Bevezetés

Amikor a “Cousin Crow’s Custom Crafts” megnyitotta új központi üzletét Orisonon 2949-ben, az esemény akkora léptékeket öltött, hogy a Providence-platform a  megfelelő magasságát megtartandó, rekordszámú kontrollált hajtómű impulzust regisztrált.
Az emberek bevették az üzletet, túllógtak a lépcsőkön mindkét oldalon, mindössze átszaladva a Crusader Discovery Center és a Covalex üzlet előtt.
A Crusader biztonsági szolgálat megfontolta, hogy korábban véget vetnek a harsány eseménynek, azonban aggódtak amiatt, hogyan reagálna a már tomboló tömeg.  Ahogy a kulturális riporter Sabastien Frost megjegyezte,
“Lo fele arra költötte élete megtakarítását, hogy részt vehessen ezen az eseményen, és addig el nem mennek, míg minden pálinka el nem fogy”.

A boltot egy sor régi javító állomásbóé építették, amelyeket korábban a Crusader teherszállító flottájának karbantartására használtak. A nyitott kialakítás lehetővé teszi, hogy a vásárlók láthassák a hajó testreszabásának folyamatát. A megnyitón azonban ezek a javító állomások klasszikus hajókat tartottak, vagy azok darabjait, amelyek Cousin Crow leghíresebb módosításait és festéseit mutatták be. “Minden hajó, amit látnak, az én történetem része. Egy része annak, ami ide juttatott” – mesélte Nampo Vasko, vagy ahogy népszerűbb becenevén néven ismerik “Cousin Crow”, mielőtt az első Kraken Privateer egy kis darabjára mutatott: “Ez például az a hajó, ami mindezt lehetővé tette.”.
Az üzletben egy triptichon vibráló, graffiti stílusú falfestményekkel tiszteleg Vasko szülőhelye, a New Junction-i North Block előtt. A barátja és gyakori munkatársa, “Tufo” Donato által tervezett falfestmények egyszerre tükrözik azt a helyet, ahonnan Cousin Crow indult, és emlékeztetik arra, hogy bármennyire is változott az élete, egy része ugyanaz a gyerek maradt New Junction rossz oldaláról.

Lo Down

New Junctionben született (Lo, Corel system) 2883-ban, Nampo Vasko azzal töltötte napjait barátaival, hogy zűrzavart keltsenek ahelyett, hogy egyenlőségükért dolgoztak volna. Később azt állította, hogy elsődleges nevelése azokról a csempész szállításokról valók, amelyekre anyja magával vitte.
Azzal a céllal, hogy kifizesse tartozásait, melyek szerencsejáték függőségéből származtak. Nampo anyja gyakran csempészett dolgokat ki és be New Junction városából. Nampo szerepe ezeken az utazásokon az volt, hogy fedősztorit biztosítson viselkedésével, ha bármely hatóság nem várt figyelmet szentelt hajójuknak. Amikor Nampo tizenkét éves volt, anyja elszenvedte élete legnagyobb fogadási veszteségét a Murray Kupán. Annak érdekében, hogy kifizethesse tartozásait, beleegyezett, hogy Nampot “kibérelje” egy helyi Banu bűnöző a társának. A Banu változatos feladatokkal bízta meg, de Nampo szerelembe esett a hajók alkatrészszerzés jellegű bontásával. Ezen a munkán keresztül Nampo elérhette az első hajót, amit maga próbált megjavítani. EZ a 2849-ből származó Cutlass kiemelt helyen szerepelt a nyitóünnepségen a következő táblával: “A hajó, amely szerelembe ejtette Cousin Crow-t a hajókkal”.
Azután is, hogy segített édes anyjának kifizetni a tartozásait, Nampo megszokottá vált a Banu szétszerelő üzemében, és egyre jobban belegabalyodott New Junctions bűnös alvilágába. Nampo folytatta munkáját a hajókon és elsajátította a Banu filozófiát, mely szerint semmilyen terv sem szent, és minden fejleszthető, hogy jobban működjön vagy nézzen ki. Készített hajó burkolatokat hamis cégeknek, módosított belső kialakításokat, hogy csempészhelyeket alkosson, és még sok mást is. Ahogy Nampo felnőtt, úgy a céljai is. Látva a hatalmas összegű krediteket, amelyeket a csempészek szerveznek a bontómunkásokhoz képest, Nampo összegyűjtött egy csapatot a barátaiból és elloptak egy Constellation-t. Nampo irányítása alatt a csapat átalakította egy csempész hajóvá és Nampo alvilági kapcsolatait használták, hogy gyors csempészmunkákat végezzenek. Egy másolata annak a Connie csempész raktérnek kiállításra került a megnyitón, “Nampo első elbukó elgondolása” elnevezéssel,  mert nem rejtette el megfelelően a csempészárut.
2905-ben a hatóság, egy névtelen tipp által letartóztatta Nampot és a csapatát csempészésért, és rehabilitációs intézménybe küldték őket.

Cousin Crow-vá válás

Nampo a börtöni életet borzasztóan hétköznapinak és rettenetesen veszélyesnek találta. Amíg barátai bandákba verődtek, Nampo ehelyett féktelen és nyájas természetét használta, hogy túléljen. Jetfekete haja és képessége, hogy csoportok közt lebegjen megszerezte neki a „Cousin Crow” becenevet, a szó „cousin” egy szleng a létesítményben arra, aki megbízható. Miután a kemény munka korai szabadulást biztosított, Nampo visszatért North Block-i szomszédságához.
Azzal kapart össze krediteket, hogy hajókat javított és módosított azoknak, akikkel a börtönben találkozott. Mivel jól ismerték, mint Cusin Crow, ezzel a névvel nyitott egy kis hajó módosító  boltot 2924-ben.

A “Cousin Crow’s Custom Crafts” egy North Block-i szentéllyé vált, ahol a népek biztonságban kapcsolódhattak ki. Bár a keskeny egyenes úton maradt, Cousin Crow boldogan és szakértő kezekkel varázsolt a hajókból olyan vakmerőket vagy a legkevésbé sem feltűnőket, amilyenekre a tulajok vágytak.
Gyakran alkalmazott barátokat, akik frissen kerültek ki a börtönből és el akarták hagyni a bűnözői életet, hogy az üzletében dolgozhassanak.
A legismertebb „Tuno” Donato, aki megtervezte a cég legismertebb festését és a graffitistílusos falfestmények, amelyek az Orisoni üzletet díszítik.

Az eredeti üzlet ismertsége lassan terjedni kezdett, és kuncsaftokat kezdett vonzani a Corel rendszeren kívülről. Cousin Crow nagy áttörése akkor jött, amikor 2942-ben partnerré váltak egy luxus turisztikai céggel, azzal a céllal, hogy átalakítsanak egy Genesis Starlinert abszolút partihajóvá. Egy hatalmas reklám kampány az Starlinerről készült képekkel árasztotta el a spectrumot és nevet csinált Cusin Crow-nak a hajó átalakító körökben az egész birodalomban. Egy darabja annak a parti hajónak szintén kiállításra került az üzletben, a reklámkampány népszerűtlen jeligéjével körül írva: „Annyira szórakoztató, hogy nem lehetne legális”.

Nem sokkal később, a Drake vezetői meghívták, hogy látogassa meg a központjukat a Magnuson. Ott megmutatták Cousin Crownak a terveiket az első “capital ” osztályú hajóljukról, és felajánlották a lehetőséget, hogy egy exklúzív festést készítsen hozzá a bemutatóra. Cousin Crow egy merészebb ötlettel válaszolt.
Az évek alatt, rengeteg vevője kérte, hogy hajójuk raktereit alakítsák Banu-féle piacokká. Ahelyett, hogy egy utólagos módosítást csinálna, mennyivel jobb lenne közvetlen a Drake-kel dolgozni? A vezetők imádták az ötletet, és kicsivel rá megszületett a Kraken Privateer, biztosítva Cousin Crow’s hírnevét, mint az első hajó átalakító a UEE-ben.

Cousin Crow sikeresnek találta magát, túl a legvadabb álmain, több kredittel, mint amit valaha el tudna költeni. A High-end street divat szakértője lett, támogatja kedvenc művészeit és klasszikus hajógyűjtő lett belőle. Továbbá kreditekkel árasztotta el vállalatát, drasztikusan bővítve üzletét North Blockban, és barátokat felbérelve a csillagos égig érő bérezéssel, hogy megfékezzen minden törvénysértésre irányuló kísértést.

2944-ben, legutóbbi sikerei nyomán és lenyűgöző, korai „Parti hajó” Starliner átalakítása miatt, a Crusader Industries felkereste Cousin Crow-t, hogy érdekli-e egy lehetőség, mely szerint vezesse a mérnöki csapatot, amely felelős a márka Starlinereinek átalakításáért, hogy azok megfeleljenek a vevő elvárásainak. Az ajánlat részeként, Cousin Crow kialkudott egy bemutatót, úgynevezett „Flagship” üzletet Orison legforgalmasabb platformján.

Kezelhetetlen gyermekből kezelhetetlenül sikeres vállalkozó, Cousin Crow North Block lakosainak szeretett hősévé vált, amiért anélkül érte el sikereit, hogy hátat fordított volna annak, ahonnan az egészet kezdte. Sikereit a folyamatos szituációhoz való alkalmazkodással és a változáshoz szükséges potenciál megtalálásával érte el, önmagában, másokban, és legfőképpen a hajókban.

A fordítást elkövette: Atmo
Korrektor: Szőrös