“Spawn closets”

A 3.15-ös patchben hozzáadásra került a “spawn closets” funkció, ennek segítségével tudnak NPC-ket szobákba vagy liftekbe legenerálni illetve eltüntetni úgy, hogy abból nem látunk semmit. A jövőben a legtöbb, bár nem az összes, helyen alkalmazni fogják ezt az NPC populáció kezelés könnyítése végett.
Például a civileknél és biztonsági erőknél a leszállóhelyeknél és a bányászoknál, törvényen kívülieknél a barlangokban.
A 3.15-ös verzióban egyelőre még csak földalatti bunkereknél alkalmazzák ezt.

Új küldetések

A “spawn closets” funkciót kihasználva pár új és fejlesztett küldetés kerül bevezetésre.

  • Mindenkit likvidálni: a játékosnak az összes NPC-t meg kell ölnie az adott területen.
  • Speciális likvidálás: a játékosnak egy meghatározott célpontot kell megölnie.
  • Főnök likvidálása: a játékosnak egy erősen páncélozott célpontot kell megölnie, aki csak akkor jelenik meg ha mindenki mást megöltünk.
  • Lopás: a játékosnak egy ellenséges területre kell bejutnia és bizonyos tárgyakat el kell lopnia amit védenek.
  • Veszélyes begyűjtés: a játékosnak a mobiGlason megjelent információk alapján egy baráti területen kell megtalálni dobozokat.
    A küldetés során kisebb ellenséges csapatok támadhatnak meg váratlanul, a játékos választhat, hogy elkerüli az összetűzést vagy segít a védelemben.
  • Védekezés: a játékos barátságos NPCkhez csatlakozik egy baráti épület megvédésében amit több hullámban támad az ellenség. Az alap küldetés díjazásán felül a játékos mindegy egyes életben maradt barái NPC után plusz jutalmat kap.

Többfajta módosító került hozzáadásra mindegyik küldetés típushoz.
A “spawn closets” nélkül az NPC-k  mindenféle előjel nélkül csak úgy megjelennének a semmiből.
Most képesek erősítést vagy rajtaütést küldeni a gyanútlan játékosokra úgy, hogy a játékosok képesek legyenek felismerni, hogy honnét érkezhetnek az NPC-k.

Pajzs variánsok első lépése

Ahogy a 3.14-es Patch figyelőben is írták, ideiglenesen az összes pajzs, méretenosztályon (size) belül, azonos értéket kapott ezzel segítve a kiegynesúlyozási folyamatot. A 3.15-ös verzióban érkezik az első korai változata a pajzs variánsoknak, visszaadják a pajzs fokozatokat (grades).
A fokozatok, a pajzs méreten belül, D-től  A-ig terjednek (a teljesítmény növekedésével), a C gyakran az alapszintet jelenti.
A 3.15-ös verzióban még nem lesz a különböző pajzsosztályok (civil, verseny, ipari, katonai, lopakodó) között eltérés, egyelőre a fokozatokat (grade) akarják kiegyensúlyozni más funkciók hozzáadása előtt. Azt akarják, hogy a pajzs fokozotok közötti különbségek érezhetőek legyenek anélkül, hogy a harcban érezhető kiegyensúlyozatlanság legyen tapasztalható.

Tobii Gaze Tracking

A 3.15-ös verzióban a “Tobii’s Gaze Based Target Selection” funkció engedélyezve lett a mélyebb beleélés végett. A Tobii Eye Tracker 5 kütyü egyaránt tudja a fejed és a szemed mozgását követni, szabadon dönthetsz arról, hogy ez egyszerre történjen vagy csak az egyiknél.
Az új “Tobii’s Gaze Based Target Selection” funkcióval most már egyszerűen választhatsz célpontot a játékban úgy, hogy  ránézel az ellenfeledre és megnyomod a célkijelölés gombot. Viszont ezzel még nincs harc közbeni célzás, vagy a pilóta fülke működő elemeivel (MFD, gombok) való interakció.
Ez a funkció a cél kijelölést könnyíti meg számodra de nem ad igazságtalan előnyt.

Teljes sebesség mutató

A beállítások menüben a teljes sebesség mutatója (Total Velocity Indicator (TVI)) majd külön állítható lesz, hogy az interface-n állandóan kint vagy rejtett legyen e, vagy eltünjön ha nincs használva.

Rakéta mozikamera

Több tartalomgyártó által is hiányolt funkció amit most visszahoznak. A beállítások menüben külön lehet hozzá gombot rendelni.
A bombákhoz is hozzárendelték ezt a kamera módot.