A Gatac Manufacture bemutatkozása:

“Sok ember tekinti a SaoXy’an népét idegennek, minden tekintetben. Azonban kétségtelen, hogy előnyökkel jár, ha az emberek felhasználják az űrutazással kapcsolatos technikai megoldásainkat. A Gatac hajók ideálisak azoknak az embereknek, akik szeretnék saját maguk is hasznosítani a csillagok között megszerezett tudásunkat.

Az első hajónk, amit az emberi birodalom piacán bemutatunk, a Gatac Railen, egy elegáns, fajközi, kereskedelmi szállítóhajó, amely mind az emberi, mind a Xi’an személyzet számára biztonságot és megbízható rakományszállítást tesz lehetővé.

A hajót felszereltük a szabadalmaztatott grav-lev technológiánkkal, valamint az időtálló, tradicionális megjelenéssel, amit a modern kor igényeire alakítottunk, így a Railen tökéletes példája lett annak, hogy a Xi’an birodalom miért vetette a bizalmát a Gatac hajókba a kereskedelem és ipar területén.”

Raktér

Az egyedi kialakítású rakománytárolók a kiváló minőségű, El’Sin rendszerű ötvözetet használják, összesen 320 SCU méretű rakteret biztosítva, ügyelve arra, hogy a rakomány még rázós utakon is biztonságban legyen.

Landoló üzemmód

A Railen állítható külső váza képes felvenni egy jellegzetes landoló konfigurációt, ami biztonságos kipakolást tesz lehetővé, ráadásul a többi hajóhoz képest sokkal jobban alkalmazkodik a változó terepviszonyokhoz.

Emberi és Xi’an legénységi szállás

A hajónak ezt a részét úgy tervezték, hogy akár a kevert Xi’an-ember legénység részére is kényelmet nyújtson a hosszú szállítási feladatok alatt. A Railen lakórésze a fajok közötti kényelmen nem spórolt.

Fegyverzet

A figyelemreméltó fegyverzet tartalmaz kettő, közvetlenül irányítható tornyot és rakétaállványokat, amelyeknek köszönhetően a Railen még a legveszélyesebb helyeken sem marad védtelen. A tornyok 2×S4 méretű lézerekkel vannak felszerelve, a rakétaállványok pedig négy-négy rakéta indítását teszik lehetővé.

Grav-Lev tech

A Railen, ahogy a hagyományos Xi’an hajók többsége, innovatív módon használja a grav-lev technológiát a beépített vonósugártól a hajó megemeléséig. Ennek köszönhetően a hajó emelkedése gyors és könnyű.

A technológiát a pilótafülkében is felhasználják, az ülések így ennek köszönhetően lebegnek.

Technikai adatok

Hossz: 53 méter
Szélesség: 52 méter
Magasság: 67 méter
Maximális legénység: 4 fő
Raktér kapacitás: 320 SCU
Fegyverzet: 2x torony (2xS4 fegyverzettel | 2xS4, 2xS3 rakéta állvány

A hajó repülés – landolási animációját a lenti videón láthatjuk: