mióta léteznek az univerzumban.

Merlin és Constellation dokkolás

Végre le- és rácsatlakozhat a  Merlin a Constellation hátuljára, amivel együtt érkezik a dokkolást segítő felhasználói felület, ami segít a megfelelő dokkolási pozícióba állítani a hajókat.

Hajó és állomás dokkolás – elhalasztva köztes frissítésre

Köztes frissítésben érkezik majd a lehetőség, hogy a hajók dokkoljanak az állomásokra. Felhasználói felület itt is segíteni fogja a hajó megfelelő pozícióba állítását, de a játékelemmel érkezik a dokkolócsövek és a várótermek kialakítása is.

Tárgyak tolása, húzása

A mechanika lehetővé teszi, hogy a játékos megragadjon nagyobb tárgyakat és mozgassa őket az adott területen húzó, vagy toló mozdulattal.

Hajók, járművek

Tumbril Cyclone-MT

A jármű menetkész állapotban elérhetővé válik.

Tumbril Nova – elhalasztva köztes frissítésre

Köztes frissítésben érkezik az első lánctalpas jármű a játékba.

Crusader M2 Hercules Starlifter – elhalasztva köztes frissítésre

A Crusader katonai szállítóhajója a negyedév közepén érkezik egy köztes frissítésben.

Crusader C2 Hercules Starlifter – elhalasztva köztes frissítésre

A Crusader civil szállítóhajója a negyedév közepén érkezik egy köztes frissítésben.