K: Melyik hajók lesznek a 400i vetélytársai?
V: A hajó az RSI Constellation széria és a Drake Corsair mellé ad egy választható alternatívát.

K: Mikor érdemes inkább a 400i-t használnom a Constellation és a Corsair helyett?
V: A 400i fő előnye a másik két hajóval szemben, hogy képes lesz egy X1-es motort szállítani úgy, hogy a raktere is teljesen tele van pakolva. Valamint a hajó gyorsabb és mozgékonyabb is, mint a másik kettő.

K: Milyen szerep betöltésére született a 400i?
V: Az elsődleges felhasználása a felfedezés, mivel képes a három főnyi legénységét nagy távolságra eljuttatni. A hajó kényelmes lakhatási lehetőséget biztosít, miközben teljes rakományt és az X1-et szállítja.

K: Az X1 hangárba befér bármilyen más felszíni jármű, vagy az kifejezetten az X1-re lett tervezve?
V: Az a hangár kifejezetten az X1-re lett kialakítva és más gyártók járművei nem fognak oda beférni.

K: Hogyan lehet indítani az X1-et?
V: Az X1-et egy lift fogja leengedni a hajó orrán elhelyezett tárolóból a bolygó felszínére.

Harroway

K: Milyen a pajzsok elosztása a 400i-n? Hogy viszonyul ez a többi hajóhoz ebben a méretkategóriában?
V: A 400i egy S3-as méretű pajzzsal rendelkezik, ami jelentősen strapabíróbbá teszi, mint a többi hajót körülötte. Amikor a 400i először szóba került, neki volt a legnagyobb pajzsa ebben a méretben és ilyen szerepen, de ahogy a játék fejlődött, a Constellation Andromeda pajzsai is ugyanerre a szintre nőttek. De mivel a 400i manőverezhetősége jobb, mint az Andromedáé, ezért nehezebben lehet eltalálni, így a 400i előnyben van.

K: Hogyan viszonyul a hajó fegyverzete a többi hajóhoz a méretkategóriájában?
V: A 400i fő, dupla S4-es fegyverzetét a pilóta irányítja. Ezek a felfüggesztési pontok gyári felszerelésnél gömbcsuklós S3-asokkal vannak felszerelve. Vannak a hajón S2-es és S1-es méretű rakéták. A védelmi tűzerőt a kettő, távirányítású S3-as dupla löveg jelenti, amelyek 360°-os lefedettséget nyújtanak.

K: Milyen nagy a 400i lenyomata a radarokon? Tekinthetjük lopakodóhajónak?
V: Nem úgy lett tervezve, hogy lopakodó legyen, azonban a formája segít abban, hogy kevésbé tűnjön fel a radarokon, mint pár “kövérebb” hajó.

K: Milyen fedélzeti tárolók vannak a hajón?
V: A fő raktéren kívül vannak még tárolók az űrruháknak, általános szekrények és személyi tárolóhelyek a legénység minden tagjának.

Ferron ringworld Kray

K: Van tervben a hajónak valamilyen változata?
V: Hivatalos terv nincs ilyenre jelenleg, de a hajót úgy építették, hogy könnyedén tudják módosítani a jövőben, ha erre lenne igény.

K: Lesznek válaszfalak, vagy légzsilipek, hogy utcai ruhát viselhessünk a fedélzeten?
V: Igen, a hajó minden egyes bejárata, köztük az légzsilip is el van választva ajtóval a hajó többi részétől.

K: Hány utast bír el a hajó létfenntartó rendszere?
V: Az utasszállítás nem szerepel a hajónak szánt szerepek között, szóval a létfenntartó rendszereket három főre optimalizálták, egy kis biztonsági ráhagyással. Ez nem parti-, vagy túrahajó, mint a 600i Touring, vagy a 890 Jump, szóval nem tud majd ellátni egy csapat utast.

K: Mekkora távolságot tud megtenni majd a 400i a tervek szerint?
V: Egyelőre még nincs kidolgozva az Origin levegő-rendszere, de a 400i is fel van szerelve az üzemanyaghatékony hajtóművekkel, így a versenytársainál nagyobb távolságokat tud leküzdeni.