A 3.15-ös frissítésben érkezik a Personal Inventory, ami a jelenlegi tárhely kezelést jelentősen megváltoztatja.
Lássuk hogyan is működik.

Elsődleges lakóhely választása:

A 3.15-ös frissítésnél első alkalommal amikor belépsz a ‘verzbe elsődleges lakóhelyet kell majd választanod.
Az alábbi városokból választhatsz (a hozzájuk tartozó űrállomásokkal együtt):

  • Crusader – Orison (Port Olisar)
  • Hurston – Lorville (Everus Harbor)
  • ArcCorp – Area18 (Baijini Point)
  • microTech – New Babbage (Port Tressler)

Miután ezt kiválasztottad az összes cuccod, járműved itt lesz tárolva (ami jelenleg az accountodon van).
Minden város a hozzá tartozó űrállomással együtt osztozik a tárolóhelyen, tehát a PO-ról is eléred majd a cuccaid ha Orisont válaszod kezdőhelynek.

A jármű komponensek még nem tartoznak ehhez az új inventory rendszerhez, ezeket csak úgy tudod szállítani, ha felteszed a hajódra majd a célhelyen leszeded és beteszed a lokális inventoryba. Ez később természetesen változik amint meglesz a rakományrendszer átalakítása.

Personal Inventory bemutatása:

A személyes cuccaidat (ruha, páncél, fegyver stb) már nem mobiglasson keresztül találod meg, az inventory eléréshez nyomj egy “i” betüt (vagy “F” és egéren jobb klikk majd a radiál menüben personal inventory).

A jobb oldali szekcióban látod a lokális inventoryt, ahol az összes cuccod tárolódik. Amint ráviszed az egér kurzort egy itemre akkor egy részletes leírás jelenik meg róla.
Fontos megjegyezni, hogy minden egyes item a lokális tárolóhelyből foglalja a helyet. A szükséges hely mérete microSCU-ban (μSCU) van megadva. Például Pico, a kis pingvin bábú, 44000 μSCU helyet foglal.

A karaktered öltöztetése “drag and drop” módszerrel történik, tehát egér bal klikkel rákattintasz az adott itemre és simán ráhúzod a karakteredre. Ha egy itemet el akarsz dobni akkor húzd rá a kéz ikonra. De vigyázz, mert így az adott item a világban kerül elhelyezésre, és így más játékosok is hozzáférhetnek.

Ha specifikusan akarsz keresni a tárgyak között akkor klikkelj a “Filter” gombra és ott tudod kijelölni, hogy mi jelenjen meg.

Csináljunk egy kis plusz helyet nálad. Ehhez némi páncélt, valamint hátizsákot kell felvenned.
Ha nincs páncélod vagy a hátizsák nem passzol a páncélhoz akkor keress fel egy páncél boltot a városodban.
Tartsd észben, hogy a megvásárolt cuccok automatikusan a lokális inventoryba kerülnek egyből. A személyes inventorydba kell tenned őket ha magaddal akarod vinni.

Hátizsákok:

Az inventory managementet érintő változtatásokkal hátizsákokat elszeparáltuk a páncéloktól, hogy azoktól függetlenül lehessen fel vagy levenni. A játékosok most különböző méretű hátizsákokat tudnak venni amiket különböző méretű páncélokra lehet feltenni.
Vagyis egy nagy hátizsákot csak heavy armorra lehet tenni, míg a medmium/small armorra csak kisebb fér fel.

Miután felhelyezted szintén az “i” gomb lenyomásával férsz hozzá. Ha egy cuccot magadnál akarsz tárolni akkor szimplán csak a bal oldalon megjelent tárolókba kell áthúznod, így a helyi, lokális inventoryból a saját, personal inventorydba kerül át. Minden páncél és a hátizsák is adott mennyiségű tárgyat tud tárolni, ami a méretüktől függ.

Azok a tárgyak amik a vásárlás után közvetlenül a kezedbe kerülnek, pl italok, a saját inventorydba fognak kerülni.

Jármű invnetory:

Miután lehívtad és bementél a hajódba egy “Vechile” fül jelenik meg az inventory felületen. A lokális, saját és a jármű inventory között tudsz mozgatni tárgyakat. Természetesen a járművek tárolókapacitása is véges, így erre figyelj.

Példa a működésre: ha 5 db multi-toolt tesztel a Cutlass Red tárolóhelyébe és Daymar felszínén egy apró baleset következtében felrobban a hajód akkor a roncshoz közel kis dobozokban megjelennek ezek a raktározott tárgyak.

Ezek a dobozok egy ideig megmaradnak a ‘verzben, hogy legyen elég időd (vagy akár egy tolvajnak) arra, hogy visszamenjél a helyszínre és visszaszerezd a cuccaid. Arra persze figyelj, hogy legyen elég helyed, hogy fel tudd ezeket venni.

Lootolás:

Ha pl valaki a fenti baleset után ellopta a cuccaid és a tettest el tudtad intézni, akkor a holttestét átkutatva ott megtalálod nála, és a saját inventorydba vissza tudod pakolni a multi-toolokat.

Valamint a végére van egy jó hír is.
A srácok jól tudják milyen fájdalmas az, ha egy server crash miatt veszti el az ember a teljes rakományát ezért a a 3.15-ös frissítésben érkezik a server crash recovery is. Ez azt jelenti, hogy egy server crash után a hajód bármelyik ASOP terminálból lehívható lesz olyan állapotban ahogy a crash előtt volt, rakománnyal együtt.
Természetesen ez csak egy átmeneti megoldás, a hosszútávú az, hogy crash után oda kerülj vissza ahol voltál (pl quantum utazás közbeni pozicíódra).
Ez a javítás nemsokára jön PTU-ra.