K: Milyen képességekkel rendelkezik majd a Liberator az általa szállitott hajók feltankolásához, javitásához és felfegyverzéséhez?
V: A Liberator csak alap szinten tudja a fentieket elvégezni, mindegyiket manuálisan a játékosok által a hajón rakterében található ellátmány segitségével.

K: A Liberator fedélzetén lévő hajók védve vannak a size 3as pajzsival az új SDF shield tech-el?
V: Nem teljesen mértékben. A pajzs a testtől több méterre vetül ki, igy a legtöbb hajó részben védve lesz de nem teljesen.

K: Mi a legnagyobb hajó ami az egyes garázsokban illetve a fenti és első leszálló helyeken pakolhat?
V: A garázsban és az első leszálló helyen földi járművek tárolhatóak pl Tumbril Nova and Anvil Ballista, hajókból amit házon belül csak XXS méretnek hívunk pl Argo MPUV és Origin 85x.
A felső leszálló hely XS méretű hajók férnek el, ezek az együléses vadászokat jelentik (Aegis Sabre, Anvil Hornet and Arrow stb) és más, egyszemélyes hajók pl Prospector.

K: A Liberator képes egy nagyobb méretű hajót szállítani a felső fedélzetén akkor ha az az összes futóművével landol rá?
V: Hivatalosan ez nem lesz támogatott, mivel a nagyobb hajók nem tudnak rajta spawnolni.

Harroway

K: Milyen a Liberator páncélozottsága a többi katonai hajóhoz hasonlítva ebben a méretben?
V: Közepes és nehéz páncélzattal rendelkezik, hogy ellensúlyozza a relatív gyenge fegyverzetét és képes legyen megvédeni az általa szállított járműveket.

K: A 400 SCU rakomány kapacitás csak a belső raktérre vonatkozik? Van bármilyen limitáció arra, a garázsokat vagy leszálló helyeket plusz raktérként használják?
V: A 400 SCU a belső rakteret jelenti, ami védett terület. Hogy ezen kívül mi történik az a játékoson múlik de megeshet, hogy a rendszerek nem támogatják azt amit szeretne.

K: Mi az elsődleges különbség a Libarator és az M2 (Hercules) között?
V: A nagy különbség az, hogy az M2-t nem kifejezetten hajók szállítására tervezték, nemhogy többre, míg a Liberátornak ez a kulcsszzerepe.

K: Át fogják dolgozni azokat a korlátozásokat, amik jelenleg érvényben vannak a hajólehívással kapcsolatban, hogy például a harmadik hajó lehívásakor eltűnik az a hajónk, amit legelőször hívtunk le?
V: Igen, ami most van, az csak átmeneti állapot, ezt meg fogják változtatni.

Ferron ringworld Kray

K: Lesz arra lehetőség, hogy a leszállóhelyeken lévő vadászokat valamilyen módon lezárjuk, így meggátolva őket, hogy hogy felszálljanak, vagy fordított esetben erővel eltávolíthatjuk azokat, ha épp egy nem kívánatos hajó szállt oda?
V: Nem terveznek semmilyen plusz dolgot ezzel kapcsolatban, mindkét eset szóba került a belső megbeszélések során és a megoldást a jelenleg elérhető, vagy a majd bevezetendő mechanizmusok felhasználásában látják.

K: A Liberator hatótávját extrém nagyként jellemezték. Mit jelent ez, ha összehasonlítjuk az Idris, vagy a Kraken hatótávjával?
V: A hajó hidrogén- és kvantumüzemanyag-tartálya a méretosztályán belül nagynak számít, ezért ezekhez a hajókhoz mérten lehet azt mondani rá, hogy extrém nagy hatótávolságú. Az Idris és a Kraken több, mint kétszer akkora, mint a Liberator, így azok hatótávja is nagyobb lesz.

K: Felszíni járművel fel lehet majd hajtani a felső leszállóhelyekre a csukott hangárajtón keresztül?
V: Igen, valószínűleg meg lehet majd csinálni, azonban semmiképpen sem ajánlott, mivel megrongálódhat az ajtó és addig, ameddig nem javítják meg, csak a hátsó rámpán keresztül lehetne közlekedni.

K: Mi az a két-két henger a hajtóművek oldalán?
V: Azoknak nincsen funkciójuk, dizájn célokat szolgálnak.

Obliterate quantum matrix engines

K: A hajó képes lesz kisebb vadászokat szállítani ugrópontokon keresztül?
V: Igen, ha a Liberator leszállóhelyeire leszállt már a vadász, akkor azt a hajó át fogja tudni vinni a féregjáraton.

K: A Liberator capital méretosztályú hajó, ahogy a ship matrix jelzi, vagy ez téves kiírás, mivel nincsenek capital méretű alkatrészei?
V: A hajónak nincsenek capital alkatrészei, de nem csak ez az egyetlen követelménye a capital hajóknak, a méret és szerep is fontos. A Liberator rosszul lett feltüntetve capital hajóként, valójában nagy, “large” hajóosztályba tartozik.

K: Hol van a hajón a vonósugár? Ez képes lesz arra, hogy mozgásképtelen hajókat a fedélzetre húzzunk és aztán elszállítsuk azokat?
V: A vonósugár az “utas” részen elhelyezett, távolról irányítható ágyú alatt kapott helyet úgy, hogy rálásson a kiterjesztett leszállóhelyekre is, így tud segíteni a vadászoknak a leszállásnál, vagy el is távolíthatja azokat a padokról.

K: A Liberatoron lesz létesítmény a hajó által szállított járművek legénységének?
V: Igen, lesz külön a részükre kialakított terület, ahol étkező, tároló, raktér, fürdő és közösségi tér is helyet kapott.